Işık yayma kapasitesine sahip yarı iletken elektronik bir devre olan LED'ler televizyonların arka aydınlatmasında kullanılır ve birçok görüntü pikselini okuyabilir. Tüm bu özellikleri taşıyan televizyonlar ise Full HD Smart LED TV ismi ile bilinir.
HD ekran: Genellikle görece küçük televizyonlarda kullanılan HD teknolojisi 720 piksel çözünürlüğü temsil ediyor. Full HD ekran: 1080 piksel çözünürlüğe ulaşıyor. Günümüzde HD televizyonlarda en yaygın kullanılan çözünürlük teknolojisi olma özelliği taşıyor.
Smart televizyon internete bağlanabilen, akıllı televizyonlara verilen isimdir. İnternet bağlantısı ile farklı uygulamalara ulaşabilir ve televizyonunuza indirebilirsiniz. Dolayısıyla smart televizyonun bir özelliğidir ve TV'yi alırken bu özelliğin belirlediği fiyat ödenir.
Smart TV'lerde üreticiye özel işletim sistemleri kullanılır. Android TV ise Android işletim sistemi tabanlı bir üründür. Kısacası Android TV daha fazla güncelleme ve uygulama desteği alabilir. Uygulama destekleri Android TV için geniş bir yelpazeye sahipken smart TV için bu sınırlıdır.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Smart TV, internet bağlantısı sayesinde klasik televizyonu eşsiz özelliklerle donatır. TV üzerinden Facebook, YouTube ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına giriş yapmak mümkündür.
Uygulama Yükleyebilme; Bazı Akıllı TV (Smart TV) modelleri yalnızca varolan kurulu uygulamaları kullanmanıza izin verirken birçok Akıllı TV uygulama mağazasından ücretli/ücretsiz yeni uygulamalar yükleyebilmenizi de sağlar.
Vestel Android TV;niz üzerinden Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olan Google Play Store'da binlerce uygulamanın yanı sıra sayısız müzik, film, kitap ve oyun yer alıyor.
Bu yüzden LED TV'leri LED aydınlatmalı LCD televizyon olarak adlandırmak daha doğru olacaktır. LED TV, daha az güç tüketir, daha iyi kontrasta sahiptir ve daha ince yapıdadır. LED TV'ler LCD TV'lere göre daha canlı ve daha kaliteli görüntü sağlayabilir.
OLED Televizyonlar: En İyi Görüntü Kalitesi
OLED (Organik Işık Yayan Diyot) televizyonlar, en yüksek görüntü kalitesine sahip televizyonlardır. OLED teknolojisi, piksellerin kendi kendini aydınlatması sayesinde daha canlı renkler ve daha derin siyahlar sağlar.
Uzaktan kumanda ile HOME yani ana menü tuşuna tıklamalısınız. Daha sonra ayarlar üzerinden kablosuz ağları listele seçeneğini tercih edebilirsiniz. Zaten bilgisayarda ve mobil cihazlarda olduğu gibi smart tv de modeminizden gelen bağlantıyı görecektir. Bağlana tıklamanız ve şifreyi girmeniz yeterli olacaktır.
Bir 4K TV, 4K çözünürlük sunan bir TV sistemidir. Bu, yatay olarak 3840 ve dikey olarak 2160 piksel bulunan TV'nin yaklaşık 8,3 milyon toplam piksele sahip olması anlamına gelir. TV ürünün teknik özelliklerinde çözünürlükler 4K TV'ler için genellikle "3840 x 2160" olarak verilmektedir.
HD Ready TV ve Full HD TV arasındaki fark merak edilen noktalardan biridir. HD Ready 1280 x 720 pikseldir. Piyasada 720p etiketi ile görebileceğiniz TV'ler bu çözünürlüğü destekler. Full HD TV'lerin ekran çözünürlüğü ise 1920 x 1080 pikseldir.
OLED, organik ışık yayan diyot anlamına gelir. OLED teknolojisinin daha geleneksel bir LED/LCD monitörde bulacağınızdan temel farkı, her pikselin bağımsızca ışık yayabilmesidir. Bunun nedeni, tüm piksellerin elektrikli ışıldayan katmana veya ışık emisyonuna bağlı olmasıdır.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
Düşük piksel aralığına sahip olan LED ekranlar daha yüksek çözünürlüklü ve kaliteli görüntü sağlayan sistemlerdir. Günümüzde "sanal piksel" terimi de yaygınlaşmaya başlamıştır. Standart piksel konfigürasyonuna ek olarak panelde yer alan bir adet kırmızı LED için "sanal piksel" ifadesi kullanılır.
Bu uygulama ile, fotoğraf, müzik veya videolarınızı televizyondan mobil cihazınıza ya da mobil cihazınızdan televizyonunuza aktarabilir, mobil cihazınızı kumanda gibi kullanarak tüm televizyon fonksiyonlarını kontrol edebilirsiniz.
Netflix, Prime Video, Youtube, Twitch, Exxen, BluTV, Y Kids, Amazon Music gibi birçok uygulamaya bağlanın. Televizyonunuzdaki içeriği cep telefonunuzda kolayca izleyin. Telefonunuzdaki resim, müzik ve video içeriklerini televizyonunuzla paylaşın.
Smart televizyon modellerinde Android olmayan her türlü işletim sistemi kullanılır. Örneğin; Tizen, Smart Central, webOS ve diğerleri söylenebilir. Netflix veya Youtube gibi popüler uygulamaları kullanmak için smart yani akıllı TV'ler iyi bir seçim olacaktır.
Eski televizyonu akıllı hale getirebilmek için çoğu zaman televizyondaki HDMI girişini kullanmak gerekiyor. Televizyonun HDMI girişine Apple TV, Roku, Chromecast, Amazon Fire Stick veya bilgisayar bağlayarak, cihazda başta film izlemek üzere takılan cihazın yetenekleri çerçevesinde işlemler yapılabiliyor.
Kumandadan “menü” tuşuna basın. “Uygulamalarım” menüsüne girin. Listedeki App Store uygulamasını seçin. Markette yer alan uygulamalardan seçim yaparak kullanılabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri