Protein değeri yüksek olan bir besindir hindi füme. Bu nedenle diyet beslenmelerinde sık sık tercih edilir. Özellikle de sandviç ve omletler içinde yer aldığında kas kütlesinin artmasına yardım edecektir.
Satın aldığınız kuru eti, ambalajından çıkarttığınız gibi tüketebilirsiniz. Herhangi bir ekstra pişirme yada işleme gerek yoktur. Et, kurutarak yenebilir hale getirmek, en eski ve güvenilir pişirme yöntemlerinden biridir.
Atahan Merhaba, az önce kanser üzerine bir araştırma okuyordum şöyle bir yazı geçiyor: "Tütsülenmiş(füme) et ve balık ürünlerinde tütsüleme işlemi sırasında polisiklik aromatik hidrokarbonlar oluşmaktadır." Epidemiyolojik çalışmalarda da tütsülenmiş yiyeceklerin kolon ve mide kanseri riskini artırdığı gösterilmiş.
Günümüzde füme et sade olarak tüketilebildiği gibi pizzalarda da tercih edilebilmektedir. Füme et kendini en çok şarap mezesi olarak gösterir. Yüksek asitli şarapların yanında güzel bir meze olarak tercih edilen füme ete, parmesan peynirli ve rokalı kanepeler eşlik edebilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Füme et sağlıklı mı zararlı mı diye pek çok kişi yemeden önce düşünmektedir. Görünüş itibariyle çiğ eti andırmaktadır. Ancak tütsüleme işleminden geçtiği için paketten çıktığı andan itibaren tüketime uygundur. Tütsüleme işleminden geçen bu etlerin içinde zararlı mikroorganizmalar bulunmamaktadır.
Barbekü, kebap, mangal, şarküteri, domuz pastırması, füme jambon, katsuobushi, pastırma, füme ördek popüler füme et türleridir.
Hindi füme, yüksek oranda sodyum içermesi, vitamin ve minerallerle dolu, düşük kalorili ve yağsız et alternatiflerinden birisidir. Fümeleme ise çok eski tarihlere kadar uzanan pişirme tekniklerinden birisidir. Diğer adıyla tütsüleme olarak bilinen fümeleme işlemi besinlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.
Parlak görüntüye sahip olan et, elde yapışkan bir his bırakmaya başladıysa bozulmaya başladığı anlamına gelir. Etinizi ellediğinizde cıvık bir tabaka hissediyorsanız o eti hemen çöpe atmalı ve asla yememelisiniz. Çünkü ette oluşmaya başlayan bu tabaka çoğu zaman etin bakteri üretmeye başladığı anlamına gelir.
Aynı zamanda çok iyi bir şarap eşlikçisidir. Özellikle isin yoğunluğunun daha fazla olduğu etler asiditesi yüksek şaraplarla daha uyumlu gider. Bir not daha: Füme et ve kuru et aynı şey değildir. Boşnaklarla birlikte ismi anılan kuru et imalatı füme etten farklı bir şekilde yapılır.
Genel kanının aksine kuru et, çiğ olarak satılmamaktadır, aksine tamamen pişirilmiştir ve yemeye hazırdır. Kuru füme et, daha çok atıştırmalık olarak tüketilse de farklı tariflerde de bir bileşen olarak kullanılabilir. %100 uzun raf ömrüne sahip olduğu için çok rahatlıkla taşınabilir ve gerektiğinde tüketilebilir.
Füme et diyette yenir mi? Protein değeri yüksek olan bir besindir hindi füme. Bu nedenle diyet beslenmelerinde sık sık tercih edilir. Özellikle de sandviç ve omletler içinde yer aldığında kas kütlesinin artmasına yardım edecektir.
Füme et dediğimiz et ürünleri ise 1 hafta kadar dayanabilmektedir. Ancak etten kıyma yapılmışsa, kıymanın normal buzdolabı sıcaklığındaki dayanma süresi 1 gündür. Buzdolabında değil de dışarıda bekletilen bir kıyma yaklaşık 2-3 saat sonra bozulma reaksiyonları gösterebilmektedir.
Füme et en çok soğuk sandviç hazırlamak için ve burger menülerinde kullanılır. Füme et sandviçlerin besin değerini artırarak daha uzun süre tok kalmanıza yardım eder. Pizza tariflerinde de sıklıkla karşılaştığımız dana ya da hindi füme et, pizzaya çok yakışır.
Namet Isıl İşlem Görmüş Kaburga Füme Et, özel olarak seçilip sinir ve fazla yağları temizlenen dana döş etlere tuz ve baharatlar eklenerek 7 gün boyunca salamurada bekletilir. Daha sonra fümeleme fırınına alınarak pişirilir.
Kalori Bilgisi Hindi Füme Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 170 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 30 gramlık miktarında Hindi Füme 51 kalori bulunmaktadır.
- Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız.
1 yıl, 2 yıl veya daha uzun süre dondurulan etler pişmiş olarak yenmelidir. çünkü buz çözüldükten sonra ette bakteriler hızla çoğalır.
Taze etin rengi miyoglobinin oksijenle reaksiyona girdiğinde oluşan bir pigment olan oksimiyoglobin seviyeleri nedeniyle kırmızı olmalıdır, kahverengiye veya griye dönmüşse bu etin bozulduğunu gösterir.
Hindi Füme
Spor sonrasında tam tahıllı ekmek ve hindi fümeyle hazırlayacağınız bir sandviç ile çelik gibi kaslara merhaba diyebilirsiniz. Çünkü yüksek proteine ve düşük yağ içeriğine sahip hindi füme ile kompleks karbonhidrat kaynağı olan tam tahıllı ekmek, spor sonrasında ihtiyacınız olan enerjiyi size kazandıracak.
İçeriğinde bol miktarda şeker de bulunduğundan antrenman sonrası enerji depolamak için sporcular kullanır. Hindi füme: Hindi eti çok kaliteli bir protein kaynağıdır ve üstelik ucuzdur. Antrenman sonrası hindi füme yiyerek kas gelişimi desteklenir.
Tütsüleme yaparken doğru yapıldığından emin olunmalı ve dikkatli davranılmalıdır. Aksi takdirde tüketilen gıdada istenmeyen bozulmalar meydana gelebilir. Bu bozulmalar sonucu vücutta kanserojenik* ve mutajenik* etkilenme ile birlikte başta mide olmak üzere göğüs kanseri gibi ciddi sağlık problemleri ortaya çıkar[6].
Fakat yapılan çalışmalarda; sucuk, salam, pastırma, jambon, kavurma, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinin kalp damar hastalıklarına ve hatta şeker hastalığına yol açması yönünden, kırmızı (işlenmemiş) etten daha da zararlı olduğu saptandı.
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan pastırma, çiğ etin çeşitli baharatlarla harmanlanıp tuzda kurutulmasıyla hazırlanır. Kayseri mutfağıyla özdeşleşen pastırma, hem çiğ olarak, hem de pişirilerek yenilebilir.
Pastırma, Türk mutfağında çiğ etin çeşitli baharatlar ve tuzla kurutulması ile yapılan bir yiyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri