Futbol, tarihin izi sürüldüğü zaman, çıkış zamanı çok eskilere dayanan bir spordur. Hemen hemen tüm ülkelerde oynanan futbol, yetenekli futbolcuları ile de oldukça popülerdir. Bu sebeple futbolcu olmak, özellikle gençler arasında sıkça rastlanan bir meslek çeşididir.
Ülkemizde spor her ne kadar toplumun tamamı tarafından bir meslek olarak kabul edilmiş bir olgu olmasa da dünyada birçok ülkede ve ülkemizde spor bir meslek olarak yapılmaktadır, çünkü sporun içinde yer alan sporcu, teknik heyet (teknik direktör, antrenör) ve yönetim, zamanının tamamını yapmış olduğu spor dalında ...
Futbolun evrensel değerleri olan "centilmenlik" ve "saygı" kavramlarının küçük yaşlardan başlayarak eğitimle edindirilmesinin büyük kazanç olacağı gerçeği dile getiriliyor. Futbol kulüplerinde altyapı kavramı 13 yaş ve üzeri çocuk ve gençlerin oluşturduğu yarışmacı takımlar olarak bilinmektedir.
Futbolcu olmak için eğitim görmeniz gereken okul yoktur. Çünkü hâlihazırda futbolcuların pek çoğu amatör takım bünyesinde çalışmaktadır. Uluslararası düzeyde hizmet veren okulları araştırarak öğrenim görebilir, profesyonel olarak futbolculuk mesleğine yurt dışında merhaba diyebilirsiniz.
Profesyonel bir futbolcu olmak kolay değil, ancak yukarıdaki ipuçları kesinlikle sizi hedeflerinize yaklaştırabilir. Rakiplerinizden daha iyi olmak için kendinizi oyuna adayın, düzenli olarak pratik yapın ve becerilerinizde ince ayar yapın. Oynadığınız her maçta %100'ü verin ve sakin olun.
İlgili 23 soru bulundu
Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
Futbola Başlama Yaşı: 9-11 Yaş Aralığı
Birçok uzman, çocukların futbola 9-11 yaşlarından önce başlamasını uygun görmüyor. 8-9 yaşlarında teknik becerileri öğrenebilir ama takım oyununa başlama yaşı, 10-12.
(1) Amatör bir futbolcu, 15 yaşını doldurmuş olması kaydıyla, bu talimat hükümlerine uygun olarak profesyonel futbolcu statüsünü kazanabilir. 18 yaşın altındaki amatör futbolcuların profesyonel statüye geçişlerinde, adına tescilli oldukları kulübün yazılı muvafakatinin alınması zorunludur.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Alo Fetva Hattı'na (190) göre ise futbolun haram olduğu doğru değil: "Diyanet'in böyle bir fetvası yoktur.
Bir Premier Lig futbolcusunun ortalama maaşı haftada 60,000 sterlinin biraz üzerindebu da yılda 3 milyondan fazlaya tekabül ediyor. Premier Lig futbolcuları en yüksek ücretli; alt bölümler çok daha az alır. Şampiyona ücretleri haftada 4,000 sterlinin biraz üzerinde, bu da yılda yaklaşık 200,000 sterlin.
Hayır. Bilimsel olarak yıkılmış bir şehir efsanesidir. Böyle bir etki kesinlikle söz konusu değildir. Hatta tam tersi kemik yoğunluğunu ve dayanıklılığını arttırmaktadır, kasların güçlenmesini sağlamaktadır.
Futbol branşına, 7-15 yaş aralığındaki erkek öğrenciler kayıt yaptırabilecektir.
Spor dalları fiziksel yeterlilik gerektirdiği için belli bir yaşa kadar yapılabiliyor. Genelde 35 yaş futbol kariyerinin sonu gibi gözükse de bu yaş, sporcunun kendisine nasıl baktığına, ne kadar form tuttuğuna göre değişiyor. Aktif futbol hayatı sonrasında da birçok farklı alanda kariyer imkanı bulunuyor.
Herkes spor yapabilir , yaş sorunu olmaksızın herkes sağlığına ve formuna önem verebilir. 3 yaşında bir çocuk yüzme branşına başlayabilir, 4.5 – 5 yaşında jimnastik yapabilir, 8 yaşında basketbol oynayabilir, 10 yaşında futbol, Taekwon-do, Karate yapabilir, 15 yaşında Boks, Kick Boks branşları ile uğraşabilir.
Yetenek gerektiren hareketleri yapabilme ve öğrenebilmeyi geliştirir. Mental ve fiziksel gevşemeyi artırır. Vücudun farkında olmayı öğretir ve gelişmesini sağlar. Eklem, kas ve tendonların yaralanma riskini azaltır.
Buna göre İslâm'ın ilke ve esaslarına aykırı, günaha sevk eden, haramı teşvik eden müzikleri yapmak ve dinlemek günahtır. Dinimizin temel inanç, amel ve ahlak ilkelerine aykırı olmayan, haramların işlenmesine sebep olmayan müzik türlerini dinlemekte ise dinen bir sakınca yoktur.
Futbol hem izlemesi hem de oynaması zevkli olan en güzel sporlardan birisidir. Birçok kişi maç izlemeyi sevdiği gibi düzenli olarak da futbol maçı yapmaktadır. Futbol insan vücuduna oldukça faydalı olan bir spordur. Futbolun insan vücuduna olan en büyük faydalarından biriside kilo vermeye yardımcı olmasıdır.
Futbola başlama yaşı en erken 8 en geç 15 olmakla birlikte ideal yaş 11 – 12 olarak belirtilmektedir. Futbolcu olmak isteyenler muhakkak yaşam standartlarına önem vermeli, sağlıklı beslenme ve egzersiz hayatın bir parçası haline gelmelidir.
Futbola başlama yaşı, 5 ila 7 yaş arasındadır. İlk olarak temel eğitimleri alan çocuk daha sonra antrenmana başlar. Futbola başlayan çocuk, kendisini geliştirdikçe profesyonel futbol maçlarında oynayabilir. Kişinin profesyonel maçlar oynaması için 5 yıl eğitimin ardından profesyonel lisans almalıdır.
Vücut ağırlığı değişkeni açısından değerlendirildiğinde; kaleciler (77,75±2,81kg) ve orta savunma oyuncuları (75,10±6,22 kg) en yüksek, hücum oyuncuları (71,07 ± 4,88 kg) en düşük değerlere sahiptir. Ağırlık parametrelerinde, gruplar arasında anlamlı farklılık bulunmuştur (F=4,038; p<0.01).
Futbol Ligi'ne 10 yaşındaki futbolcu damga vurdu! Eric Marshall adındaki 10 yaşındaki çocuk, Liberya 4. Ligi takımlarından FC Gar'ou'ya transfer olarak kariyerinin ilk maçında 80 dakika sahada kaldı ve başarılı performansa imza attı. 10 yaşındaki genç futbolcunun ilk maçındaki en özel anları sizlerle buluşuyor!
Atletik performans için önemli olan kuvvet, güç, dayanıklılık, kas fibril boyutları, kas fibril kompozisyonu, esneklik, sinir- kas koordinasyonu gibi bileşenler genetik ile doğru- dan ilişkilidir. Araştırmalar sportif performansın %66 oranında genetik ile ilişkili olduğunu göster- mektedir.
Futbol okullarında profesyonel futbolcu olmak mümkündür. Bunun için profesyonel futbolcu lisansı çıkartılması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri