MADDE 7- Amatör futbolcuların müsabakalara katılabilmesi için lisanslarını her sezon bağlı oldukları Bölge Müdürlüklerine vize yaptırmaları zorunludur. Vize işlemleri Federasyonca belirlenerek ilan edilir.
Amatör veya profesyonel futbolcular, basketbolcular, voleybolcular, hentbolcular veya diğer lisanslı sporcular yurt dışı seyahatleri için yapacak oldukları vize başvurularında Konsoloslukların bazı şartlarını yerine getirmeleri zorunludur.
1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla sporcu lisans vize ücreti (yaş sınırı olmaksızın)125 TL olarak belirlenmiştir.
o) Vize: Sporcunun, ilgili sezon için federasyon faaliyetlerine katılabilmesine imkân veren izin işlemini, ifade eder. MADDE 5 – (1) Sporcuların, spor yapabilmeleri ve yarışmalara katılabilmeleri için lisans sahibi olmaları gerekir.
Turistik Vize: Yabancı bir ülkeye turistik amaçla gitmek istiyorsan, bu vize türüne başvurmalısın. Öğrenci Vizesi: Eğitim amacıyla yurt dışına çıkarken bu vizeye başvurman gerekir. Çalışma Vizesi: Çalışmak için yurt dışına gideceksen, çalışma izni olarak da bilinen bu vizeyi almalısın.
İlgili 38 soru bulundu
Vize ücretleri 2023 Temmuz ayında yüzde 50 oranında zamlandı. Buna göre, 2023 yılında yetişkinler için 80 euro olan vize ücreti 120 euro, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 Euro olan Schengen vize ücreti 60 euro olarak uygulanacak.
Madde 21- Yabancı ülkelere gidecek sporcuların Federasyondan bonservis almaları gerekir. Yurtdışına giderek müsabaka yapan sporcular yurda döndüklerinde Sporcu Tescil ve Lisans Yönetmeliği hükümlerine göre lisans işlemlerini yaptırmak suretiyle müsabakalara katılırlar.
İşlem Süresi. Schengen Sporcu Vizesi için işlem süresi genellikle iki hafta kadardır (15 gün). Nadir durumlarda, konsoloslukların başvuru için bir karara varması 30 ila 60 gün sürebilir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemine geçiş yapılmıştır. Yurtdışına çıkış yapacak tüm sporcuların 2019 yılı vizelerini yaptırmaları gerekmektedir. Sporcuların Spor Bilgi Sisteminde vizesiz görünmesi halinde yurtdışına çıkamayacakları tarafımıza bildirilmiştir.
İstanbul genelindeki biletmatiklerden temin edilebilir.
Kulüp bünyesindeki sporcularımıza nüfus bilgilerine göre doldurulmuş, resimleri olan,lisans numaraları yazan kulüp yönetimi tarafından verilen yönetim kurulu başkanı imzalı kimlik kartıdır. Sporcu bu kimlik kartı ile sözleşme yaptığımız anlaşmalı kurum ve kuruluşlardan % bazında ciddi indirimlerden faydalanmaktadır.
Sporcuların lisans, vize ve transfer işlemleri Gençlik Spor il/ilçe müdürlüklerince yapılacaktır. Lisans kartlarının arka yüzünde 2023 hologram olmayan sporcularımız ve antrenörlerimiz tekrar lisans kartlarını resimlerini güncelleyerek almaları gerekmektedir.
Spor dalları fiziksel yeterlilik gerektirdiği için belli bir yaşa kadar yapılabiliyor. Genelde 35 yaş futbol kariyerinin sonu gibi gözükse de bu yaş, sporcunun kendisine nasıl baktığına, ne kadar form tuttuğuna göre değişiyor. Aktif futbol hayatı sonrasında da birçok farklı alanda kariyer imkanı bulunuyor.
Futbol okullarında profesyonel futbolcu olmak mümkündür. Bunun için profesyonel futbolcu lisansı çıkartılması gerekiyor. Lisans için önce hastane heyetine çıkarılır ve sağlık kontrolünden geçilir.
Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri'nden alınacak olan Sporcu Lisans bedeli tüm branşlarda 1,000 TL olup, bu bedel Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) banka hesabına yatırılacaktır. Benzer şekilde, yukarıda yer alan tablodaki tüm sportif belge bedelleri de TOSFED'e ödenecektir.
Vize, bir ülkeye giriş yapmak için o ülkenin ilgili makamlarından alınan izin belgesidir. Bu belge, seyahat edilecek ülkenin büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünden, başkonsolosluğundan veya konsolosluğundan alınabilir. Bazı ülkeler, fahri başkonsoloslukları veya fahri konsoloslukları aracılığıyla da vize vermektedir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Madde 6- Sporcuların tescil işlemleri l Ekim – 30 Eylül tarihleri arasında yapılır ve aşağıdaki belgeler aranır, 6.1-Reşit olmayan sporcular için velisinin izin belgesi, lisans çıkarabilmesi için 7 yaşını doldurması ve 8 yaşında olması gerekir.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Milli sporcu kimlik kartı tespiti Madde 7 - (1) Bu Talimatın 5 nci Maddesinde belirtildiği üzere milli sporcu belgesi bulunan sporcular, milli sporcu belgesinin ilgili olduğu müsabaka türüne mahsus milli sporcu kimlik kartı alabilir. (2) (3) Sporcu ancak bir adet milli sporcu kimlik kartına sahip olabilir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
2022 yılında 60 Euro'dan 80 Euro'ya çıkarılan Almanya vize ücretine 2023 yılı ile herhangi bir zam yapılmamıştır. 6-12 yaş arası çocuklardan ise Almanya vize ücreti olarak 40 Euro alınırken, 0-6 yaş arası çocuklar için ise belirlenmiş bir vize ücreti yoktur. 2023 Almanya vize ücreti, 80 Euro olarak belirlenmiştir.
Vize başvurusu yapabilmek için konsoloslukların belirlediği evrakları hazırlamış olmanız ve vize için talep edilen ücreti yatırmanız gerekmektedir. Başvuruları e-vize aracılığıyla da yapmanız mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri