Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Galeta Unu 1 kg Fiyatı 65,15 TL.
"Evde biriken ekmekleri değerlendirmenin bir yolu da, kendi galeta ununuzu hazırlamaktır." Ekmekleri ince dilimlere ayırıp bir tepsiye dizin ve iyice kuruncaya kadar 1-2 gün bekletin. Daha sonra fırında her iki tarafını da kızartın ve rondoda un haline gelinceye kadar çekin.
Galeta unu, yiyecekleri ekmek veya ufalamak, güveçlerin üstünü doldurmak, kümes hayvanlarını doldurmak, güveçleri yoğunlaştırmak, çorbalara, köfte ve benzeri yiyeceklere ucuz yığın eklemek ve özellikle kızarmış yiyecekler için gevrek yapmak için kullanılan dilimlenmiş kuru ekmek kırıntılarıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Eğer evde bayat ekmeğiniz yoksa yerine galeta unu ekleyebilirsiniz. Hatta evde galeta ununuz yeterli gelmeyecek kadar azsa pratik bilgilerimizden Evde Galeta Unu Yapılır Mı yazımızı okuyabilirsiniz.
Galeta unu, kek ya da poğaça gibi hamur işlerinde de kullanılabilen malzemelerden biridir. Beyaz un yerine galeta unu ile yaptığınız kek ya da poğaça türü yiyecekler çok daha lezzetli ve sağlıklı olabilmektedir.
Ekmekleri çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Elinizde kalmış simit, galeta, grissini, tost ekmeği, ev ekmeği ve klasik somun ekmek olmak üzere her türlü bayatlamış ekmeği değerlendirebilirsiniz. Bu tarifte yaklaşık 2 normal ekmek muadili bayat ekmek kullanılmıştır. Fırın tepsisi içine yağlı kağıt serin.
Bayat ekmekleri küçük küçük dilimleyip fırınlayın. İyice kuruyunca çıkarıp rondodan geçirerek toz haline getirin. Galeta unu yerine kullanabilirsiniz.
Galeta unu temelde ekmek kırıntılarından elde edilen bir çeşit pişirilmiş un aslında. Bayat ekmekleri değerlendirip, uzun süre tüketmenin de en şahane yolu diyebiliriz. Evdeki ekmeklerinizi alın elinize.
Bu arada küçük bir tüyo da verelim: Köfte harcında ekmek yerine galeta unu da kullanabilirsiniz.
Ekmekler, özellikle evde bayat ekmek bulunduğunda kullanılıyor ya da bayat ekmekler sırf bu amaçlar saklanıyor ve hafif ıslatılarak harca giriyor. Ekmekle yapılan tariflerde pişme aşamasında etin yağının içerisinde kalmasını sağlıyor ve kuru olmayan köfteler hazırlamanıza yardımcı oluyor. Pişerken boyutları küçülmüyor.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Galeta tüketirken 1 adetinin 2 dilim ekmeğe denk geldiğini hatırlamanızda fayda olacak.
Çünkü 1 adet galeta ya da küçük boyutlu 2 ila 3 adet galeta 1 dilim ekmek ile eş değer kalori değerlerine sahiptir.
Kanserojen ve sağlığa zararlı malzemeler asla içermezler. Özellikle firmamızdan bulunan galeta unları her zaman özel olarak üretiminin yanında sağlığa da faydalıdır. Besin değerleri bakımından oldukça zengin ve faydalı olan galeta unu herkesin tercih ettiği bir üründür.
9. Galeta / Grissini
Evde kendi galetasını yaparak formunu korumak isteyenler, bir dilim ekmek yerine 2-3 galeta tüketebilirler.
Galeta ununun hammaddesi olan ekmek, yüksek oranda su içeriğine sahip olduğu için bozulma riski oldukça fazla ve dolayısıyla da raf ömrü kısa olan bir ürün. Gıdalarda raf ömrünün uzunluğu, ürünün uygun depolama koşullarında saklanmasına, duyusal, kimyasal, fiziksel ve besinsel değerlerinin korunmasına bağlı.
Galeta unu üretiminde öncelikle Buğday unu (Gluten İçerir), su, tuz, ekmek mayası kullanılarak ekmek üretilir. Ardından, bu ekmek özel bir işlemden geçirilerek, kurutulur ve son olarak da değirmende öğütülür. Geleneksel olarak et, tavuk, balık ve sebze gibi ürünlerde kaplama amacıyla mutfaklarda kullanılmaktadır.
Tavuk etlerini önlü arkalı galeta ununa bulayın. Yağı tavaya alıp kızdırın. Ardından una buladığınız tavukları yağa atıp arkalı önlü kızartın. Sıcak sıcak servis edin.
Buzluğa bıraktığınız şekilde kullanmanız mümkün yani, un halindeki ekmekler bütünleşip buz halini almamaktadır. Galeta ununu köftelerin içerisinde, börek ve bazı poğaça tariflerinde kullanabilirsiniz.. Patates kroket gibi kızartmalarda da kullanmak mümkün.
Öncelikle güzelce suyla yıkayalım. Daha sonra tuzlayıp galeta ununa batıralım ve kızgın yağımızda kızartalım. Kızarmış balıklar kağıt havluya koyalım ki yağını alsın. Sonra servis edeceğimiz tabağa alalım.
Birçok yemek tarifinin olmazsa olmazıdır un. Unun çeşitlerinden biri olan galeta unu ise tariflere farklı bir kıvam ve lezzet katmasıyla meşhur. Onu güzelleştiren bir diğer özelliğiyse ekmek israfına dur demesi. Zira kendisi ekmek kırıntılarından elde edilen bir çeşit pişirilmiş un aslında.
Galeta unu hazır olduktan sonra, kapaklı bir cam kavanozda muhafaza edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri