Ancak birçok antiseptik gargarada durulama tavsiye edilmemektedir. Kullanım sıklığını takip edin: Ağız gargaraları genellikle günde 1 – 2 kez kullanılabilmektedir. Ancak bazı ağız gargaraları daha sık kullanılabilir veya kullanım sıklığı doktorunuz tarafından önerilen şekilde değişebilir.
Çoğunlukla ağız kokusuna karşı kullanımı yaygın olsa da, gargaralar diş çürümesine karşı koruma sağlar. Diş macunu, diş fırçası gibi temel ağız bakımının vazgeçilmezlerinden olması gereken gargara suyu, bakımın son aşamasında görev alır.
Ağız çalkalama suyu, diş problemlerinizi ve çürük oluşumunu engeller. Bakterilerin ve plakların verebileceği zarara karşı koruma sağlar. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullanacağınız gargaranın yararları, ağız ve diş sağlığınız açısından oldukça önemlidir.
12 yaş ve üzeri çocuklarda,5-15 ml ANDOREX ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Diş etlerine doğrudan uygulayarak veya suyla seyreltilmiş olarak gargara yaparak diş eti iltihabını hafifletmeye yardımcıdır.
Gargaranın yutulması genellikle tavsiye edilmez, bu nedenle gargara yaptıktan sonra ağzınızı tekrar suyla çalkalamanız önemlidir. Gargaralar genellikle günde bir kez veya ihtiyaç duyuldukça kullanılır.
Aksi durumda çeşitli mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına veya zehirlenmelere yol açabilir. 30 saniye ve 1 dakika arasında yutmadan ağızda tutulan gargaralar hemen durulanmaz ve gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmez.
Klorheksidin glukonat içeren gargara daha düşük renk değişimine neden olmuştur. Hidrojen peroksit içerikli beyazlatma ajanı en yüksek renk açıcı etkiye sahiptir. Bununla birlikte, polisaj patı uygulaması gargara kullanımı sonrası oluşacak diş renklenmelerinde renk açıcı kolay bir yöntem olarak tavsiye edilebilir.
Hazırlanan sirkeli su yutmadan boğazları temizlemek üzere gargara yapılır ve tükürülür. Bu gargara boğazlardaki enfeksiyonun anında temizlenmesine yardımcı olur. Günde 2-3 defa uygulanması halinde birkaç gün gibi kısa sürede boğaz ağrısı ve şiddetli öksürük kısa sürede geçer.
Gargara diş fırçalanmasının yardımcısıdır, diş fırçasının tamamlayıcısıdır. Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
1 su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Suyu az miktarda ağız içine alın ve çalkalama işlemine geçin. Çalkalamadan sonra kirli suyu tükürün. Birkaç uygulama sonrasında nefesinizin ferahladığını ve dişlerinizin beyazladığını fark edeceksiniz.
5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir.
Ağız kokusunu gidermek için kullanılan nane, sakız, gargara vb. ürünler geçici olarak ağız kokusunu giderebilmektedir.
“Günde iki defa veya daha fazla” diş fırçalayan bireylerin ağız gargarası kullanım oranı “Günde bir defa” ve “Haftada iki-üç defa” diş fırçalayan bireylere göre anlamlı şekilde yüksek bulunmuştur (p<0,05).
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Gargaradaki florür gibi maddeler çürüklerin önlenmesine yardımcı olabilir fakat hiçbir gargara tek başına plağı dişlerden temizleyemez. Aslında çok basit, diş eti hastalığı ve diş çürüğü gibi durumları önlemenin en etkili yolu, plağı mekanik olarak çıkartmaktır.
Ilık suyla tuzun karıştırılmasıyla elde edilen tuzlu su ile ağız çalkalanır. Tuzlu su ile gargara yapmak diş çürüğünden ziyade diş eti iltihapları veya ağız içi yaralarından kaynaklı ağrılara iyi gelmektedir. İnsanlık tarihi boyunca diş ağrısı tedavilerinde karanfil veya karanfil yağı sıklıkla kullanıldı.
Bir bardak suyun içerisine tuz koyup karıştırılarak hazırlanabilecek tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz. Tuzlu suyla yapılacak gargara diş etinin çekilmesinden kaynaklanan ağrıların azalmasına yardımcı olabilir.
Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzı su ile durulamak: Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı su ile çalkalamayın. Diş macununu tükürüp atabilirsiniz. Ancak ağzınıza su girdiğinde diş macununuzdaki florürün verimliliği düşer.
KLOROBEN FORT nedir ve ne için kullanılır? KLOROBEN FORT ağız içi bölgesel tedavisinde kullanılan bir ağız preparatıdır. yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde ve diş hekimliğinde yapılacak işlemlerden önce önleyici olarak kullanılır.
Tuzlu su, bazı bakterileri öldürebilir; ancak hepsini tümüyle yok etmez. Ayrıca tuz çözeltileri, bakterilerin; diş etlerinin, dişlerin ve boğazın yüzeyine yaklaşmasına yardımcı olur ve tuzlu su gargaraları ile tükürme sonucu ağızdan kolayca atılabilir.
Kaya tuzu ile gargara boğaz ağrısını giderir, nefes açıcıdır. Tuzlu su buharı ile astım, bronşit, burun ve kulak tıkanıklığı şikayetleriniz azalır ve düzelir.
Tuzlu su: Boğaz ağrısını hafifletmek için tuzlu su ile gargara yapmak etkilidir. Bir çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyin ve gargara yapın. Bal: Bal, anti-enflamatuar ve antibakteriyel özellikleri ile bilinir. Bir çay kaşığı balı sıcak suya ekleyin ve yavaşça için veya yatmadan önce yiyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri