Sarımsak güçlü antioksidanlar içerir ve düzenli sarımsak tüketiminin hem soğuk algınlığının süresini hem de sıklığını azalttığı, aynı zamanda vücudun diğer hastalıklarla savaşmasına yardımcı olduğu çeşitli çalışmalar sonucunda gösterilmiştir.
* Kandaki şeker miktarını dengeler, şeker hastalığına karşı en iyi doğal ilaçtır. * Kansere karşı en şifalı bitkidir. * Kan pıhtılaşmasını önler. * Damar sertliğini azaltır.
Bitkinin antioksidan etkinliği ile desteklenmektedir. Sarımsak içinde bulunan sülfür bileşikleri ve hardal yağları mukus akıntısını azaltmada yardımcı olur. Bitkinin antienflamatuar etkinliği ve akıntıcı giderici etkinliği birleştirdiği için sarımsak solunum yolları enfeksiyonları için oldukça önem kazanmıştır.
Siyah sarımsak bildiğimiz sarımsağın doğallığını hiç kaybetmeden 60 güne varan sürede fermente edilmesiyle oluşur. Siyah sarımsak ekstresinden üretilen kokusuz MDC Black Garlic, günlük enerji ihtiyacını karşılamaya ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
İçeriğindeki EPA ve DHA kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Bu gıda Omega 3 yağ asidi EPA ve DHA içerir. EPA ve DHA kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. DHA beynin normal gelişimi ile göz ve sinir sisteminin gelişimine yardımcı olur.
İlgili 42 soru bulundu
Pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinlerden bir tanesi olan sarımsak; saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma gibi pek çok alanda faydalara sahiptir ...
Özellikle solunum yolları enfeksiyonlarına karşı etkili olan sarımsak yağı grip ve nezleye karşı vücudun mücadelesine destek verir. Balgam söktürücü özelliğe sahip olan sarımsak yağı, kalbi koruyarak kalp krizi ve felç riskini engeller. Kas ağrılarına karşı etkilidir.
Siyah sarımsak normal sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içerir. Bu sayede kronik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, romatoid arterit ve Alzheimer'a karşı oldukça etkilidir. Damar sertliğine karşı tedavi edicidir. Kalp ve damar sağlığını korur.
Sarımsak yağı nasıl kullanılır? - Sarımsak yağını saç diplerinize birkaç damla damlatınız. - 30 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayınız. - Etkili bir sonuç için 2 günde bir tekrarlanmalıdır.
- Çin yağı, haricen kullanılan bir üründür. - Ağrıyan bölgeye masaj yapılarak kullanılır. - Ortamdaki mikrobu yok etmek için, kalorifer üzerindeki su kabına konularak kullanılır. - Burun tıkanıklığında, burnun ucuna sürülür.
Öncelikle birkaç diş sarımsağı havanda güzelce ezin. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı saç diplerine nazikçe masaj yaparak uygulayın. Ardından saçınızı bir havlu veya saç bonesiyle sarın ve bir saat kadar bu şekilde bekleyin.
Birkaç damla sarımsak yağı, bir yüz maskesi içeriğine eklenir. Ardından bu karışım ya da macun yüze uygulanır. 10 dakika kadar böyle bırakıldıktan sonra soğuk su ile yıkanır. Akneler ve yaralar tedavi edilinceye kadar günlük olarak bu tekrar edilir.
SARIMSAĞIN ZARARLARI
Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
GÜNDE KAÇ SARIMSAK YEMELİ? Sarımsak bileşen açısından en yüksek değerlere sahip bitkidir. Tüketiminde dikkatli olunmadığı takdirde olumsuz etkiler görülebilir. Bu yüzden kişilere günden en fazla iki adet çiğ sarımsak yutması önerilir.
Kabızlık problemi yaşıyorsanız her gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmak size iyi gelebilir. Sarımsak bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar. Sarımsağı yutarak tüketmek hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların daha aktif çalışmasını sağlar.
İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor ve deyim yerindeyse alıyor sazı eline. Vücut, sarımsağın faydalı yanlarını iyice algılıyor.
Ciltte bulunan akne ve sivilcelerin tedavisinde de kullanılan bu yağ, sedef hastalığı ve siğillere de iyi gelmektedir. Aynı zamanda ayaklar da oluşan mantarlara da uygulanabilen bu yağ, kaşıntıyı da gidermeye yaramaktadır.
Kemik ve eklem ağrılarına müdehale ediyor, Vücut savunma mekanizmasını güçlendiriyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve daha pek çok fayda sağlıyor. Zeytinyağı ve sarımsak karışım faydaları arasında en çok bilineni saç dökülmesine iyi gelmesidir.
Siyah sarımsak ile normal sarımsak arasındaki en büyük fark siyah sarımsağın daha güçlü besin öğelerine sahip ve kokusuz olmasıdır. Normal sarımsağa göre daha güçlü antioksidan özellik gösteren siyah sarımsağın düzenli kullanımı günlük enerjiyi, bağışıklık sistemini ve vücuttan toksik madde atılımını destekler.
Kemikleri güçlendirir. Kemik ve kas sağlığına iyi gelerek atletik bir yapı kazandırır. Besin değeri yüksek bir gıda olduğu için yorgunluğun giderilmesine yardımcı eder.
Sarımsakta, protein, A, B ve C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko, fosfor ve demir bulunur.
Sarımsak en çok çiğ olarak tüketildiğinde besin değerlerinden maksimum seviyede yararlanılmaktadır. Ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilmeli, uzun süreli pişirilmemelidir. Sarımsak yemeklere piştikten sonra eklenirse besin değeri yok olmaz.
Sarımsak sağlık için oldukça sağlıklı bir besin olmasının yanı sıra saç, kaş ve cilt bakımı için de kullanılır. Sarımsak direkt olarak kaşa sürülebilir.
Saçkıran gibi mantar ve cilt enfeksiyonlarını tedavi eder. Diş eti iltihabı ve hastalıklarını iyileştirebilir. Grip ve nezleye karşı koruyucudur. Diyabete karşı etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri