Her derde deva elma sirkesi mide asidini düzenleyici özelliği sayesinde gastrit için adeta bir kurtarıcı niteliğinde.
Gastriti olan bireyler için beslenme önerileri:
Yemekleri yavaş yiyiniz ve çok iyi çiğneyiniz. Turp, salça, sirke, ketçap, hardal, zeytin, kuruyemişler, kurutulmuş meyveler tüketmeyiniz. Yemeklerdeki tüm besinler çiğden koyup, kavurmadan pişiriniz.
Üzüm sirkesi asidik bir yapıdadır. Bu yüzden yemeklerde kullanılan üzüm sirkesi hazmı kolaylaştırır ve mideye iyi gelir. Ancak ülser, reflü, gastrit vs. gibi mide rahatsızlığı olanlar üzüm sirkesini dikkatli tüketmeli ve aşırıya kaçmamalıdır.
1 bardak suya doğranmış zencefil kökleri ekleyin ve 10 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.Daha sonra bir şeker kaşığı bal karıştırarak günde 2 veya 3 kere için. Zencefil bal karışımı gastrite iyi gelecektir. Yoğurt: Gastrit ağrılarını hafifletmede önemli rol oynar.
İlgili 45 soru bulundu
1) Elma Sirkesi
Aynı zamanda elma sirkesi mikropların kırılmasında ve vücudun bağışıklık kazanmasında da fazlasıyla etkili olmaktadır. Siz de gün içerisinde tüketeceğiniz 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ilave ederek gastrit problemini ortadan kaldırabilirsiniz.
Gastrit tedavisinde mide asidini baskılayıcı antiasitler, proton pompa inhibitörleri, H2 reseptör blokerleri gibi ilaçlar kullanılır. Helicobacter pylori ve diğer bakterilerden kaynaklanan durumlarda antibiyotik tedavisi başlanır.
Dut pekmezi mide hastalıklarına çok iyi gelir. Özellikle gastrit ve ülsere karşı fayda sağlar.
▪️ Acil, ağrılı ve yanmalı durumlarda 1 büyük bardak su içine 1 tatlı kaşığı yemek karbonatı konularak içilecek ve ağrı geçtikten sonra 3 saatte bir ½ litre su içilecek. Gün boyu 4 litre su içilecek. ▪️ İranlı Dr. Feridun Batmanghelidj su ile reflü tedavisinin öncüsü olmuş.
GASTRİT TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER? Gastrit tedavi edilmesi gereken hastalıklardan biridir. En önemli gastrit nedeni midede bulunan “helikobakter pilori” dir. Bunun için üçlü tedavi uygulanır ve bu tedavi süresi 14 gündür.
Yemeklerden önce veya yemek sırasında elma sirkesi tüketmek, sindirimi olumlu şekilde destekleyerek midenin önemli mineralleri emme yeteneğini geliştirir.
Mide ve vücut yorgunluğunun meydana gelmesinde zeytin çekirdeklerinin hazmının zor olmasından kaynaklanmaktadır. Gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarının giderilmesinde oldukça etkili özelliklere sahiptir.
Seyreltilmemiş elma sirkesi içmek, mide ülseri veya asit reflü gibi sindirim problemleri olan kişilerde semptomları kötüleştirebilir. Elma sirkesi nadir durumlarda kimyasal reaksiyonlara yol açabilir.
Kırmızı et yerine, beyaz et tercih edilmesi bu bağlamda uygulanabilecek seçenekler arasında yer almaktadır. Kahve ve çay gibi kafeinli içecekler yerine de bitkisel çaylar tercih edilmelidir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler ile nane de gastrite karşı tüketilebilecek besinler arasında yer almaktadır.
Özellikle reflü, gastrit veya ülseri bulunanlarda limonlu öneriler mide asit salgısını artırır. Bu nedenle mide ağrısı, ekşimesi, yanması gibi sorunlarda bu yöntemlere başvurmak yerine bir gastorenteoroloji uzmanına gidilmelidir.
Doğal elma sirkesi, mide asit düzeyinin yükselmesine yardımcı doğal bir destektir. Salatalarda ve çorbalarda kullanılabilir, öğünler öncesi direk 2 yemek kaşığı şeklinde içilebilir. ✔Mide asidini destekleyici sindirim enzimleri veya Hidroklorik Asit (HCL) hekim kontrolünde kullanılabilir.
Örnek vermek gerekirse; haşlanmış yumurta, beyaz peynir, dil peyniri, esmer ekmek, salatalık, marul ve sade zeytin gastrit hastaları için kahvaltıda tercih edebilecekleri sağlıklı besinler arasında yer alır.
Gastrit ilaç ve diyet önerileri ile genellikle başarılı bir şekilde tedavi edilebilen iyi seyirli bir hastalıktır.
•H.pylori enfeksiyonuna bağlı gastrit vakalarında; -Zencefil tüketiminin olumlu etkisi vardır. -Sarımsak, soğan, elma, kereviz gibi flavonoidlerden zengin gıdalar bu bakterinin çoğalmasında önleyici etki sağlayabilir.
Mide asit salgısının artmasına neden olmadığı için mide rahatsızlıklarında (gastrit, ülser vs) rahatlıkla kullanılabilir. Muz birçok vitamin için çok iyi bir kaynaktır. Bunların başında B vitaminleri gelir.
Tahin midenin düzenli çalışmasını sağlayan bir besindir. Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir.
Eğer siz de mide sorunları çekiyor ülser ve gastrit ,gibi hastalıklarla başınız dertte ise bu haberi mutlaka okuyun.Ülser ve Gastrit ağrısına iyi gelen mucize karışımlar. Maydanoz suyu vücudu temizlemeye yardımcı olur ve antioksidan görevi sağlar.
MİDE İLTİHAPLANMASINA NE İYİ GELİR? Mide iltihaplanmasına iyi gelen besinler arasında yoğurt, çilek, nane, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, karambol tohumu, papatya ve az protein içeren besinler tüketilmelidir. Bu besinler mide için en sağlıklı ve asit oranı düşük besinler arasına girmektedir.
Çoğu insanda gastrit ciddi boyutlarda değildir ve basit tedavilerle tedavi edilir. Ancak tersi durumlarda kronik gastrit hastalığı yıllarca sürebilir. Bu nedenle tedavisinin geciktirilmemesi gerekir.
GASTRİT TEDAVİSİ
Antibiyotiklere ek olarak, gastrit tedavisinde birkaç başka ilaç türü kullanılır. Omeprazol, lansoprazol, rabeprazol ve pantoprazol içeren ilaçlar bu ilaçlardandır. Ayrıca mide asidini nötralize eden antasitler de tedavi için kullanılan ilaçlar arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri