Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunları Türkiye'de ve yurt dışında oldukça fazla iş imkanına sahiptir.
Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimlerinde en çok tercih edilen ülkelerin başında; Amerika, İngiltere, Fransa, Avustralya, İtalya ve İsviçre gelmektedir. Hangi ülkeyi tercih edeceğiniz ise, uzmanlaşmak istediğiniz eğitim içeriğine göre çeşitlilik gösterebilir.
Öğrencilerimiz, Erasmus Programı ile farklı ülkelerdeki gastronomi bölümlerinde uluslararası deneyim kazanabiliyor, akademik çalışmaları yakından izleyerek farklı kültürleri tanıyabiliyor.
Uluslararası aşçılık belgesi, bu mesleği yapan kişilerin yeterli donanıma sahip olduğunu aynı zamanda yurt dışındaki mutfaklarda çalışabileceğini gösteren belgedir.
Yurtdışında gastronomi eğitimi almak için taban puanına ihtiyaç yoktur. Yalnızca lise diplomanazın olması eğitim görebilmeniz için yeterlidir. Yurtdışında eğitim görerek mavi diploma sahibi olabilirsiniz ve Avrupa standartlarında eğitim gördüğünüzü belgeleyebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Türkiye'de en popüler Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümü olan üniversitelerden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Yaşar ...
Europass sistemi meslekli yeterlilik belgelerinin sadece yurtiçi değil aynı zamanda yurtdışı geçerli olmasını da sağlamaktadır. Bu sayede Türkiye'de aldığınız bütün mesleki yeterlilik belgeleri Avrupa ülkeleri ve Europass'i kabul eden bütün ülkelerde geçerli olmaktadır.
Türkiye'de 3308 sayılı Türk Mesleki Eğitim Kanunu'na göre aşçılık meslek eğitimi alan veya meslek lisesi diploması olan kişiler minimum 2 yıllık aşçılık eğitimini ve deneyimini kanıtladıkları taktirde Almanya'da Aşçı olarak çalışabilmektedir.
Genel anlamda, mezun olanlara “Gastronom”, “Gastronomist” gibi kavramlarla hitap ediliyor.
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü, mutfak sanatlarına, yemeklere ve yemek yapmaya büyük ilgi duyan kişilerin zevk ile yaptıkları bir meslek dalı olmaktadır. Ayrıca kişilere temel gıdalar hakkında da detaylı bilgiler verir.
Mavi Diploma Kimlere Verilir
Aldığınız eğitimin kalitesini ve uluslar arası geçerliğinin gösteren bu belgeyi yurt dışında çalışmak isteyen yada eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen herkes alabilir.
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
Almanya'da yaklaşık 60 meslek dalında nitelikli iş gücü açığı bulunurken, hemşire, hasta ve yaşlı bakıcısı, inşaat işçisi, bilgi teknolojileri uzmanı en çok aranan meslekler arasında yer alıyor.
Almanya'da Ausbildung nedir? Çıraklık (“mesleki eğitim” olarak da adlandırılır), satış elemanı, ressam, marangoz, hemşire, kasap veya araba tamircisi gibi mavi yakalı meslekler alanında resmi bir eğitim niteliğidir. Almanya'da 3 yıllık bir eğitimden sonra kalifiye işçi derecesi verilir.
Bilişim sektörü, mühendislik, teknik alanlar, sağlık alanı, üst düzey yöneticiler vb alanlarda kalifiye eleman açığı var. Ancak yürürlüğe giren “Yeni Kalifiye Göç Yasası” kapsamında diğer meslek sahibi kişilere de Almanya'da çalışma şansı veriliyor.
Alacağınız sertifikaların uluslararası denkliği vardır denebilir. Uluslararası geçerliliği olan bir sertifikaya sahip olmanın tek yolu uluslararası geçerliliği olan PTE, IELTS ya da TOEFL gibi dil becerinizi ölçen sınavlara girmektir.
Mavi kart, doğumla Türk vatandaşı olduğu halde daha sonra vatandaşlıktan çıkmak suretiyle Türk vatandaşlığı sona eren kişilere talep etmeleri halinde verilen ve kanunun tanıdığı bazı haklardan yararlanabilmelerini sağlayan belgeye denir.
Gastronomi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Gastronomi kelimesi Fransızca kökenlidir.
Gastronomi, eski Yunanca γαστήρ -τρός "mide" ve -νομία "-kural" sözcüklerinden türetilen bileşik bir kelimedir. Yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi, zengin veya hassas ve iştah açıcı yiyecekleri hazırlama ve sunma sanatı, belirli bölgelerin pişirme stilleri ve iyi yeme biliminin incelenmesidir.
Mezun olduktan sonra birçok alanda rahatlıkla iş bulabilirler. Lisans eğitimini tamamlamış kişiler tercihlerine göre otellerde, restoranlarda, turistik gemilerde, gastronomi ile ilgilenen medya kuruluşlarında ve devlette iş bulabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri