Lime, narenciye grubuna ait bir meyvedir. Limona benzese de aslında yapı olarak limondan biraz farklıdır. Lime'da çekirdek bulunmaz. Salatalarda, kokteylerde kullanılabilir.
Rendelenmiş limon demektir.
Hazırlanan yemeklere ekşi tat vermek için kullanılır.
Aynı familyadan gelen bu kuzen turunçgiller, birbirlerine lezzet ve koku olarak benzeseler de aslında birbirleri arasında farklar bulunuyor. Sıklıkla tükettiğimiz sebzelerden biri olan limonun çok yakın akrabası olan lime'ı (yeşil limon) inceleyeceğiz.
Lime yani misket limonu, limona göre daha düşük pH değerine sahiptir, bu durum limona göre daha asitli olması anlamına gelir. Limona göre daha acı bir tada sahip olan lime, ayrıca daha fazla karbonhidrat ve daha az protein içerir. Limon ise misket limonuna göre bünyesinde daha yüksek şeker barındırır.
Dıştan limon melezi olan ve etroga adı verilen başka bir turunçgil meyvesiyle çaprazlanmış olan limona benzer. Gerçek misket limonu ekşi bir tada sahiptir ve dilimleri üzerinde beyaz damarlı yeşil renktedir. Yemeklerde ve salatalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Papaya ile mükemmel bir uyumu olan lime, aynı zamanda pastalara hoş bir tat ve koku katmak için tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra; diş macunlarında, yağlarda, şekerlerde, dezenfektanlarda, cilt kremlerinde ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır.
Rendelenmiş limon kabukları üzerine nane yapraklarını ve şekeri de ekleyelim. Kabuklarını rendelediğimiz limonun suyunu sıkalım. Soğuk suyu ve sıktığımız limon suyunu da ekleyerek şeker eriyene kadar karıştıralım. İçeceğimizi ince bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek süzelim.
Tatlı ekşi lezzetiyle göz dolduran lime limon, normal limonla karıştırılsa da kendine has bir tadı olan özgün bir meyvedir. Limenin kurutulup baharat ya da çeşni haline getirildiği yemek kültürleri de mevcuttur.
Yeşil Limonlarımız lime veya misket limon değildir. Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için Yeşil Limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Limongillerden lime da yeşildir. Hatta yeşil limon olarak adlandırılır. Tat, görünüm, şekil bakımından aynıdırlar. Limonlar sadece limelara göre biraz daha büyük ve ekşidir.
Misket limonu veya lim, koyu yeşil bir renge sahip, Citrus ailesinden gelen bir turunçgil bitkisinin meyvesidir. Meyvesi limondan fark edilir oranda küçüktür ve içinde çekirdek bulundurmaz.
Lime'da hasat zamanı Kasım-Aralık aylarıdır. Bu ayları hasat yapılmayan meyvelerin içi yeşil kalmakla birlikte, dış kabuklarında sararma görülmektedir.
Yabancı tariflerde, hatta günümüzde birçok Türkçe tarifte de kullanılan "zest" kelimesi, limon, portakal, lime gibi turunçgillerin kabuklarından rendelenerek ya da incecik kesilerek elde edilen kısım.
Gastronomi mezunları, gastronomi uzmanı olarak adlandırılırlar.
Lime Limon diğer limon türlerinden boyutları küçüktür. Bu yüzden Türkçe adı ile misket limon denir. Ortalama meyve büyüklüğü 6 cm'dir.
Gastronomide çok bilgili olan kişiye gastronom denir, gastronomist ise gastronomi çalışmasında teori ve pratiği birleştiren kişidir.
Lime meyvesi citrus yani narenciye grubundan bir meyvedir.Esasen limona benzer ama meyve yapısı limon meyvesinden daha farklıdır. Lime meyvesi halk arasında çekikdeksiz limon olarak geçmektedir fakat doğru bilinen yanlışlardan bir tanesidir.Lime ve limon arasında ciddi oranda farklar mevcuttur.
Cool Lime aslında yaklaşık olarak soğuk limon anlamı geliyor. Bu içecek kısa sürede hızla popüler oldu. Cool Lime, gerçek misket limon dilimleriyle harmanlanmış bir karışım. El yapımı içecek, gerçek narenciye suyu ve buz, nane ve dondurularak kurutulmuş limon dilimlerinin bir karışımıyla yapılmıştı.
Misket Limon halk arasında Yeşil Limon ve Lime Limon isimleriyle de bilinmektedir. Alışık olduğumuz sarı limon renginin aksine Misket yeşil renkte bir limon türüdür.
görünüşü ve tadı limonu anımsatır ama hiçbir zaman limon ve limon'un yetişmemişi değildir. ayrı bir meyvedir. iklim dolayısıyla ithal edilmesi gereğince türkiye'de fiyatı pahalıdır.
Lime TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Parça.
Klasik limondan daha büyük, yeşil renkli ve ekşi olan lime, misket limonu adıyla da anılır. Çekirdek bulundurmayan misket limonu, sulu ve yoğun lezzetlidir. Meksika ve Latin Amerika mutfaklarında sıklıkla kullanılan lime, özellikle içeceklerde, kokteyllerde tercih edilir.
Buz küplerini de bardağınıza ekleyin. Dilerseniz kurutulmuş lime limon dilimlerini içeceğinize katabilirsiniz. Ayrıca nane yapraklarını da servis ederken kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri