Regülatörün görevi; orta şebekeden gelen gaz basıncını ,giriş basıncındaki dalgalanmalardan ve akış debisindeki değişkenliklerden bağımsız olarak, sabit bir çıkış basıncına düşürmektedir.
- Apartmanlar ya da ofis ve villa gibi yerlerin dış kapı kısmındaki su saatlerinde kullanılır. - Birçok değişik tesisat üzerinden basınç kontrol amaçlı değerlendirilir. - Mekanik açıdan üretim gerçekleştiren farklı fabrikalarda kullanılır.
Basınç regülatörleri, gelen su basıncını algılar ve gerektiğinde basıncı düşürmek için valfi ayarlar. Valf, belirli bir basınç seviyesinde açılıp kapanarak suyun akışını kontrol eder. Bu sayede, evinize ya da iş yerinize gelen su basıncı istenilen seviyede tutulur ve aşırı yüksek basınç kaynaklı problemler önlenir.
Regülatör; voltaj seviyesini ayarlamakla görevli bir elektronik aksam elemanıdır. Çoğunlukla klasik ev prizi, güç kaynağı ya da bir şarj aletine bağlı olarak çalışan elektronik aletlerde ve cihazlarda bulunur. Bu tip aletlerde dâhilî olarak bulunur. Çünkü voltajın gücü, cihazlar için büyük önem taşır.
Bölge Regülatörü Nedir? Belirli bir bölgenin gaz ihtiyacını sağlamak amacıyla çelik hattaki 20 bar basınçlı doğal gazı 4 bar'a düşürerek polietilen dağıtım hattına veren istasyonlara denir.
İlgili 30 soru bulundu
Bölge regülatöründen 4 bar olarak gelen doğal gaz son kullanıcıya servis kutuları ile ulaştırılır. Kullanıcının ihtiyacına göre doğal gaz basıncı burada 21 mbar ve 300 mbar seviyelerine düşürülerek tesisata verilir.
Kombinizi elektrik dalgalanmalarına karşı regülatör ile koruyamazsınız. Regülatör; -90V,+50 V aralığında sürekli düşük veya sürekli yüksek voltaj alıyorsanız kullanmanız gereken bir üründür. Kombinizi ve tüm evinizi, Trimbox kullanarak koruyabilirsiniz.
Düzensiz Gelen Enerjiyi Düzenleyen Cihazlara Voltaj Regülatörü Denir. Elektrik kesintileri nedeni ile düşük veya yüksek voltaj elektriğin gelmesi, 50 Hertz olması gereken frekansın aniden düşmesine veya yükselmesine neden olur. Bu durumda da elektrik elektronik cihazlar zarar görür.
Bu arıza bazı araçlarda hararetin yükselmesine performas kaybına en önemlisi zaman içinde silindir kapak contasını yakmasına yol açar. Araç sahiplerinin şüphe duyduklarında veya en azından yılda birkez yedek su deposu açıp gaz kokusu varmı yokmu kontrol etmeleri pahalı masraflardan kurtulmalarına neden olur.
Yeni nesil değiştirilebilir kartuşlu su basınç düşürücü (regülatörü), yüksek basınçlı şebeke sularının basıncını düşürerek tesisatlarda ve tesisatlara bağlı cihazlarda oluşabilecek tahribatların önlenmesi için üretilmiştir.
Voltaj yükseltici olarak bilinen regülatör sistemleri; servo regülatör, statik regülatör ve mikroişlemcili regülatör olarak çeşitlere ayrılır. Regülatörler şebeke gerilimindeki yükselme, düşme ve tüm dengesizlikleri önler. Voltaj regülatörü, şebeke geriliminde oluşan yükselme ve düşmeleri önleyen cihazdır.
Regülatör, alçak gerilim sistemlerinde -90V, +50V aralığında enerjinin az veya çok gelmesi durumlarına karşı halk dilinde yükselteç olarak bilinen tek sarımlı trafoların genel adıdır.
Regülatör şebeke elektriğindeki değişmeler sebebiyle çıkış geriliminde meydana gelen dalgalanmaları, istenen sınırlar dahilinde, otomatik olarak dengeler. Elektrik kesintilerinden ani dalgalanmalardan zarar görmemek için regülatör takarak düzenli güvenli tehlikesiz bir enerji kullanabilirsiniz.
Regülatörün içinde yer alan bütün sigortalar, şalterler, ölçü aletleri ve anahtarlama malzemeleri en az TSE kalite belgeli markalardan seçilmektedir. Varyakların kumandasında 12 VDC - SERVO motorlar kullanılmakta ve bu motorlar kontrol kartında bulunan TRIAC'larla kumanda edilmektedir.
Regülatör araçlarda da bir dengeleyici olarak kullanılmaktadır. Buradaki görevi basıncı dengelemek ve ayarlamaktır. Araçlar için hayati önem taşıyan bir parçadır. Regülatör arızası oluştuğunda basınç düşük olarak algılanır ve araçta benzine geçme problemi oluşabilir.
Sıralı sistem LPG regülatörlerinde arıza meydana geliğinde veya LPG ayarı bozulduğunda doğal olarak regülatör basıncı değişir ve motora yeteri miktarın dışında yakıt göndererek gaz benzin enjektör sürelerinde sapma meydana getirir buda araçta performans ve rolanti sorununa yol açar.
regülatör ömrü genelde 80.000 ila 100.000 km. Peki fiyatları? Peki fiyatları?
Diyaframın yırtıldığında vakum girişinden araç stop halinde iken manifoldta gaz kaçırmasına yol açmaktadır.
LPG Beyninin Arızalanması Durumunda Ortaya Çıkan Sorunlar
Bu durumda aracın çalışmasını zorlaştırır. Ayrıca aracın rölanti devrinde iniş-çıkışlar gözlenir ve aracın rölantide stabil kalması zorlaşarak stop etmeler gözlemlenebilir. Regülatör olan araçlarda LPG beyninin donması söz konusu olabilmektedir.
Regülatör giriş ucuna Faz hattı bağlanır. Çıkış ucuna ise ev şebekesinin Nötr yani eksi (-) hattı bağlanır. Kullanılacak regülatörde çift çıkış bulunuyorsa Nötr hattı her iki çıkışa da eklenerek bağlantı yapılır. Olası kazaların önüne geçmek için bağlantıların şebeke elektriği kesilerek yapılması önemlidir.
3. Regülatör, monofaze şebekeli bir evde kullanılacaksa kliması olmayan evlerde 5 kVA monofaze, bir kliması olan evlerde monofaze 8 kVA, iki kliması olan evlerde monofaze 10 kVA regülatör seçilir. Evde çok fazla elektrikli cihaz varsa 15 kVA monofaze regülatör kullanılmalıdır.
Doğalgaz regülatörü seçimi için hattan geçecek gaz kapasitesine (m3/h), giriş basıncına ve çıkış basıncına göre yapılır. Doğalgaz regülatörü basınç ayarı regülatör markalarına göre değişiklik göstermektedir. İstenen çıkış basıncı ayarı genel olarak regülatör üzerindeki yayın sıkılıp-gevşetilmesiyle sağlanır.
Kombi regülatörü çalışma sistemi voltaj dalgalanmasına yöneliktir. Bu kapsamda bağlı bulunduğu cihaza gelecek olan düzensiz şebeke voltajının içinde bulunan röleler ve ayrıca mikro işlemcili elektronik kartla standart akım düzeyine indirgeme yapmaktadır. Böylece gerilime bağlı olan arızalanmaların da önüne geçilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri