Mağaza görevlisi; müşterilere ürün hakkında bilgi vermek, satış yapmak ve mağazanın sorunsuz bir şekilde günlük işleyişini sağlamaktan sorumludur. Giyim, mobilya, gıda, kozmetik, aksesuar ve teknoloji gibi birçok farklı sektörün mağazacılık faaliyetinde görev alır.
Mağaza satış elemanı, perakende ürünlerin pazarlanmasında ve satışında görev alır. Müşterinin beğenisine sunulan birçok ürün ve hizmet, satış elemanı tarafından detaylandırılır. Çalışma alanının niteliği açısından satış elemanlarına perakendeci de denebilir.
Mağaza satış temsilcisi; toptan ya da perakende satış yapan mağazalarda, müşterinin ürün ile ilgili sorularını rahatlıkla yanıtlayabilecek düzeyde ürün hakkında bilgi sahibi olan ve ürünün satışını gerçekleştiren kişidir. Mağaza satış temsilcisi, potansiyel ürün alıcıları ile iletişim halindedir.
Mağazada satılan ürünleri görsel standartlara uygun olarak düzenler. Yeni gelen ürünlerin sayımını yaparak, raflara yerleştirir. Müşterilerden gelen ürün iade ve değişim işlemlerini gerçekleştirir. Müşterileri kampanya ve indirimler hakkında bilgilendirir.
Mağaza sorumlusu, mağaza içerisindeki işleyişi yakından takip eden ve genel koordinasyonu sağlayan yetkili kişidir. Mağazanın amacına yönelik olarak yapılması gereken sorumlulukları idare eden ve gerektiğinde kendi üstlenen kişidir. Mağaza sorumlusu ne iş yapar sorusunun yanıtı hem çalışanları hem de ürünler kapsar.
İlgili 36 soru bulundu
Mağaza yöneticisi; mağazanın günlük operasyonlarını planlar ve yönlendirir. Yönetim tarafından belirlenen satış ve kârlılık hedeflerini gerçekleştirme, müşteri hizmetlerini iyileştirme, mağaza performans ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda ekibin çalışma düzenini tayin etme görevlerini üstlenir.
Personel sorumlusu, kurum personellerinin işe girişlerinden ilişiklerinin kesilmesine kadar geçen tüm süreçle ilgilenir. Personel sorumlusunun görevleri arasında bordro, tazminat hesaplaması ve raporlama gibi işlemler yer alır.
Mağaza görevlisi; müşterilere ürün hakkında bilgi vermek, satış yapmak ve mağazanın sorunsuz bir şekilde günlük işleyişini sağlamaktan sorumludur. Giyim, mobilya, gıda, kozmetik, aksesuar ve teknoloji gibi birçok farklı sektörün mağazacılık faaliyetinde görev alır.
Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların, mal ve hizmetlerinin satışı ve pazarlaması ile görevli kişiler satış temsilcisi olarak adlandırılır. “Satış temsilcisi nedir?” sorusu en yalın haliyle, firmanın satış prensipleri doğrultusunda ürün satışı yapan kişilere verilen mesleki unvandır şeklinde yanıtlanır.
Satış elemanı görev tanımı, müşterilere ürün veya hizmet satmak ile görevli çalışan olarak ifade edilir. Sorumluluğunda bulunan ürün ve hizmetlerin satışı ile ilgilenen satış elemanı, üretici firma ile müşteri arasında bağlayıcı bir konumda yer alır.
Satış Temsilcisi Ne Demek? Satış temsilcisi; perakende ürün, mal ve hizmetleri müşterilere satmakla sorumludur. Meslek profesyonelleri, potansiyel alıcılarla iletişim kurar, ürün veya hizmetler sunar, müşteri sorularını cevaplar ve fiyatlandırmayı müzakere eder.
Mağaza Görevlisi maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 139 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Mağaza Görevlisi maaşları 13140 TL'dir. En düşük Mağaza Görevlisi maaşı 11400 TL iken, en yüksek Mağaza Görevlisi maaşı 23070 TL'dir.
Satış danışmanları, müşterilerin ihtiyaçlarına ve isteklerine göre doğru ürünleri önerir, ürünlerin özelliklerini ve kullanımı hakkında bilgi verirler ve müşterilere satın alma süreci boyunca rehberlik ederler. Satış danışmanları, müşteri memnuniyetini sağlamak için iyi bir müşteri hizmeti sunmalıdırlar.
İş Kanunun 2. maddesinde “Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye…” işçi denir.
Market elemanı nedir sorusu şöyle yanıtlanabilir; market işinde çalışan kişilere market elemanı adı verilir. Marketlerde çeşitli reyonlar, depo ve kasa gibi alanlar bulunur.
Satış merkezindeki cihazların satış ve tanıtımını yapan çalışma belgesi düzenlenmiş kişidir. Satış merkezlerinde en az bir tane satış ve tanıtım elemanı bulunur. Satış ve Tanıtım Elemanı eğitimini alacak olan kişiler; Mevzuat eğitimi, Tıbbi etik eğitimi olmak üzere 2 başlıkta eğitim alacaklardır.
Satış Danışmanı Ne Demek? Satış danışmanı; satış ve pazarlama üzerine kurulu olan şirket ya da firmaların kazançlarını arttırabilmeleri ve büyümeye devam ederek ayakta kalabilmeleri için satış departmanında görev alan kişilere verilen mesleki unvandır.
Satış pazarlama elemanı; firmaların yeni müşteri kazanımları için çalışma gösteren, satış ve pazarlama departmanındaki pazar payının genişletilmesini sağlayan, müşteri ilişkileri aşamalarında görev alan kişiye verilen mesleki unvandır.
Mağaza Satış Danışmanı Ne İş Yapar? Mağaza satış danışmanı, mağaza içindeki ürün ve hizmetlerin müşteri tarafından satın alınmasını önayak olur. Satış danışmanı ürün ve hizmetler hakkında genel bilgiler verir ve genel olarak da reyon ve ürün düzenlemesinden sorumlu olur.
- Müşterilerin ihtiyaçlarını öğrendikten sonra uygun olan ürünü müşterinin beğenisine sunar. - Müşterilere sunacağı koleksiyon ve ürünlerin özellikleri hakkında bilgi sahibi olur ve müşterilere ürün özelliklerini anlatır. - Mağazanın ve ürünlerin düzenli olmasını sağlar.
Satış sorumlusu; şirket portföyünde bulunan potansiyel müşterileri ziyaret ederek, firmanın ürün ve hizmetlerini tanıtan, yeni müşteri kazandırmak adına farklı stratejiler belirleyen, özendirmeye yönelik çalışmalar yürüten kişiye verilen mesleki unvandır.
Personel elemanı, özel sektörde farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde personel özlük işleri alanında çalışan ve personellerin işe giriş çıkış işlemlerini yürüten kişilerdir. Personel elemanı şirketteki personellerin özlük dosyalarını hazırlamaktan sorumludur.
Personel özlük işleri uzmanı, personelin işe alım ve işten çıkış işlemlerini yürütmek, özlük dosyaları ile bordrolarını hazırlamak ve departmanın idari işler süreçlerini yürütmekle sorumludur.
Çalışanların özlük hakları, işe başlama, işten ayrılma, atama, izin, emeklilik vb. bütün işlemlerinin ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülmesini sağlamak. Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği çerçevesinde, personelin atama talepleri veya yer değişikliği ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri