Eskiyen kayış genişlediği için sıkıca tutunamaz ve rulman üzerinde kayar. Bu aracınızla seyir halindeyken bile ötme sesi çıkmasına neden olacaktır.
Otomobillerde bulunan turbo sisteminin basınca dayanıklı hortumları vardır. Bu hortumlar vasıtasıyla soğuk hava yannma odasına taşınmaktadır. Zamanla eskiyen veya özelliğini kaybeden turbo hortumlarında kaçakların oluşması normal bir durum olarak görülür. Turbo hortumu hava kaçırdığında gaza basınca hava sesi çıkartır.
V kayışı aşınmış veya hasar görmüşse de ses yapabilmektedir. V kayışı hasar görmüş ise kayışın yüzeyi pürüzlü olabilir ve bu da kasnakların yüzeyleriyle teması sırasında ses çıkarmasına neden olabilmektedir. Kasnakların aşınması da V kayışının ses yapmasına neden olabilir.
Turbo hortumlarındaki kaçaklar da ıslık sesine benzer bir ses ortaya çıkarır. Bu daha çok gaza basınca çıkar. Mutlaka hortumların yenilenmesini gerektiren ciddi bir sorundur.
kayışın kasnağa temas eden yüzeyine biraz tebeşir tozu sürün ses geçer.tabiki bu sesin normalde olmaması gereklidir onun için kontrol edilmelidir. Kayışın kasnak yuvasına temas ettiği yere kesme şeker sıkıştırın, ses kesiliyo.
İlgili 41 soru bulundu
V kayışı arıza yaptığında araç çalışırken kulakları tırmalayan bir ses duyulur. Bu ses araç ilk çalıştığında 10-20 saniye kadar sürer. Araçta bulunan akü şarj lambası uzun süre yanar. Aynı zamanda tahrik kayışı motor kaputu açıldığında rahatça görülür.
V kayışı değişim zamanı, otomobillere göre farklılık göstermez. Ortalama 50-60 bin kilometre seviyesinde V kayışı kontrolleri yapılarak gerek duyuluyorsa değiştirilmelidir. V kayışı Fiyatları Mobil Oto Servis'te 100 liradan başlayıp arabanızın marka ve modeline göre 400 lira seviyelerine kadar çıkabilmektedir.
Biz gaza bastıkça motora daha fazla güç sağlaması için daha fazla yakıt gönderilir. Eğer düşük viteste daha fazla güç üretilirse motor sesi yüksek çıkar. Buna sürücüler arasında aracın motorunun bağırması ismi verilir.
Özellikle çocuklarınız nefes alırken hışıltılı ya da ıslık sesine benzer sesler çıkarıyorlarsa mutlaka bir hekime gitmelisiniz. Hışıltı veya bilimsel adıyla "vizing", akciğerlere bağlanan orta ve küçük soluk borularının daralmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir durum.
Araba Gaza Basınca Neden Tekler? Eğer aracınız özellikle çalıştığı esnada ve gaza basıldığında tekliyorsa sorunun kaynağına yönelik ihtimaller daha aza inmiş demektir. Bu durumun en yaygın nedenlerden biri, bujilerin aşınmış olmasıdır. Bujiler aşındığında, yakıtı tutuşturmak için yeterli kıvılcımı sağlamaz.
Kırık bir V kayışının motora başka zararlar vermesi de mümkündür. Bunun nedeni, kayış koptuğunda etrafta uçabilmesi ve potansiyel olarak kablo veya radyatör gibi motorun diğer parçalarına çarpabilmesidir. Bu, bu bileşenlerde ek aşınma ve yıpranmaya neden olarak gelecekte daha maliyetli onarımlara neden olabilir.
Soğutma sistemi devre dışı kalacağından hararet göstergesi yükselir ve aracın hararet yapma riski ortaya çıkar. Alternatör dönmeyeceği ve dolayısıyla aküyü şarj edemeyeceği için gösterge panelinde akü şarj ışığı yanar ve kısa sürede akü boşalır.
1) kayış aşırı gergin olduğundan ömrü kısa olacaktır. Kilometresinden önce kopma yapabilir. 2) Gerginlik aşırı olduğu için gergi rulmanlarını bozacaktır. Bu şekilde uğultu olacaktır.
Şanzımandan Ses Gelmesi
Fakat şanzımandan ses geliyorsa arızaya işarettir. Şanzımanın yağsız kalması ya da aşınmış dişliler bu sorunu ortaya çıkar. Bilgisayarlı sensörler ve solenoidlerde aracın şanzımanına yanlış veri iletirse tıkanmaya sebep olabilir. Genellikle araç seyir halindeyken uğuldama sesi duyulur.
quote: Gaza bastığınızda yakıt besleme tertibatı (karbüratör, tek noktadan enjeksiyon, çok noktadan enjeksiyon, doğrudan enjeksiyon bezinlide ve yakıt pompasına bağlı enjektörler dizelde) motora daha fazla yakıt sevk eder ve motor daha hızlı dönmeye başlar.
İçten yanmalı motorlarda ses gelmesi, vuruntu veya patlama, bujiyle ateşlenmek yerine yanma cephesinin dışında birkaç cep hava ve yakıt karışımı patlarsa meydana gelir. Bu patlamalar, genellikle vuruntu olarak adlandırılan metalik gürültüyü yaratan silindirlerin içinde yüksek frekanslı basınç salınımları üretir.
Bronşları daraltan, bronş çapında azalmaya sebep olan her türlü hastalıkta bronş içinden geçen hava akımının ses oluşturması nedeni ile hırıltılı solunum meydana çıkar. Göğüste oluşan hırıltının en belirgin işareti nefes alıp verirken uğultu sesi çıkmasıdır. Bu özellikle de nefes verirken artar.
Wheezing. Dışarıdan kulakla bile ekspirasyon sırasında duyulabilen ıslık şeklinde seslerdir. Bronş ve bronşiyollerin daralmasıyla oluşurlar.
Hırıltı kelimesi bazen hışıltı olarak bilinir. Hırıltılı solunum akciğerlerde bronşların daralması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. En sık neden gribe bağlı bronşiolittir. Hava kesesi girişinin daralması sonrası gelişir ve hava kesesindeki hava çıkmakta zorlanır.
Bazı araç modellerinde, aracın sağ aksı, motor kulağının içinden geçer. Bu durum da motor kulağının kopması yada kauçuk yapısının bozulması durumunda motorun yarattığı titreşim ve sallantının artmasına, bu artan sallantının da direkt olarak aks'a aktarılmasına neden olacaktır.
Benzinli, dizel ve Lpg'li araçlarda aracı çalıştırırken gazı pompalamadan çalıştırın. Pompalama işlemi aracınızın boğulmasına sebep olacak ve araç çalıştığında yanmayan fazla yakıt çiğ olarak egzozdan atılacaktır. Araç tipi ne olursa olsun çalıştırma sırasında ve sonrasında ayak debriyaja basılı olmamalıdır.
Balans ayarı bozulmuş tekerlekler
Balans ayarında ağırlığın tüm tekerleklere eşit bir biçimde dağıtılması amaçlanıyor. Eğer balans ayarında bir bozukluk yaşanmışsa bu gaza basınca direksiyon titremesine neden oluyor. Balans ayarından kaynaklı direksiyon titremeleri daha çok yüksek hızlarda oluşuyor.
Peki V kayışı ömrü ne kadar? Yeni üretilen araçlarda v kayışı her 60 bin kilometrede bir değişmelidir. Daha eski araçlarda v kayışını daha sık değiştirmek gerekebilir. Öte yandan aracın kilometresi az olsa da ortalama 4 yılda bir v kayışının değiştirilmesi gerekmektedir.
V kayışının kopması durumunda araç aküsünü şarj edemez. Bu sebeple motor soğutması bozulur ve araba hararet yapar.
V kayışı araçtaki motorun krank dişlisinde üretilen gücü de otomobilin klima ve alternatör gibi parçalarına ileten bir kayıştır. Araçlarda yer alan V kayışının değiştirilmesi kolay olduğu gibi çok uygun da bir maliyete sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri