Bodrum Katların Su ve Rutubete Karşı İçten Yalıtımı (Tuğla, Briket, Gazbeton, vb. Yüzeyler) Bodrum katlar, yetersiz yalıtım, yalıtımın yıpranması veya duvardaki çatlamalar nedeniyle zamanla rutubet ve hatta su sızdırma sorunlarına maruz kalabilirler.
Ytong duvarlar nem ve rutubet yapar mı? Ytong'un ısı yalıtım ve nefes alma özelliği sayesinde duvarlarda kondenzasyon (yoğuşma) sorunları yaşanmaz.
Ülkemizdeki gazbeton numunelerin su emme değerlerinde yaklaşık % 10-20 arasında bir fark görülmektedir. Gazbeton numunelerin birinci gün sonunda kütlece su emme değerleri %70 mertebesine çıkmakta; yaklaşık dokuz gün sonra ise kütlece %75-95 değerleri arasında değişen doyma nemlilikleri görülmektedir.
Bu malzeme, 1950'ler ile 1990'lar arasında çatılarda, zeminlerde ve duvarlarda kullanılan hafif bir beton. Standart betona göre daha ucuz bir alternatif. Gazlı, yani "hava kabarcıklı" olduğu için daha az dayanıklı. Yaklaşık 30 yıllık sınırlı bir ömrü var.
İç ve dış mekânlarda, • Yatay ve düşey uygulamalarda, • Konutlar, alışveriş mağazaları, hastaneler, • Gaz beton, briket, tuğla gibi yapı elemanlarının yapıştırılmasında kullanılır. Suya, neme ve donmaya karşı kısmen dayanıklıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Gazbeton depreme dayanıklı mıdır? Gazbeton yoğunluğu düşük olan bir malzemedir. Sağlam ve hafif olan gazbeton bina yükünü azaltarak depremden dolayı oluşabilecek kuvveti azaltmaktadır. Bu yüzden tuğla duvar yerine gazbeton duvar kullanmak depreme karşı binayı daha dayanıklı hale getirecektir.
Doğru. Bundan dolayı da ısı yalıtımı ve yangın faktörleri bir arada değerlendirildiğinde yapının dış kabuğundaki duvarların gazbeton ile yapılması önemle tavsiye edilmektedir.
Düşük yoğunluklu duvar malzemesi olan gazbeton, hafifliği ve sağlamlığı ile yapıdaki total yükü azaltır ve binanın depreme karşı çok daha güvenli olmasına büyük katkı sağlar.
Yoğunluğu düşük, masif duvar malzemesi olan gazbeton, hafifliği ve sağlamlığı ile binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliği sağlar. Kagir duvar malzemeleri içerisinde en hafif olan gazbetonun, binaya etkiyen deprem taban kesme kuvveti ve momenti diğer duvar malzemelerine oranla daha azdır.
Ytong taşıyıcı düşey duvar elemanları ile deprem bölgelerinde iki tam kata kadar yığma yapı inşa etmek mümkündür.
Uluslararası bir marka olan YTONG, gazbeton yapı malzemesinin mucidi ve ilk endüstriyel üreticisidir.
Gazbeton yalıtım levhaları bina dış cephelerinin ısı yalıtımında, bodrum kat ve otopark tavanlarının ısı yalıtımında, teras ve çatı ısı yalıtımında kullanılmaktadır.
Diğer duvar malzemelerinin ısı iletim katsayıları ile kıyasladığımızda gazbeton, belli kalınlıklarda kullanıldığında tek kesit (mantolama gerektirmeden) olarak istenilen ısı yalıtımını sağlar.
Rutubetin görüldüğü alanlar genellikle karanlık ve hava sirkülasyonunun az olduğu yerler. Rutubet özellikle bodrum, zemin katlar ve banyoda sıklıkla görülürken, farklı alanlarda da nem oluşumundan kaynaklı rutubet ile karşılaşmak mümkün oluyor.
Türk Ytong, Alman Ytong Holding International ve Sanko Holding ortaklığında 1997 yılında kurulan Gaziantep Ytong, Sanko'nun yabancı sermaye ortaklığı yaptığı ilk kuruluşudur. Gaziantep'te 10.000 m2'si kapalı olmak üzere, toplam 80.000 m2 alanda kurulan Gaziantep Ytong, 1998 yılında üretime başlamıştır.
Yapı malzemesinde hafiflik ve güvenlik denince de akla ilk olarak Ytong malzemesi gelmektedir. Kuru birim hacim ağırlığı 400 kg/m³ Ytong, hafifliğiyle binaların toplam ağırlığının, dolayısıyla depremde maruz kalacağı kuvvetlerin azalmasını sağlamaktadır. Ytong, bu anlamda güvenli yapılaşma için önemlidir.
Ses yalıtımı
Bu nedenle gazbeton ses yalıtım için tercih edilir. Bu özelliği nedeniyle yapılarda ses yalıtımı elde etmek amacıyla inşaat uygulamalarında en çok tercih edilen malzemelerden biridir. Gazbeton ses yalıtım ürünleriyle şiddetli rüzgarlardan ve tozdan etkilenmeyen ses yalıtım çözümleri elde edebilirsiniz.
Tavan yüzeyi herhangi bir yüzey işlemi yapılmadan bırakılabilir. Tüm zemin kaplama malzemeleri uygulanabilir.
YTONG binalarının çatıları asbestli olduğu bilinen eternitle kaplıydı. Bunlar hiçbir gözetim ve tedbir olmadan yıkıldı.
GAZBETON NEDEN TERCİH EDİLMELİDİR ? Ytong, Yoğunluğu düşük hafif bir yapı malzemesi olması sebebi ile binalara ek yük getirmez. Ytong, Düşük ısı iletkenliği sayesinde iyi bir ısı yalıtımı malzemesidir. Ytong, Yangın yönetmeliğine uygun A1 sınıfı yapı malzemesi olması sebebi ile binalarda güvenli kullanım sağlar.
Gazbeton çatı ve döşeme elemanları konut ve sanayi yapıları için üretilen taşıyıcı özelliği olan donatılı, önyapımlı elemanlardır.
Gaz Beton uygulaması
Bunlar yüksek buhar geçirgenliğine sahip hassas yapı elemanlarıdır. Gaz beton ile örülen duvarlarda daha ince sıva uygulaması yapılabilir. Hassas duvar işi ayrıca sıva kaplaması için ince katmanlı sıvaların kullanılabilmesini sağlar. Bu sıvaların kalınlığı iç mekanlarda yaklaşık olarak 6 mm'dir.
Gaz betonu tuğla ve briketten ayıran özelliklerin 'hafiflik ve sıcağı-soğuğu izole etmesi' olduğunu ifade eden Işıker, “İyi bir izolasyon malzemesidir, ayrıca sudan hafiftir, suya atılınca yüzer. Bir başka özelliği depreme karşı dayanım sağlamasıdır.
Ytong Alçı – El
İç mekanlarda gazbeton, tuğla, beton, brüt beton, bims ve diğer mineral esaslı duvar ve tavan yüzeyler için elle uygulanabilen sıva alçısı. Özellikler: Tüm mineral esaslı yüzeylere çok iyi yapışma. Uzun kullanım süresi, rahat ve firesiz uygulama.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri