Yaylada bulunan ormanlar Gaziantep' te çok az yer kaplayan doğal ormanların bir parçasıdır. Orman formasyonu, yaylaya çıkan stabilize yol kenarlarında ve yolu çevreleyen eğimli yamaçlarda 900-1000 m dolaylarında başlamaktadır.
Şehir merkezinin 2 km batısında, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin de içinde bulunduğu Burç Ormanları 350 hektarlık çam ormanı ile kaplıdır.
📣 Burç Ormanı ve Alleben Göleti piknik alanları ziyarete açıktır.
Gaziantep valisi Kemal Çeber, valilik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, Dülükbaba, Burç, Hayvanat Bahçesi, Yamaçtepe, Tabiat Parkı, İbrahimli Parkı, Erikçe, Belkıs, Oğuzeli, Kıraçtepe orman parklarında mangal ve ateş yakılmasını 10 Eylül 2023'e kadar yasaklandı.
İlgili 23 soru bulundu
Gaziantep'teki ormanlık alanlara giriş yasağı 4 Eylül'e kadar uzatıldı. Valilikten yapılan açıklamada, alınan karar doğrultusunda 21 Temmuz ile 8 Ağustos tarihi arasında ormanlık alanlara giriş yasağının uygulandığı hatırlatıldı.
Açıklamada, belirtilen alanlara ateş yakılmaması kaydıyla girişlerin serbest olduğuna dikkat çekilerek, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında diğer ormanlık alanlarına girişlerin ise 1 Ekim 2023 tarihine kadar tümüyle yasaklandığı belirtildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Burç Ormanı ve Alleben Göleti piknik alanları ziyarete açıktır.
Gaziantep'teki ormanlık alanlara giriş yasağının 4 Eylül'e kadar uzatıldığı bildirildi. Gaziantep'teki ormanlık alanlara giriş yasağı 4 Eylül'e kadar uzatıldı.
Açıklamada; "İstanbul sınırları dahilinde piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerde bulunmak serbesttir.
Gaziantep'in meşhur yemekleri şunlardır; Ali Nazik kebabı, batma kaymak, patlıcan kebabı, lahmacun, ayva kebabı, elma kebabı, nohut dürüm, firik pilavı, simit kebabı, içli köfte, pirpirim aşı, Antep fıstıklı şekerli börek, mahşe, cacıklı Arap köftesi, cartlak kebabı, yağlı köfte, ekşili taraklık tava, iç katması, ...
Gaziantep'in Meşhur Hediyelikleri
Yemeni, kutnu kumaşı, bakır işleri, sedef işleri, baklava, Antep fıstığı, karpuz çekirdeği, kahke, menengiç kahvesi, kendir tohumlu çerez, ipek pul biber, zahter, Antep sabunu, sırmalı hamis, sedefli kakma Gaziantep'in meşhur hediyelikleridir.
Gaziantep'ten ne alınır? Biber Salçası (Acı, Tatlı, Karışık), Pul Biber, Toz Biber, Dolmalık Patlıcan Kurusu, Dolmalık Biber Kurusu, Dolmalık Kabak Kurusu, bastık, sucuk, tahin helvası, köy pekmezi, lahmacun ve baklava en çok alınan ürünlerdir.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına göre en fazla ormanlık alana sahip şehirler arasında Kütahya'da yer aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerine göre 2015 yılı itibariyle Türkiye'nin yüzde 29'u ormanlarla kaplı.
Kişi başına düşen en az ormanlık alan oranında ise Iğdır zirvede. Buna göre Iğdır'da kişi başına 0,008 dekar orman alanı düşüyor. Bu oran Şanlıurfa'da 0,07; Ağrı'da 0,1 ve İstanbul'da 0,16.
Türkiye'de toplam orman alanı, 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar oldu. Antalya, 1 milyon 177 bin hektar ile Türkiye'de en fazla ormana sahip kent. Yüz ölçümüne göre yüzde 72'si orman olan Karabük, kişi başına düşen 29 bin 426 metrekare orman alanı ile de Tunceli, ilk sırada yer alıyor.
İlimizin 682.000 Hektarlık arazi mevcudunun yaklaşık % 52'si tarım arazisi olup, bu alanın % 40'ı tarla, % 58'i meyve, % 2'si sebze yetiştiriciliğine uygun ve 148.000 Hektar arazimiz sulanabilmektedir.
Şanlıurfa ise yüzde 0,77 ile en az ormanlık iller arasında 80. sırada bulunuyor. Yüzölçümlerinin yüzde 50'sinden fazlası orman olan 14 il bulunuyor. Bu iller, Karabük, Muğla, Kastamonu, Bolu, Sinop, Bartın, Yalova, Antalya, Artvin, Bilecik ve Kütahya.
Dilerseniz yer yer havuzlaşmış doğal alanlarda olabildiğince yüzüp serinleyebilirsiniz. Kano kiralayarak Yanıklar Çayı'nda serin bir gezintiye çıkabilirsiniz. . • Alanda tuvalet ve lavabo bulunuyor. Bölgede telefon çekmiyor, elektrik mevcut. Alanda mangal yakmak yasak.
Göletteki sazlıklar 100 çeşit kuşun yanı sıra göçmen kuşlara da yuva oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan suni Alleben Göleti, yakınlarında başka büyük su birikintisi olmaması nedeniyle kuş cennetine dönüşüyor.
Alleben Göleti saat kaça kadar açık sorusunun cevabı ise sabah saat 07:00 ile akşam 22:00 arası olarak karşımıza çıkar.
Gaziantep İli Şahinbey İlçesi Gerciğin ve Yamaçtepe Mahallesi sınırlarında yer alan 2.820 dekar ormanlık alan içerisinde bulunan"Alleben Tabiat Parkı" ziyaretçilerini beklemektedir.
Bu kararla birlikte Gaziantep'te bulunan Burç ve Dülükbaba Ormanlarından mangal yapmak yasaklandı.
İzmir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu'nun 09.05.2023 tarihli ve 2023/1 sayılı kararının 31. maddesine dayanarak aşağıda sınırları belirtilen ormanlara girişler, 01.06.2023 – 31.10.2023 tarihleri arasında yasaklanmıştır.
Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kent genelinde ormanlık alanlarda kamp ve piknik yasağı uygulanacak. Kocaeli'de ormanlara giriş yasağı 1 Haziran 2023 tarihi ile 1 Kasım 2023 tarihleri arasında uygulanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri