Gaziosmanpaşa depreme dayanıklı mı, zemini sağlam mı? Gaziosmanpaşa'nın zeminini incelediğinde ise Vs30 kayma dalgası hızlarının toplam yüzölçümünün %15'lik kısmında 200-500 m/sn. olduğunu yani orta seviye ve altında olduğu görülmekte.
Gaziosmanpaşa İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Gaziosmanpaşa İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
Naci Görür, Marmara Denizi sahilindeki tüm yerleşim yerlerinin depremi en şiddetli şekilde hissedeceğini söyledi. Prof. Dr. Görür, ayrıca zemini en sağlam olan yerin ise Çamlıca olduğunu kaydetti.
Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Sarıyer ve Başakşehir gibi ilçeler zeminleri sağlam. Ama bu zeminlerin üzerinde çok çürük kısımlar da olabilir.
2. derece deprem bölgeleri: Büyükçekmece, Esenyurt (Eşkinoz), Kıraç, Tepecik, Bağcılar, Mahmutbey, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Mahmutşevketpaşa, Beyoğlu, Çatalca, Boyalık (Hadımköy), Esenler, Kemerburgaz, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Silivri, Celaliye, Kamiloba, Çanta, Gümüşyaka (Ereğli), ...
İlgili 36 soru bulundu
Gaziosmanpaşa depreme dayanıklı mı, zemini sağlam mı? Gaziosmanpaşa'nın zeminini incelediğinde ise Vs30 kayma dalgası hızlarının toplam yüzölçümünün %15'lik kısmında 200-500 m/sn. olduğunu yani orta seviye ve altında olduğu görülmekte.
7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Gaziosmanpaşa'daki binaların ortalama %67'sinin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %23'ünün hafif, % 8'sinin orta, % 1,5'inin ağır ve % 0,5'inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir.
İstanbul'da en sağlam alan Haliç'ten kuzeye doğru Başakşehir'e kadar olup Sarıyer'e kadar olan alan Türkiye'nin en sağlam kayaçları sayılabilecek olan bölge. Bu ilçeler; Sarıyer, Başakşehir, Eyüp'ün bir kısmı, Kağıthane'nin bir kısmı, Şişli, Beşiktaş zemin olarak iyi.
İSTANBUL DEPREME KARŞI EN RİSKLİ BÖLGELER
Deprem uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre; İstanbul'da yapı bakımından en eski ilçelerin başında Beyoğlu ve Fatih ilçeleri geliyor. Bu bölgeler, depremden en fazla etkilenecek yerler olarak görülüyor.
Kayalık zeminde daha az frekans oluşuyor. Kayalık üzerinde inşa edilen binalar, doğal olarak avantajlı denebilir. Olası bir sallantıda kayalık zemin daha az frekans oluşturuyor. Elbette binanın depreme uygun inşası da hâlâ önemli bir etken.
Sarıyer İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Sarıyer İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Sarıyer ve Başakşehir gibi ilçelerin zeminleri sağlam. Ama bu zeminlerin üzerinde çok çürük kısımlar da olabilir. Dere yatakları özellikle çok tehlikeli.
İkinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunan Beykoz'un Çavuşbaşı bölgesi ise ilçenin en sağlam yerlerinden biri olarak bilinmektedir. Magmanın yüzeye çıkması ile sağlam bir kaya oluşumu olan Çavuşbaşı giyandoriti, bölgedeki riski oldukça azaltmaktadır.
İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarına yönelik olaraksa Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyini söyleyebilirim.
Deprem anlarında en üst katta oturuyorsanız binayı terk etmeye çalışmayın. Çünkü deprem sırasında hem merdivenler hem de asansör sizin için çok daha büyük tehlikedir. Üst katlar alt katlara oranla daha çok sallanır. Bu sebeple temelin iyi mühendisler tarafından inşa edilmesi oldukça önemlidir.
Yüksek katlı binaların depreme dayanıklı olmadığı düşünülse de, uzmanlara göre 1 veya 2 katlı binalar ile 20 kat ve üzeri olan binalar, depremden en az etkilenen binalar olmaktadır.
Deprem İstanbul'un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.
- Öncelikle https://tdth.afad.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılmalıdır. - Bu site üzerinden e-devlet bilgileri ile beraber giriş yapılabilir. - Türkiye deprem tehlike haritası sayfasına buradan doğrudan bağlantı kurulur. - Adres sorgulama linkine tıklamak suretiyle gerekli bilgileri buradan yazılabilir.
Diyelim bu deprem olduğunda Tekirdağ da etkilenir, Silivri de etkilenir, İstanbul da etkilenir, doğu yakası etkilenir, güneyinde Yalova'dan tutun Bursa, Balıkesir, Çanakkale'ye kadar etkilenir.
3-Sağlam zemin: sıkışmaya uygun olmayan 2-3m kalınlığında tabakalar halinde oluşmuş zeminlerdir. Basınç ve çekme gerilmelerine karşı oldukça dayanıklıdır. Bunlar arsında püskürük, tortul ya da metamorfik zeminlerdir.
Küçükçekmece İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Küçükçekmece İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
ÜSKÜDAR ZEMİN DAYANIKLILIĞI
Vs30 parametresine göre 150- 500m/s arası koşullara sahip zeminler zayıf, 600 ve 1392m/s arası zeminler kaya ve güçlü olarak gösteriliyor.
796 konut, 13 dükkan, 1.039 araç kapasiteli otopark, yeşil alanlar ve sosyal donatıların yer aldığı proje ile vatandaşlarımız depreme dayanıklı, güvenli, modern ve konforlu dairelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
-Pendik, Kartal, Kadıköy (Kurbağalıdere bölgesi, Moda'nın deniz kıyısı bölgesi harici), Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Şile ve Adalar ilçeleri.
Günümüzde Uygulanan Düzenleme. Halen uygulamada olan düzenlemeye göre yeni yapılan binalar 7.6 şiddetine dayanacak şekilde inşa ediliyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri