Gıdı Estetiği (Gıdı Aldırma) Sonrası İyileşme Süresi Doktorun önereceği ağrı kesicilerle bu süreci konforlu geçirebilirsiniz. Gıdı estetiği olan bir kişi normal yaşantısına 10 gün içerisinde dönebilir.
Gıdı alma işleminde, uygulama yapılan bölge daha narin dikilir ve izler saklanabilir. Ama yine de izleri tamamen yok etmek mümkün olmaz. Gıdı ameliyatı ile birlikte boyun estetiğinin de yapılması tercih edilirse; oluşabilecek izler çeneyle boynun birleştiği yere saklanabilir ve çene altında kaldığından pek görünmez.
Bu işlem sırasında hastanın acı hissetmemesi için lokal anestezi altında operasyon gerçekleştirilmektedir. Çoğunlukla genel anesteziye gerek duyulmamaktadır. Gıdı liposuction operasyonu süresi hastanın boyun bölgesinin hacmine, gıdının durumuna ve yağ oranına bağlı olarak ortalama 45 50 dakika kadar sürebilmektedir.
Gıdı liposuction iyileşme süreci 5-7 gündür. Ancak oluşan bir miktar ödem ve sertlik yaklaşık 1 ayın sonunda azalır ve son görünümünü alır. Uygulama sonrasında ilk 5 gün sürekli olarak korse kullanmak gerekir. Sonraki 2 hafta sadece geceleri korse kullanımı gerekmektedir.
Uygulama yapılan bölgeye ve bölgenin özelliklerine bağlı olarak liposuction yapıldıktan sonraki 3 ila 4 hafta süresince korse kullanılması önerilebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Liposuction Ameliyatı Sonrası
Bu iyileşme sürecidir. Şişlikler 15-20 gün içerisinde azalmaya başlar ve gerçek vücut hatları yavaş yavaş belirginleşmeye başlar. Bu süreç de sabırlı olmak çok önemlidir. Korse ya da çorap kullanımı, deri yapısının sıkılaşması ve şekillenmesi için oldukça önemlidir.
Bahsedilen boşluk oluşmaması için kullanım önemlidir. Liposuction ameliyatının, yağ aldırma ameliyatının, lazer lipolizin başarılı uygulanması kadar, korse kullanımı da önemlidir. Başarılı bir uygulama olup, korse kullanılmazsa, güzel sonuçlar gözlenmez.
Ödem oluşan bölge için profesyonel kişiler tarafından yapılan masajlar iyi gelir. Ödem atmaya ve ödemin yok olmasına yardımcı olacak masaj yöntemleri uygulanabilir. Gün içerisinde kısa mesafede yapılan hafif tempolu yürüyüşler ödemi atmaya yardımcı olur.
Ameliyat Sonrası
Hasta aynı gün taburcu edilir. Ağrı şişlik ve morluk olabilir. İki gün içinde banyo yapılmasına izin verilir.
Yani gıdı yağ aldırma ameliyatı ile kalıcı şekilde gıdı sarkmaları giderilebilmektedir, ancak ameliyat sonrası düzensiz ve aşırı yağlı beslenme gibi alışkanlıklarla tekrardan çene altında bölgesel yağlanmalara bağlı hafif sarkmalar gelişebilmektedir.
Zaten genel anestezi altında yapılan işlemlerde ağrı söz konusu değildir. Ameliyattan sonra da önemli bir ağrı bu hastalarda pek olmaz. Ve olan ağrı da bildiğimiz ağrı kesicilerle, ağızdan alınabilecek ağrı kesicilerle çok rahatlıkla kontrol altına alınabilir.
Gıdı estetiği, kişi yaşam tarzına dikkat ettiği sürece kalıcı ve tekrarı gerekmeyen bir estetik türüdür. Yapılan operasyonun kalıcı olması için kişi kilo alımına dikkat etmelidir. Zira kişi gıdı estetiği yaptırdıktan sonra aşırı kilo alırsa bu durum boyun bölgesinde ekstra yağlanmaya sebebiyet verebilir.
Ameliyattan önce anestezi yaptığımız için liposuction işlemi sırasında hasta ağrı veya acı hissetmez. Operasyondan sonra 2 veya 3 gün batma şeklinde çok hafif sızılar olabilir.
Bu ameliyat estetik bir operasyon olarak tanımlanmaktadır ve dolayısıyla hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde jinekomasti ameliyatları ücretli bir şekilde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğer hasta heyet raporu alırsa devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde ameliyat yapılabilir.
Bu alanda belirli etmenlere bağlı olarak oluşan sarkmalar gıdı ameliyatları ile tedavi edilebilmektedir. Ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemleri içeren bu tedavi tekniklerinde kişinin gıdı ve boyun bölgesindeki sarkmalar dikkate alınmaktadır. Gıdı estetiği için başvurmanız gereken bölüm plastik cerrahidir.
Yaş sınırı yoktur. Burada en önemli kriter hastanın sağlıklı olma durumudur.
Ameliyatlardan sonra normal günlerdeki gibi alçak yastıklarla uyumak doğru değildir. Ameliyat bölgesine zarar vermeyecek şekilde bol yastık ile dik şekilde uyunmalıdır.
Liposuction sonrasında genellikle hastanede yatmak gerekmez. Liposuction operasyonun zorluk derecesine göre 1 gece hastanede kalınması gerekebilir. Ameliyattan sonra 3-4 gün dikiş bölgelerinde ağrı ve sızı olabilir. Ameliyattan sonra ilk hafta morluk ve şişlik olur.
Bundan dolayı doktorlar ameliyat sonrasında da hastanın belirli bir süre ameliyat korsesi takmasını istemektedir. Hastaların korse takmaları için gerekli olan süre ameliyattan sonraki ilk 3 hafta gece – gündüz yani aralıksız bir şekildedir. 3. haftadan sonra ise sadece gündüzleri takmak yeterlidir.
Liposuction Sonrası Acı
Bu noktada doktor kontrolünde çeşitli ağrı kesici ilaçlar kullanarak süreci daha doğru bir şekilde yönetebilirsiniz. Ağrı çoğunlukla birkaç gün içerisinde azalır ve en sonunda tamamen ortadan kaybolur.
Liposuction masajı işlem uygulanan bölgeye krem ya da jel sürülerek hafif şekilde dairesel hareketlerle bastırılarak uygulanan bir masajdır. Benim hastalarıma önerim bu masajı kendi başlarına yapmamaları, bir uzmana danışarak ameliyatlı bölgeye masaj uygulanmasını talep etmesidir.
Özellikle operasyondan sonra kan dolaşımı sağlığının çok önemli olduğu liposuction işleminde sigara içen kişilerde çukurlaşma görülür. Bu nedenle doktorlar operasyondan 1 hafta önce sigarayı bıraktırırlar. Sonrasında içmek de tavsiye edilmez.
Liposuction ile gıdı eritme bir ameliyat yöntemidir. Ancak aslında diğer yöntemlerle kıyaslandığında çok pratik ve kısa süreli olması , lokal anestezi altında dahi yapılabilmesi , tek seans olması ve kesin çözüm olması dolayısıyla ,sonuçları itibariyle açık fark öndedir.
En çok gerçekleştirilen estetik cerrahi ve vücut şekillendirme operasyonlarından olan liposuction için operasyon sonrası kalacak pek bir iz söz konusu olmayacaktır.
Liposuction sonrası eğer dalgalanmalar varsa bunların da yine tedavisi mümkündür. Yine başka bir yerden yağ alarak bu bölgedeki çukur alanlara enjeksiyonlar yapılabilir. Ve fazla alanlar yine liposuction yöntemiyle eritilerek düz bir alan elde edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri