Bebek için ne zaman kıyafet alışverişi yapmaya başlamalısınız? sorusunu çok fazla soran pek çok hamile kadın var. Aslında bu konuda alışverişlerinizin birçoğunu 20 haftalık taramadan hemen sonra, bebeğin cinsiyetinin öğrenebileceği zamanlarda yapmak daha doğru bir davranış olacaktır.
Genelde en uygun zaman doğumun son 3 ayı olmaktadır. Hem anne daha fazla ağırlaşmamış olur hem de hamileliğin ilk aylarında yaşanma ihtimali fazla olan riskler ortadan kalkmış olur. Bebek alışverişinin her parçasını son üç ay almak zorunda değilsiniz.
Uzmanlar doğum çantası kaçıncı haftada hazırlanmalı sorusunun cevabını 32. hafta olarak veriyorlar. Hamileliğin 8. ayına denk gelen bu zaman zarfı yaklaşan doğumun hazırlıklarını tamamlamanız için oldukça uygun bir dönem olarak kabul ediliyor.
Buna bağlı olarak yenidoğan bebek kıyafetleri seçiminde fazla abartmamak ve gerekli sayıda almak yeterli olacaktır. Yeni doğan bebekler için kıyafetler şu şekilde tercih edilmelidir: - 4 veya 5 tane body yeterli olmaktadır. Bunların 2 tanesi yeni doğan, diğerleri ise 0-3 ay aralığında seçilmelidir.
İlgili 31 soru bulundu
Bebek çamaşırları yaklaşık olarak altıncı veya yedinci aya kadar özel deterjanlar kullanılarak yıkanmalıdır. Bu çamaşırların kesinlikle ebeveyn çamaşırlarıyla beraber yıkanmaması gerekir. Ayrıca 2 – 3 yaşından büyük çocukların çamaşırları da bebek çamaşırları ile eşzamanlı olarak yıkanmamalıdır.
Yeni ve etiketli bebek kıyafetleri daha düşük sıcaklıklarda yıkanabilir. Yani lekesi olmayan kıyafetlerin 30 derece su sıcaklığı ile temizlenmesi mümkündür. Fakat bebek kıyafetleri 60 derecede yıkanır mı sorusunun yanıtı da evet olarak yanıtlanabilir.
Hastane çıkışı setlerinde bebeğinizin ihtiyaç duyacağı bütün giyim parçaları olduğu için tek seferde bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu nedenle, doğumdan önce bebeğiniz için hastane çıkışı setlerinden en az iki tane satın almalısınız.
Hastane çıkışında bebeğinize set olarak satılan bebek hastane çıkışı giysilerini giydirebilirsiniz. Tulum, alt üst takım, çıtçıtlı body ile çorap, bebek şapkası ve eldiven gibi aksesuarlardan oluşan setler bebeğinizi pratik bir biçimde giydirmenizi sağlar.
Ailenize ve dostlarınıza ise bu haberi hemen verebileceğiniz gibi hamileliğin 12. haftasına kadar da bekleyebilirsiniz. Anne adayları düşük riskinin olabildiği ilk 12 haftayı bekledikten sonra bu sevinci yakınlarıyla paylaşmayı da tercih edebiliyor.
Gebelikte ilk 3 ay yatış pozisyonu yüz üstü olabilir. Yüz üstü uyumaktan hoşlanıyorsanız karnınız büyüyene kadar bu şekilde yatabilirsiniz. Karnınız büyüdükten sonra yüz üstü yattığınızda rahat edemeyeceğiniz için kendinize farklı bir uyku pozisyonu bulmanız gerekecektir.
Sağlık Bakanlığının “Doğum Öncesi Bakım Yönetim Rehberi”ne göre gebeliğin ilk 14 haftası içerisinde ilk takibin yapılması ve takip için doktorun hastaya 30 dk. zaman ayırması önerilmektedir. Eğer gebe 14. gebelik haftasından sonra gelmişse gebelik haftasına bakılmaksızın ilk takip olarak değerlendirilir.
Bebek çeyizi, bebek beşiği, giysiler, bebek patikleri, battaniyeler, bebek arabası, emzirme malzemeleri, bebek bakım ürünleri, oyuncaklar gibi bir dizi eşyayı kapsar. Temelde, bebeğin sağlığı, konforu ve güvenliği için gereken her şeyi içerir. Bebek çeyizi genellikle anne ve baba adayları tarafından yapılır.
Yenidoğan çağında bebekler çok hızlı büyüyecekleri için, alınan giysileri 1-2 kereden fazla giyemezler.
Hem evli hem de bekâr kadınlar, çeşitli nedenlerle çocuk aldırmayı tercih edebilir. Ancak gebeliğin, yasal sınır olan 10. haftayı geçmemiş olması gerekir. Bu nedenle bebek sahibi olmayı düşünmeyen çiftlerin doğru zamanda, uzman bir jinekologa başvurması gerekir.
“Hamilelikte vitamin ilacı kullanılmazsa ne olur?” diye merak ediyorsanız yapılan araştırmalar sağlıklı anne adaylarının gebelik sırasında herhangi bir vitamin desteği almaması hem kendileri hem de bebekleri için bir problem yaratmayacağı yönünde.
Gebeye uygulanacak D vitamini desteği 12.haftadan itibaren başlamalı ve gerekirse tüm gebelik boyunca devam etmelidir. Uygulanacak destek günlük 1200 iu olmalıdır (9 damla).
Yenidoğan bebeğiniz için ihtiyacınız olacak giysiler
4-6 tane pijama ya da tulum alınabilir. Kış aylarında ayak kısımları kapalı olabilir. Yaz ayları için ayak kısımları kapalı olmamalı ya da kolay açılabilmelidir. Kış aylarında 2–3 tane uyku tulumu, 1–2 tane battaniye, 2–3 tane sweatshirt gerekebilir.
Çorap, eldiven ve şapka. Şapka ve battaniye dahil eve gidiş giysisi. Prima Yenidoğan gibi özellikle yeni doğan için yapılmış yaklaşık 20-30 bebek bezi.
Bu yüzden yenidoğan bebek çamaşırlarında bebeğinizin sağlığı için bebek deterjanı veya bebek çamaşır sabunu kullanmanız kesinlikle daha doğru bir seçenektir. Lindos Naturals Bebek Çamaşır Sabunu içeriğinde SLS, paraben, sülfat, klor, GDO, boya ve parfüm gibi doğaya ve insan sağlığına zarar veren kimyasallar bulunmaz.
Genel olarak, çamaşır deterjanı ne kadar doğal ise, bebeğinizde alerjik reaksiyonların tetiklenme ihtimali o kadar düşük olur. Bebek çamaşırlarının; boyasız ve alerjen etkileri en aza indirilmiş sıvı deterjanlarla yıkanması tavsiye edilir.
Kıyafetlerini yüksek derecede yıkayın
Bu sebeple 45 veya 60 derecelerde yıkama yapmak, durulama sayısını arttırmak, makine bakım ve temizliğini unutmamak gerekir. Giysiler yıkanırken sabun, çamaşır suyu, yumuşatıcı, ağartıcı madde ve cilt tahrişleri yapan parfüm kullanılmaması önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri