Genellikle ilk kilo alımları hamileliğin 3. Ayında başlar. İlk üç ay içinde 1-2 kilo alımı olmaktayken 3. ayda toplam 3.5 – 4.5 kilo alınmış olduğu gözlemlenebilir.
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.
İlk 3 aylık dönem en az kilo almanız gereken dönemdir. Bu dönemde toplam 0.5 kilo ile 2.5 kilo arası almanız normaldir. Hatta bazı hastalar, bulantı-kusma sebebiyle, kilo bile kaybedebilirler. Gebeliğin devamında ise, ortalama haftada yarım kilo almanız önerilir.
Üç aylık dönemlerde ortalama kilo artışı nasıl olmalıdır? - 1'inci Trimester: Toplam 900 gram – 1.8 kilogram. - 2'nci Trimester: 4-6 ay arasında 500 gram/hafta olmak üzere toplam 5-6 kilogram. - 3'üncü Trimester: Yaklaşık 500 gram/hafta üzerinden toplam 3-5 kilogram.
Anne adaylarının aldığı hamilelik kiloları, aylar ilerledikçe artış gösterebilir. Genelde ilk 12 haftanın yani ilk üç ay sonunda anne adayı bir ya da iki kilo alabilir ve bu dönemden sonra da gebeliğin sonuna kadar her hafta 500 gr almaya devam edebilir.
İlgili 45 soru bulundu
5. ayın içerisinde olan annemizin o ay içerisinde haftada yarım kilodan toplamda 2 kilo alması beklenir. Annemiz 20 haftalık gebeliğin sonunda gebeliğin başından beri ortalama olarak toplamda 4,5 kilo civarında kilo almış olmalıdır. Hamilelik boyunca toplam kilo alımı ortalama 11 – 14 kilo aralığında olmalıdır.
Gebelikte kaçıncı haftada karın belirgin şekilde büyür? Bir kadının dışarıdan karnına bakarak gebe olduğunu anlamak için 20 haftayı beklemek gerekir. Bu da gebeliğin 5 ayına denk gelir. Bu haftadan itibaren gebe kadının karnında belirgin bir büyüme olur.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
Gebeliğin ilk aylarında bulantı, kusma, iştahsızlıktan dolayı fazla kilo alınmaz,bunun bebeğe hiçbir sakıncası yoktur, bulantılar geçince anne normal kilo almaya devam eder. Gebeliğin ilk 3 ayında toplam 1 - 3 kilo alınması normaldir. Daha sonraki aylarda ayda 1,5 - 2 kilo alınması normaldir.
Şu ana kadar 8 kilo aldım. Yani 10 kiloya doğru adım adım gidiyorum. Aslında hedefim ve isteğim 10-15 kilo arası hamileliğimi tamamlamak ancak hep son 3 ay çok hızla kilo alınacağı söylendiğinden, sanırım bunu başaramayacağım.
1.60 boy kilo kaç olmalı? 160 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 57 kg iken kadınlarda bu değer 52 kilogramdır.
Hamilelik süresince normal kilolu bir kadının 12-16 kg alması gerekir. 8-20 hafta arasında ortalama olarak haftada 310 gram, 21. haftadan sonra ortalama 450 gram alınmaktadır. İlk aylarda kilo artışının büyük bir kısmı artan kan hacmine bağlıdır.
Hamilelikte aşırı kilo almamak mümkün. 7 ile 11 kiloya kadar alınan kilo, doğumdan sonra kolaca eski vücut ağırlığınıza dönebilmeniz anlamına geldiği için, hamilelikte neredeyse kilo almamak olarak değerlendirilir.
İlk üç aylık dönemde bebek tüm ihtiyacını anneden karşılayacağı için annenin günlük beslenmesine ekstra bir enerji ilave etmesine gerek yoktur.
C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından şifalı olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.
Doğum sonrası kilo verme düzeni nasıl oluşur? Doğumdan sonra bebekle ve su kaybıyla beraber yaklaşık 8 kilo kaybedilir. Gebelik döneminde 12,5 kg alan bir anne, doğumdan iki hafta sonra gebelik öncesi kilosuna göre yaklaşık 4-4,5 kg daha fazladır. Daha sonra doğum sonrası 6. aya kadar 2,5 kg daha verilir.
Genellikle ilk kilo alımları hamileliğin 3. Ayında başlar. İlk üç ay içinde 1-2 kilo alımı olmaktayken 3. ayda toplam 3.5 – 4.5 kilo alınmış olduğu gözlemlenebilir.
Gebeliğin doğal seyrinde oluşan hormonal değişiklikler, mide bulantıları ve reflü gibi nedenler; anne adaylarında midede yanma ve kazıntı, sık acıkma hissi veya sürekli atıştırma isteği uyandırabilir.
Özellikle hamileliğin 7.-16. haftaları arasında baskın olarak hissedilen aşerme, sonraki dönemde etkisini yavaş yavaş kaybeder. Hamilelik döneminde anne adayı dolaptaki çikolatayı ya da eriği yemeden duramıyorsa aşerme periyoduna girmiş demektir. Hamilelik döneminde aşermek, genel olarak 4. aydan itibaren kesilir.
Bebekler 30 haftadan sonra kaç kilo alır? Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.
Gebeliğin 31. haftasında bebeğin baş popo uzunluğu ortalama olarak 28 santimetredir, boyu ise yaklaşık olarak 40 santimetre civarındadır. 31. hafta bebek kilosu ise ortalama olarak 1700 gramdır.
Hafta hafta gebelikte 28. Haftada bebeğiniz 1200 gr civarında. Doğmadan önce 1800 gr daha alabilir.
Gebelik döneminde annenin vücut tipi ve bireysel farklılıklar da çok önemlidir. Zayıf anne adayları gebeliğin ilk günlerinde mide bölgesinde sertleşme yaşar. Kilolu anne adaylarında ise karın sertliği ise altıncı aydan itibaren yaşanmaya başlar.
Ancak, bu şişkinlik genellikle bebeğin büyümesinden değil, rahimdeki artan kan akışı ve hormonal değişikliklerden kaynaklanır. Bu nedenle, 2 aylık hamilelikte göbek çıkması pek olası değildir. Ancak, hamilelik süresince rahim büyüdükçe göbek bölgesindeki şişkinlik artabilir ve göbek çıkabilir.
Annenin karnı dıştan görülebilir şekilde kabarmıştır. Rahim yüksekliği leğen kemiğinin üstündedir. Haftada 1 cm kadar yükselerek 20. haftada göbek seviyesine erişir. Büyümeye bağlı rahim yan bağlarının gerilmesi sonucu anne istirahatle geçen ağrılar hissedebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri