Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Okula Geç Kalma
Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur. Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.
GEÇ GELME
· Beş defa geç kaldığınız zaman e-okula yarım gün devamsızlık olarak işlenir. · Birinci ders saatinden sonraki geç kalmanız ise yarım gün veya tam devamsızlık olarak e-okula işlenmektedir.
30 GÜNÜ AŞANLAR "BAŞARISIZ" SAYILACAK
Devamsızlıkta özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
İlgili 27 soru bulundu
5 defa geç kalma "yarım gün devamsızlık" demek
Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılacak. Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul sistemine işlenecek.
Peki, ilk ders yok yazılınca yarım gün mü yok yazılıyor? İşte, o detaylar. MEB'in yönetmeliğine göre okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunu ders öğretmeni okul yönetimine, okul yönetimi ise velisine ivedilikle bildirir.
Öğrenciler sabah okula vaktinde gelirler. Geç kalan öğrenciler, ilgili Müdür Yardımcısına mazeretlerini bildirerek geç kağıdı alır ve sınıflarına girerler. Velisi tarafından okula bırakılan öğrencilerin de okul başlama saatinde sınıfta bulunmaları gerekir.
OKULA VE DERSE GEÇ KALMA –OKULA KABUL : Geç gelme birinci ders saati için belirlenen 5 dakikalık süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Öğretmenler kurulumuzca birinci ders saatinin ilk 5 dakikası geç kalma süresi (Bu süre öğrenciler için bir hak değildir.
İster sabah ister öğleden sonra olsun tek derse girmediğinde yarım gün yok yazılırsın.
Müdür Yardımcısından Derse Kabul Kağıdı alarak sınıfına gitmeyen öğrenci yok yazılır ve “yarım gün özürsüz devamsız” işlemi yapılır.
Dönem Devamsızlığı İkinci Dönem Silinir mi? İlk dönemde yapılan devamsızlıklar, ikinci dönemde silinmeyecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
· Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. · Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Örneğin, bir okulun birinci ders saati 45 dakika ise, öğrenci ilk derse 45 dakika geç girerse, bu geç kalma devamsızlıktan sayılır, ancak yarım gün sayılmaz.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
(7) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir.
MADDE 35- Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Her bir yarıyıl 15 haftalık derslerden oluştuğuna göre, 15 hafta süren kuramsal (teorik) dersin %30luk kısmı 4,5 hafta yapmaktadır. Dolayısı ile öğrencinin 5 hafta devamsızlık yapması, o dersten devamsızlıktan kalmasına neden olur.
9.sinif özürlü devamsizlik 20 gün ve özürsüz 9.5 gün olursa sinifta kalir miyim? Bilgi verir misiniz? Hayır kalınmıyor.
Okula geç gelen öğrencinin sınıfa girebilmesi için nöbetçi müdür yardımcısından sınıfa kabul kâğıdı alması gerekir. Geç gelen öğrenci okula gelir gelmez geç kâğıdını almalı ve hemen sınıfına girmelidir. Geç kalma saat 09.00'dan sonra ise öğrenci sınıfa alınır ancak yarım gün devamsız sayılır.
kutlu11. öğretmenler kurulu toplantısında nöbetçi öğretmenin 5 dakika derse geç gitmesi kararlaştırıldı .
Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla ailesine bildiriliyor. Veli okula davet edilerek öğrencinin durumu hakkında bilgilendirme yapılıyor. Devamsızlık süresi sınırını aşan öğrenci ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılıyor.
Liselerde devamsızlık sildirme, velilerin dilekçe vermesiyle mümkündür. Ancak okul yönetimi, tüm süreç boyunca inisiyatif kullanmakta yetkilidir.
Öyle bir şey yok. Derslerin 2/3'u veya daha fazlasına gelmezsen tam gün, kalan durumlarda yarım gün.
C: Yarım Gün Devamsızlıklar Silinirmi? Evet .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri