Bankaların kendi içinde belirlediği farklı EFT saatleri bulunmaktadır.Bankanızın EFT ve havale saatleri dışında işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde aktarılır.
EFT NE ZAMAN HESABA GEÇER? Eğer EFT iş günü içinde yapılmış ve transfer ücreti belirlenen saatten önce başlatılmışsa EFT aynı gün hesaba geçer. Eğer iş günü değilse, resmi tatilse ya da belirlenen saatin dışında yapılmışsa; eğer bir tarih belirtilmemişse EFT ilk iş günü hesaba düşer.
EFT Saat Kaça Kadar Hesaba Geçer? Bankaların kendi içinde belirlediği farklı EFT saatleri vardır. Bu işlemler genellikle sabah 8 ile akşam 17.30 arasında gerçekleştirilebilir. Bankanın EFT ve havale saatleri dışında herhangi bir işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde yatar.
EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? EFT işlemlerinde bir süre taahhüdü yoktur ancak genel olarak mesai saatleri içinde yapılan EFT işlemleri, beş-on dakika içinde hesaba geçer.
Anasayfada Papara numaranın altında yer alan Papara IBAN'ına para yatırdığında ya da başkasından para aldığında saniyeler içinde hesabına yüklenir.
İlgili 41 soru bulundu
Genellikle Türkiye içinde hizmet veren bankalar için EFT saatleri sabah 8:30- 9:00 ile başlar, akşam 17:00-17:30 saatlerinde son bulur.
EFT ile transfer edilen tutarın alıcı hesabına ulaşması gönderici ve alıcı bankaların o andaki işlem yoğunluğuna bağlı olarak değişebilmekle birlikte eğer işlem EFT saatleri içinde yapıldıysa genellikle aynı gün, 1 - 2 saat içinde alıcı hesaba iletilir.
Bankadan bankaya değişen EFT işlemi saatleri dışında işlem yapılması durumunda beklemede kalır. Bunun dışında EFT işlemi, hafta sonu ve resmi tatillerde yapılamaz. EFT saatleri dışında işlem yapılması durumunda gönderilen tutar, süreci takip eden mesai saatleri içinde hesaba aktarılır.
Hafta sonlarında ya da resmî tatillerde EFT para gönderme işlemi yapılamaz. Bunun nedeni EFT işlemlerinin Merkez Bankası tarafından kontrol edilip onaylanmasıdır. Örneğin Garanti BBVA'daki EFT işlemleri, resmî tatiller dışında, hafta içi 08.00-17.15 saatleri arasında gerçekleştirilir.
Ayrıca hafta sonu ve resmi tatillerde para transfer işlemi yapılamaz. Hafta sonu ve tatil günlerinde yapılan EFT talimatları işlemi takip eden ilk iş gününe hesaba ulaşır. Merkez Bankası'nın Sürekli Transferi kısacası FAST işlemi ile belli bir limite kadar EFT yapılabiliyor.
EFT İle Gönderilen Tutar Gitmezse Ne Yapılabilir? Eğer mesai saatleri içerisinde EFT yapıldıysa ve halen daha para aktarımı gerçekleşmediyse alıcı bilgilerinin kontrol edilmesi gerekilir. Eğer alıcının IBAN ya da hesap numarası, adı ve soyadı gibi bilgileri yanlış girildiyse para aktarımı gerçekleşmez.
Bir EFT işlemi "beklemede" olduğunda, gönderen kişinin hesabından para çekilmiş olsa da, henüz alıcı kişinin hesabına ulaşmamıştır. Bu durum, EFT işlemlerinin zaman alıcı olabilen süreçlerden geçtiği durumları ifade eder.
Eğer mesai saatleri dışında EFT işlemi yaptıysanız, bu işlem doğrudan karşı tarafın hesabına yansımaz. Söz konusu işlem, ileri tarihli EFT işlemi olarak geçmektedir. Böyle bir durum yaşadığınız takdirde bankanızı arayarak yaptığınız işlemin iptalini talep edebilirsiniz.
EFT'nizi iptal etmek istediğinizde, gönderi detayları, işlem tarihi ve saat gibi bilgileri hazır bulundurmalısınız. Banka görevlisi, bu bilgileri kullanarak işleminizi iptal etmeye çalışacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki, EFT alıcının hesabına ulaştıktan sonra iptali genellikle mümkün olmamaktadır.
Şube aracılığı ile EFT/Havale'de limit yok. Mesela Garanti BBVA'da şu an Havale/EFT üst limiti 2.500.000 TL, bunun üzerinde işlemi ancak şube aracılığı ile yapabilirsiniz.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
EFT, havale, Western Union ve birçok işlemin gerçekleşme süresi ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz. EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
EFT konusunda hesap işlem geçmişine giderek yapılan transferlere dair dekontlar üzerinden EFT sorgulama numarasına ulaşmak bir hayli kolay bir biçimde gerçekleştirilebiliyor. Hesap hareketlerinden dekontun çıkarılması sonrasında bu numara bankaların müşteri hizmetlerine sunularak gerekli bilgiler temin edilebilir.
Böyle bir durumda EFT iptali yapmak isteyen kişi müşteri temsilcisi ile görüşmelidir. Veya mobil veya internet bankacılığı kullanılarak yapılmış olan işlemlerde EFT yapılan ekran hala açık ise para transfer menüsüne girilerek kolaylıkla EFT iptali yapılabilir. Bir diğer yol ise EFT iptalinin dilekçe ile yapılmasıdır.
FAST ile EFT farkı nedir? FAST ile EFT'nin temel farkı, FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT'de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.
FAST ile hangi gün ve saatlerde para gönderebilirim? FAST ile 7/24 saniyeler içinde para transferi yapabilirsiniz.
Havale işlemleri aynı bankanın kredi kartları arasında yapıldığında anında hesaba geçmektedir.
Ziraat bankası EFT saati kaçta başlıyor sorusunun hemen ardından gelebilecek diğer soru da yaptığım EFT işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini nasıl öğrenebilirimdir. EFT işlemleri olağan dışı bir durum ile karşı karşıya kalmadığı takdirde işlem talebinin ardından gelen 5 ila 30 dakika içerisinde sonuçlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri