Uzun yolda uykuyu ne açar sorunuzun yanıtı elma oluyor. Elmada bulunan fruktoz kısa zamanda kana karışır ve uyku halini ortadan kaldırır.
Ara öğünlerde tüketilen elma sayesinde ana öğüne kadar tok kalabilirsiniz. Gece uyku öncesinde tüketilen elma ise; ani açlık krizlerini bastırır. Uykuda metabolizmanın çalışmasını sağladığı için gece elma yemenin zararı yok faydası vardır.
3-Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir ve bu da uykunuzun açar ve kan şekerinizin dengelenmesini sağlar. 4- Erik, kayısı, şeftali, kiraz gibi meyveler de uyku açmaya yarar. Hatta bu meyvelerin kafaine oranla 10 kat daha fazla uyku açtığı kanıtlanmıştır.
Portakal, greyfurt... Akşamları tükettiğiniz meyvelerin asit ve fruktoz oranı yüksek ise uykunuzu kaçırabilir. Bu besinler tüketildikten kısa süre sonra enerjinizin artmasına neden olur ve bedenin uykuya hazırlanmasını engeller.
İlgili 33 soru bulundu
Uykunuzun açılması için kahve, çay, meyve suyu ya da kola içebilirsiniz. Eğer hazmetmesi uzun süren ya da gaz yapan besinler yerseniz de uykunuz kaçar ve mideniz besinleri hazmedene kadar uyanık kalır. Sakız çiğnemek, yürüyüş yapmak, spor yapmak ya da eğlenceli müzikler dinlemek de uykunun açılmasına yardımcı olur.
Merhaba bildiğim kadarıyla; Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir bu sayede uykunuzun açar ve kan şekerinizin dengelenmesine yardımcı olur. Erik, kayısı, şeftali, kiraz gibi meyveler de uyku açmaya yarar.
Uzun yolda uykuyu ne açar sorunuzun yanıtı elma oluyor. Elmada bulunan fruktoz kısa zamanda kana karışır ve uyku halini ortadan kaldırır.
Elmanın zararları
Elmanın çekirdekleri siyanür içerir. Birkaç çekirdek yutmanın bir zararı olmaz ancak çok sayıda elma çekirdeği tehlikeli olabilir. Bazı insanlarda alerjiye neden olabilir. Elma alerjisi kaşıntı, döküntü, şişme veya nefes darlığı ile kendini gösterebilir.
Her çeşit elma çok değerli. Gün içinde herhangi bir öğünden sonra yenebilir. İsterseniz sabah kahvaltısından, isterseniz öğle yemeğinden, isterseniz akşam yemeğinden sonra yiyin, fark etmiyor. Elmanın içinde bir çeşit protein olan 'pektin' maddesi bulunuyor.
✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. ✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar.
Uyumadan önce yiyebileceğin meyveler
Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar. Yani bizi derin bir uykuya hazırlar. Muz, göbek bölgesindeki yağları eritmek isteyenlere çok tavsiye edilmese bile yine de gece atıştırmalığı olarak iyi bir seçenektir.
Vitamin eksikliği uyku sorunlarının başlıca sebepleri arasında yer alır. Ancak pek çok kişi bunun farkında değildir. D vitamini eksikliği, B12, B6, B2 vitamini eksikliği yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda da uykusuzluğa neden olabilir. Özellikle D vitamini eksikliği yaşayan kişilerde uykusuzluk sıkça görülebilir.
İnsomnia (uyuyamama hastalığı): İnsomnia belirtileri, uykuya dalmada sorun yaşama, çok erken saatlerde uyanma, gece boyunca uykunun bölünmesidir. Bu rahatsızlıklar dışında, psikolojik etkenler, yaş, kabuslar, depresyon, kalp rahatsızlıkları, ilaçlar ve yaşam stili de uyku sorunlarına yol açan sebeplerdendir.
Bu rahatsızlıktan kurtulmak için ise bir psikoloğa gitmeniz gerekmektedir. Bu rahatsızlığın birçok nedeni olsa da genelde yaygın olarak kişinin ruh halinden dolayı kaynaklanmaktadır. Gece uyuyamıyorum diyorsanız, uzman bir psikologdan online olarak ve yüz yüze bir destek alabilirsiniz.
Sebze ağırlıklı akşam yemekleri daha uygun bir tercih olacaktır. Süt ve yoğurt uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. Yatmadan 1-2 saat önce tüketebilirsiniz. Rezene, papatya ve kedi otu gibi bitki çayları da uykuya dalmanıza yardımcı olabiliyor.
Hemen uykuya dalmak için bu tekniği deneyebilirsiniz. En hızlı şekilde uykuya dalmak için önce dilinizi damağınıza değdiriyorsunuz ve bütün süreç boyunca orada tutuyorsunuz. 4 saniye boyunca burnunuzdan nefes alın, 7 saniye boyunca nefesinizi tutun, 8 saniyede de verin. Bu işlemi 4 kere arka arkaya yapın.
Akşamları hafif yemekleri tercih edin ve uyku ile yemek saati arasında en az 4 saat bırakın. Yatak odasının ısısının çok sıcak ya da soğuk olmamasına dikkat edin ve yatacağınız odayı uyku öncesinde havalandırın. Uyuduğunuz odanın loş, rahat ve sessiz olmasına dikkat edin. Gerekirse kulak tıkacı ve göz maskesi kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri