Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Gece saatlerinde modem açık kaldığı için insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Modemlerin yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar veriyor.
Uyurken internet modeminizi açık bırakıyorsanız hemen bundan vazgeçin. Uyurken açık bırakılan modemden yayılan elektro manyetik dalgalar birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Özellikle gece uyku sırasında çalışan modemler çocuk sağlığını bozuyor.
Eğer modem açık uyursanız;
Modem, elektromanyetik dalgalar ile alışveriş sağlayan bir cihazdır. Hal böyle olunca, modemlerin yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar verir.
Beynin uykuya geçme sırasında elektromanyetik radyasyona maruz kalması, uykuya dalmasını zorlaştırıyor. Buna yönelik yapılan bir araştırmada uyuduğu yerde telefon ve Wi-Fi gibi sinyal vericiler olmayan kişilerin daha rahat uykuya daldığı ve daha sağlıklı bir uyku döngüsü geçirdiği tespit edilmiştir.
İlgili 29 soru bulundu
Modem açık kaldığında ev interneti sürekli aktiftir. Bu yüzden kötü amaçlı yazılımlar ve hacker saldırılarına açık hale geliyor. Modem kapatılmadığında saldırganların erişimine açık kalan ev ağından kişisel bilgiler çalınabilir.
İnternet bağlantımızı sağlayan kablosuz ağ (wi-fi) teknolojisi çok düşük şiddette radyo dalgalarını kullanır. Mikrodalga fırınlarla karşılaştırınca yüz bin kez daha az iyonlaştırıcı olmayan radyasyon yaydığı bilinmektedir.
Uzmanlar, yatak odasının yakınında modem bulunmamasını ve çocuklardan uzak tutulmasını şiddetle öneriyor. Kablosuz ağlar sürekli elektromanyetik dalgalar yayar. Bu elektromanyetik dalgalar radyasyon olarak da adlandırılır ve beyin dalgalarına etki eder.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Wi-Fi, bir tür enerji olan elektromanyetik radyasyon yoluyla veri gönderir. Radyasyon, elektromanyetik alanlar (EMF'ler) adı verilen alanlar yaratır . Wi-Fi'den gelen radyasyonun kanser gibi sağlık sorunlarına neden olduğuna dair endişeler var. Ancak şu anda insanlarda bilinen herhangi bir sağlık riski bulunmamaktadır.
"Normal birşey devamlı kullanılan modemin ömrü daha kısa olur her eşyada olduğu gibi. Mesela devamlı olarak modemi açıp kapatmak zararlıdır. Çünkü modem açılırken belirli bir voltaj direkt modeme geliyor. Bu da belli bir süre sonra modemin arızalanmasına sebep oluyor.
Çalıştıkları yerde sürekli elektro manyetik sinyale maruz kalan kişiler gece verimli bir uyku uyuyamıyorlar ve çok ciddi kronik yorgunluk sendromu yaşıyorlar. Bu sorunların Wi-Fi sinyaline bağlı olma olasılığı çok yüksek” diye konuştu.
Çünkü evin her tarafına erişimi olan bir alan seçmek zayıf sinyalleri en aza indirecektir. Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır.
GECE MODEMİ KAPATMADAN YATMANIN RİSKLERİ
Modem açık kaldığında ev interneti sürekli aktiftir. Bu yüzden kötü amaçlı yazılımlar ve hacker saldırılarına açık hale geliyor. Modem kapatılmadığında saldırganların erişimine açık kalan ev ağından kişisel bilgiler çalınabilir.
Aşırı derecede çalışan modemler aynen bilgisayarlar gibi ısınır ve yavaşlama eğilimine girebilir. Bunun için modemi dinlendirmek kapatarak belli bir süre aşırı ısınan modemi soğutmak İnternet hızınızı artırmakta kullanabileceğiniz ilk adım olarak karşımıza çıkıyor.
Bir modem kapatılıp açıldığında, VPN ayarları da dahil tüm ayarları sıfırlanır. Bu durum, VPN bağlantısını etkileyebilecek tüm yapılandırma sorunlarının çözülmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, güç döngüsü yapıldığında ağ ve önbellek de temizlendiğinden, VPN veri paketlerinin akışı daha hızlı olacaktır.
Evet hocam. Isınma internet kalitesini düşürüyor.
Geceleri -10 derece gibi sıcaklıklarda modem modemlikten çıkabilir. sorun yüzde 90 o dediğin (mahalledeki yıkık evlerden geçenn telekom kabloları)ndan kaynaklanıyordur.
Bir ay boyunca hiç kapatılmayan modem yaklaşık 7,9 liralık elektrik yakar (10 kWh). Belki büyük bir tasarruf değil ama modemi yatarken ya da evde yokken kapatarak hem tasarruf yaparsınız hem de çevreye katkınız olur. Unutmayın, 5 liralık 10 tasarruf yapsanız ayda 50, yılda 600 lira paranız cebinizde kalır!
'İZİNLİ KULLANMAK CAİZDİR'
İlahiyatçı Prof. Dr. Süleyman Uludağ, komşudan izin alınarak internet kullanımının caiz olduğunu ifaderek "Komşunun internet ağını izinsiz kullanmak, komşunun elektrik ve suyunu izinsiz kullanmak gibidir. Bu durum hem devletten hem de komşudan çalmaktır ve caiz değildir.
Geçtiğimiz günlerde yapılan testlerin olumlu sonuçlar vermesi üzerine su altında kablosuz bağlantı teknoloji ile haberleşilebileceği kanıtlandı.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Ev veya ofis ortamında Wi-Fi modemler radyo sinyallerini kabaca mikrodalga fırındakiyle aynı frekansta sinyal gönderiyor. Kesin olmasa da Wi-Fi router'ların oluşturduğu EMF dalgalarına uzun süre maruz kalmanın beyin hasarına, hafıza kaybına ve hatta tümörlere neden olabileceğini gösteren araştırmalar bulunuyor.
Zaten normal şartlar altında bu cihaz ile açık alanda ve engel olmaksızın 100 metre ile rahatlıkla internet erişimi sağlayabilirsiniz.
WiFi ve Bluetooth radyasyon miktarını ne kadar etkiliyor
Wifi ve Bluetooth'u açık tuttuğumuzda, bu radyo dalgalarının sayısı artıyor, ancak sinyal güçleri hücresel sinyallerden daha zayıf olduğu için etkileri oldukça az oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri