Gece yatmadan önce pekmez içildiği takdirde vücut direnci artacaktır. Bağışıklığı da güçlendiren pekmez kilo verilmesine yardımcı olacaktır. İltihabı da söken pekmez genellikle kan basıncını dengelemesi ile bilinir. Gece yatmadan önce tahin pekmez yemek kilo aldıracaktır.
Özellikle mide ve sindirim sistemi için olumlu etkiler sağlar. Gece Yatmadan Önce Pekmez İçmek Kilo Aldırır mı? Gece yatmadan önce pekmez içerseniz eğer kilo almanız hızlanır. Bundan dolayı kilo almak istemeyen kişiler pekmez tüketimini dikkatli olarak yapmalıdırlar.
Sağlıklı yetişkin kişilerin pekmezi her sabah 1 veya 2 çorba kaşığı içmesi yeterlidir. Çeşitli rahatsızlıklarda kullanımı ise genellikle kür halinde olmaktadır. Örneğin; kansızlık sorunu yaşayanlarda 2 yemek kaşığı sabah kahvaltıdan önce, 1 yemek kaşığı akşam yemeğinden önce olarak kullanılmaktadır.
Çocuklar için genellikle sabah-akşam bir tatlı kaşığı tüketilmesi önerilirken, yetişkinler için ise sabah-akşam bir yemek kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Dut pekmezi de keçi boynuzu pekmezi kadar popüler olmasa da öksürük ve bronşit tedavisinde kullanılmaktadır.
- Enerji verici özellikleri bulunur. Diğer pekmez türleriyle aynı oranda enerji verici özelliklere sahiptir. - Uyku bozukluklarının önüne geçer. Rahatlama sağlar.
İlgili 42 soru bulundu
İyi huylu kolesterol için faydalıdır.
Her gün içeceğiniz 1 kaşık pekmez, potasyum kaynağı olduğu için kan basıncınızı destekleyecek ve kalp sağlığınızı da koruyacak. Yapılan araştırmalarda, pekmezin iyi huylu kolesterol olan HDL'ye de iyi geldiği gösterilmiş.
Her gün bir kaşık üzüm pekmezi yemek kilo aldırmaz, aksine sağlık açısından da faydalı olur. Fakat üzüm pekmezinin ya da diğer pekmezlerin sıklıkla tüketilmesi kişilere yüksek şeker oranından dolayı kilo aldırır.
İçeriğindeki yüksek kalori nedeniyle aşırı tüketimi kilo alımına ve vücutta yağlanmaya neden olabilmektedir. Demir eksikliği olanlarda pekmez, yoğurtla karıştırılarak yenmemelidir. Eğer tek başına tüketilemiyorsa meyvelerle birlikte tercih edilebilir.
Katkı maddesi içermeyen hakiki pekmezler tüketildiğinde boğazda yanma yapar ve düzenli olarak tüketildiğinde; obezite, kadın hastalıkları, kansızlık, depresyon, sivilce ve diğer cilt rahatsızlıkları ile ilgili sorunların giderilmesine katkı sağlar. Bunların yanı sıra pekmez, kemik ve saç sağlığına da iyi gelir.
Pekmez limon karışımının ne bilinen faydaları ise şunlardır: Bir türlü bitmek bilmeyen öksürük krizlerinin son bulmasını sağlıyor. Boğazda meydana gelen kaşıntıların, ağrıların ve iltihaplanmaların geçmesine yardımcı oluyor. Bol miktarda demir içeren pekmez ve limon karışımı, kansızlığa da iyi geliyor.
Pekmez, demir, folik asit ve kalsiyum gibi önemli minerallerle vücudun enerji ihtiyacını karşılamada etkilidir. Gece yatmadan önce pekmez tüketmek, vücuda enerji sağlayarak rahat bir uyku sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi de pekmezin önemli bir özelliğidir.
Pekmez fazla miktarda tüketildiğinde sindirim sisteminde ciddi problemlere sebep olmaktadır. Özellikle mide bulantısı, ishal ve kusmaya sebep olur. Pekmezin yan etki oluşturması kişinin sahip olduğu kronik rahatsızlıklara göre de değişmektedir.
İnsan vücuduna faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezi aç karnına da tok karnına da tüketilebilir.
Özellikle kalori açısından yüksek olan keçiboynuzu pekmezi ve dut pekmezi kahvaltıda düzenli yenildiğinde kolayca kilo almayı sağlar. Yüksek kalori değeri ile kilo problemi olanların ve zayıflamak isteyenlerin aşırı tüketmemesi gereken pekmez, sağlık açısından tüketilecekse miktarına dikkat edilmelidir.
Kansızlığın yanı sıra - Aç karnına tüketildiğinde vücudun enerji ihtiyacını karşılar. -Düzenli tüketildiğinde kolesterolü düşürür ve kalbi güçlendirir. - Diş ve diş etlerinizde sorun varsa mutlaka keçiboynuzu pekmezini deneyin.
Özellikle kilo almak isteyenler pekmezi daha fazla tüketirken. Ancak genel olarak sağlığa faydalı olan pekmez diyet yapanlar için de limitli bir şekilde tüketilebilir. Örneğin günde 1 çay ya da tatlı kaşığı pekmez tüketmek kilo aldırmayacaktır.
B12 vitamini açısından zengin olan yumurta, süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri de tüketilebilir. Bunların yanında kırmızı et, ıspanak, mercimek, nohut, üzüm, kabak, pekmez ve yulaf ezmesi de tüketilebilir.
Sağlıklı bireyler için de destekleyici bir besin
Keçi boynuzu, A vitamini, B, B2, B3 vitaminleri ve D vitamini içeriği ile çok güçlü bir besindir. Aynı zamanda yüksek çinko içerir. Keçi boynuzu pekmezinin sağlıklı kişiler için de koruyucu ve destekleyici besin olarak kullanılması tavsiye edilir.
- Reçelin, balın, pekmezin fazlası da karaciğeri fruktoza boğarak yağlandırıyor.
Şaşırtıcı uyarı: Pekmezi yoğurtla birlikte yemeyin!
Ancak uzmanlar kalsiyum ve demir yüklü besin maddelerinin birlikte tüketilmesi durumunda vücuda bir katkı sağlamadan vücuttan atıldığını söylüyor. Bu durumda demir yüklü pekmezle kalsiyum deposu yoğurt bir araya geldiğinde vücuda hiçbir fayda sağlamıyor.
Tam bir şifa deposu olan üzüm pekmezinin bilinen faydalarından bazıları ise şunlardır; -Enerji ve karbonhidrat kaynağıdır. Sabahları aç karnına tükettiğinizde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. -İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya yardımcı olur.
Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezi, "afrodizyak" özelliğiyle özellikle erkeklerin imdadına yetişiyor.
Gece yatmadan önce pekmez içildiği takdirde vücut direnci artacaktır. Bağışıklığı da güçlendiren pekmez kilo verilmesine yardımcı olacaktır. İltihabı da söken pekmez genellikle kan basıncını dengelemesi ile bilinir. Gece yatmadan önce tahin pekmez yemek kilo aldıracaktır.
Aslında uzmanlar yemek yeme eyleminin en geç akşam 8'de bitirilmesi önermektedir. Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
Bal da pekmez de yüksek enerji kaynağı olmasının yanında besleyicilik bakımından pekmez baldan daha üstündür. Vücuda sağladığı özellikle kalsiyum ve demir bakımından zengin olması ve birçok hastalığa karşı koruyucu olması artıları arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri