Gelecek Tasavvuru Nedir? Gelecek Tasavvuru; insanlık tarihinde gerçekleşen olaylardan edinilen tecrübeyi özümseyerek Geleceğin Bilimi'ne argüman oluşturur. Gelecek Tasavvuru; inançlar, görüşler ve hareket motivasyonlarını Geleceğin Bilimi için güncel tutmayı amaçlayan çalışma grubudur.
Tasavvur kelimesi, insanların zihninde canlandırdığı şeyleri göz önüne getirme olarak ifade edilmektedir. Hayal etme olarak da değerlendirilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre tasavvur kelimesi, tasarlanan birtakım düşüncelerin göz önüne getirilmesi olarak açıklanmaktadır.
Bir şeyin zihindeki tasarımı ve kavramı; somut ya da soyut varlıklara ait düşünce anlamında mantık ve felsefe terimi. Bir nesnenin, bir kavram veya kelimenin ne olduğunu açıklayan söz anlamında mantık ve usul terimi.
Tasavvur, zihnin herhangi bir şeye dair kavrayışı ve kuşatışıdır. Dış dünyadan veya iç dünyamızdan yahut zihnin bizatihi kendisinden veya başka kaynaklardan edinilmiş olan zihindeki izler, etkilerdir.
Kısaca söylemek gerekirse bir varlık ve âlem tasavvuru; varlık ve oluşun ilk nedenini veya nedenlerini, varlıkların düzenini, kendisinde bu nizamın gerçekleştiği varlıkların bu nizam içindeki konumlarının nasıl oluğunu, yani bütün-parça ilişkilerinin nasıl olduğunun bilgi- sini ihtiva etmek zorundadır.
İlgili 25 soru bulundu
tasavvur / تصور / تَصَوُّرْ
Bir şeyi zihinde şekillendirmek. Tasarlamak. Düşünce, tasarı. Arzu.
Günlük hayatta yaygın olarak 'hayal etme, zihinde canlandırma, göz önüne getirme' anlamını kullanır ve duyarız. Bununla ilgili örnek cümle kurmak gerekirse "Eğer tasavvur ettiğiniz araba bu şekilde değilse başka arabalara da bakabiliriz."
Bir konu olduğu zaman karşı kişiye saldırmak, laf atmak ya da ona sataşmak tasallut sözcüğünün karşılığıdır. Özellikle bir yerde bir kadına sarkıntılık etmek ya da ona laf atmak üzerine değerlendirilir.
tasavvur - Nişanyan Sözlük. Arapça ṣwr kökünden gelen taṣawwur تصوُّر “kendine resmetme, düşleme, düşünme, zihninde canlandırma” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça taṣawwara تَصَوَّرَ “kendine resmetti” fiilinin tafaˁˁul vezninde V. masdarıdır. Bu fiil Arapça ṣūra(t) صورة “resim” sözcüğünün V. fiilidir.
Merak edilen tasannu sözcüğünün TDK'da bulunan anamı, bir şeyi olduğundan daha değerli göstermektir.
Bilgi (Tasavvur) Açıklamaları: Hukuk düzeninin, hukukî sonuç bağladığı, kişinin bir konuya ilişkin görüş, bilgi beyan etmesidir.
Üstüne düşme, özen gösterme.
Türk Dil Kurumu üzerinde hodbin kelimesi ele alındığı zaman, 'Bencil' anlamı kapsamında değerlendirilmektedir. Verilen bu anlamı ile beraber kişilerin göstermiş olduğu tavırlara bağlı olarak bu sözcük kullanılmaktadır. Hodbin Kime Denir? Pek çok açıdan bencil olan insanlar hodbin olarak bilinmektedir.
Türk adının Türkçede “türemek” fiilinden çıktığı, “türe”, “töre” kelimesiyle bağlantılı olduğu ve “yaratılmış”, “yaratık” anlamında kullanıldığı ortaya konulmuş durumdadır. Bu anlamını Türk kültür çevresinde yoğun olarak görülen kurttan türeme anlayışı da doğrulamaktadır.
Eski Türkçe çocuk “yavru, özellikle domuz yavrusu” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük çocuk dilinden türetilmiştir.
Tasalluta uğrayan genç ağaçların rüzgar tesiri ile kırıldıkları görülür. Bu böceğin tasallutunun ana sebebi ağacın su kıtlığı çekmesidir. Sulamada noksanlık veya kök gelişmesini önleyici her türlü kültürel yanlışlıklar bu böceğin tasallutuna sebep olur.
Kederli, gamlı, tasalı, kaygılı, hüzünlü, üzüntülü.
Halvet, Arapça bir kelime olan halvet, tenha, tenhaya çekilme, yalnızlık ve yalnız kalma anlamlarına gelir. Halvet etmek, istenilen tenha ve her şeyden boş bir mahalde, zihne takılan ve takılacak olan şeylerden kurtularak feragat köşesini her şeye tercih etmektir.
Tasarı TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? 1- Yapılması istenen ya da olması planlanan bir şeyin, zihinde oluşturulduğu şekildir. 2- Her hangi bir hukuki önergenin veya işlemin, o hukuki işlemi yapmaya yetkili kurula getirildiğindeki durumu, üzerinde oylama ya da görüşme yapılabilir halindeki layiha.
Tasarı bir şeyi daha sonra uygulamak üzere zihinde kurmak anlamına gelir. Önceki yüzyıllarda bu kelimenin yerine daha çok "tasavvur" sözcüğü kullanılmıştır. Kelimenin yan anlamı ise projedir.
Tasnif herhangi bir nesne, durum veya olay örgüsünü sınıflandırma, bölümlendirme, sıralama ya da kategorize etme anlamında kullanılır. Bir karmaşanın önüne geçilmesi maksadıyla tasnifleme işi yapılır. Nesne, durum veya olaylar belirli düzene veya belirli bir sıralamaya sokulur.
Soru: Tanrı tasavvuru ne demektir? gelişimine, edinmiş olduğu bilgi ve yaşantısına göre, Tanrı'yı zihninde canlandırması, biçimlendirmesi ve anlamlandırmasıdır.
Tevellüt kelimesi Arapça kökenli bir sözcüktür. Bu sözcük insanın doğumu ile beraber doğmuş olduğu zamanı ele alır. Bu anlam üzerinden günümüzde Türkçede hala geçerli olarak kullanılır.
15. yüzyılda literatüre girmiş tevakkuf kelimesi, Osmanlıca kaleme alınmış metinlerde sıklıkla kullanılır. Bu kelimenin ilk anlamı beklemek, durmak ve mola vermektir.
Gıpta, başkalarında bulunan bir özellik ya da varlığa karşı duyulan özlem. Kişinin, başkasında bulunan bir şeyin yok olmasını temenni etmeyerek aynı şeyin kendisinde de olmasını arzu etmesi durumu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri