Beyaz bir duvak gibi yüzlerce metreden süzülmesinden adını alan Ayder Yaylası'nda bulunan
Gelintülü Şelalesi Hakkında. Rize'ye 85 kilometre uzaklıkta yer alan Ayder Yaylası'na konumlanmış olan şelale, Kaçkar zirvelerinden beslenmiş Kavron Deresine müthiş bir ivme ile düşer.
Gelintülü Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Şelale 15 metre yüksekten akmaktadır.
Gelintülü Şelalesi: Dağlardan Düşen Bir Gelin Tülü
Kaçkar Dağlarından coşku ile aşağıya doğru akan Gelintülü Şelalesi, biçimi ve bembeyaz köpüren suları ile gerçekten bir gelin tülüne benziyor. İsminin nereden geldiğini, şelaleyi gördüğün anda anlıyorsun.
İlgili 29 soru bulundu
Yayla çok güzel ama yolu çok kötü yaylaya hususi araçla çıkılması tavsiye edilmez.
Ayder Yaylası'na Arabayla Ulaşım
Araba kiralayarak ya da kendi aracınızla Rize/ Ardeşen – Fırtına Vadisi – Çamlıhemşin –Kaçkar Milli Parkı- Ayder Yaylası istikametini kullanarak Ayder Yaylası'na ulaşımı sağlayabilirsiniz.
Yayladaki oteller ve kaplıcanın varlığı nedeniyle Ayder Yayları yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir. Aşırı kalabalıktan, gürültüden ve şehir yaşantısından uzak bir tatil istiyorsanız Ayder Yaylası bunu size sağlayacaktır. Yaylanın genelinde birbirinden ayrı evler, oteller, pansiyonlar yer almaktadır.
Huser Yaylası'na aracınızla çıkmak için ilk olarak Rize Çamlıhemşin'e gitmeniz gerekiyor. Buraya geldikten sonra Avusor Yaylası yoluna girmelisiniz. Bu yayla yolunda yaklaşık 2 km yol aldıktan sonra sola dönmeniz gerekiyor. Girdiğiniz yolda yaklaşık yarım saat araç ilerledikten sonra Huser Yaylası'na ulaşacaksınız.
Huser, Rize ilinin, Çamlıhemşin ilçesine bağlı yayla 2328 rakımdadır ve 45-50 civarı ev barındırır. Yayla, Çamlıhemşin ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.
Horon ve sisli manzaralar, yayla yaşamının vazgeçilmezlerindendir. Ayder Yaylası : Bugün Rize'nin en popüler merkezi durumunda olan Ayder, Çamlıhemşin İlçesi'nin 19 km güneydoğusunda konumlanır.
Erzurum'un Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Şelalesi Türkiye'nin en büyük şelalesidir. 1700'lü yılların ortasında vadideki bir dağın heyelan sonucunda Tortum Çayı'nı kapatması sonucuyla oluşan Tortum Şelalesi, 48 metre yüksekliği ve 21 metre genişliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.
CEVİZDİBİ ŞELALESİ (YAKAKENT/SAMSUN) - YouTube. Samsun Yakakent ilçe sınırlarındaki küçüklü büyüklü şelalelerin olduğu vadi aynı zamanda bir çeşit kanyon. Dört yıl öncesine kadar pek fark edilmeyen su yatağı profesyonel ekiplerle geçilecek kadar tehlikeli sayılabilir.
Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Ayder Yaylası'na girişlerden, 20 Ağustos'tan itibaren ücret alınmayacak. Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak belirlenen Ayder kaplıcalarına, İl Özel İdaresi'nce giriş ücreti alınması, Kültür Bakanlığı'nın 31 Aralık 1992 tarihli onayı ile uygun görülmüştü.
Bundan dolayı ziyaret etmek için herhangi bir saati beklemek zorunda değilsiniz. Buraya ulaşım hem araba ile hem de yaya olarak mümkündür.
Bugün Rize'nin en popüler merkezi durumunda olan Ayder, Çamlıhemşin İlçesi'nin 19 km güneydoğusunda konumlanır. 1218 m rakıma sahip, Fırtına Deresi'nin sesi içinde metrelerce yüksekten akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalaeri'ne yürüyüş mesafesinde ve diğer görülmeye değer pek çok yerin geçiş noktası konumundadır.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Huser Yaylası, bayramda ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi. Ziyeretçiler sosyal medyada gördükleri salıncakta sallanmanın keyfini çıkarıyor.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarına bağlı bir yayladır.Ortalama 2400 rakıma sahiptir.
Rize'deki 2 bin 700 rakımlı Huser Yaylası'nda gün batımı ve sisin oluşturduğu manzara ilgi çekiyor. Çamlıhemşin'e yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki yaylanın yolları otomobil sürücüleri için yorucu olsa da manzarayı gören misafirler yorgunluğu unutarak tabii güzelliğin tadını çıkarıyor.
Sıcaklarda yeşili ve oksijeni bol, isterseniz denize de girebileceğiniz alternatif bir tatil arıyorsanız Karadeniz Turu'na hoş geldiniz. Ağustos ayı Karadeniz turu için en ideal aydır, bu seneki iklim değişikliğinden dolayı Eylül ayının ortalarına kadar da bu süre sarkabilir.
O kadar yüksek bir noktaya çıkıyorsunuz ki, Ayder'e bağlı olan tüm yaylaları ve Kaçkar Dağları'nı bembeyaz bulut örtüsünün altından görebiliyorsunuz. Sizce de kulağa mühtiş gelmiyor mu? Huser Yaylası rakım ölçüsünü merak edenler için hemen söyleyelim. Bu yayla 2400 rakımı ile Karadeniz'in en yüksek yaylası!
Karadeniz'in muhteşem doğasını keşfetmek ve eşsiz yaylalarda unutulmaz anılar biriktirmek için en uygun zamanı, bölgenin coğrafyası, hava koşulları, doğanın canlılığı kısacası turizme uygunluğunu analiz ettiğimizde turlarımızı da düzenlediğimiz haziran ayı ortası ve eylül ayı ortası arasındaki dönem diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri