Tarlatan Nedir? Tarlatan, gelinlik ve bazı abiye elbiselere kabarıklık vermesi ve yürürken ayağa dolanmaması amacıyla kullanılır. Genelde; balenle yapılan, gelinliğin altına giyilen iç etek olarak da tanımlanır. Özellikle prenses kesim gelinlik modellerinde çok sık tercih edilir.
Tarlatan, gelinliklerin, hatta bazen abiye elbiselerin altına giyilen bir iç etektir. Gelinliğe istenilen kabarıklığı verir ve gelinlerin daha rahat yürümelerine yardımcı olur. Gelinlikteki görselliği artıran, eteğin daha düzgün durmasını sağlayan tarlatanın birçok çeşidi bulunmaktadır.
Tarlatan, gelinlik ve bazı abiye elbiselere kabarıklık vermesi ve yürürken ayağa dolanmaması amacıyla kullanılır. Genellikle; balenle yapılan ve gelinliğin altına giyilen kabarık bir iç etek olarak bilinir. Özellikle de prenses kesim gelinlik modelleri de çok sık tercih edilir.
Gelinlikler için vazgeçilmez unsurlardan biri olan tarlatan; eteklerin kabarık olması için kullanılan telli bir iç etek.
A Kesim, vücudun en üst bedenini sararak, göğüsleri topladıktan sonra belden aşağıya doğru A harfi şeklinde inen gelinlik kesimi olmuştur. Yani bel bölgesinden yere gelen etek modeline A Kesim denir.
İlgili 24 soru bulundu
Tarihte ilk beyaz gelinliği 16. yüzyılda İngiltere Kraliçesi Victoria giydi. 1854'te Prens Albert'la evlenen Kraliçe Victoria, beyaz saten bir gelinlik tercih etmiştir.
Pek çok inanışa göre damadın düğünden önce gelini gelinlikle görmesinin uğursuzluk getireceği düşünülüyor. Bu inanış günümüzde batıl inanç olarak görülüyor. Üstelik damadın da gelinin bu heyecana ortak olması gerekir. Eğer gelin dilerse, gelinlik denemeye damat ile gidebilir.
Bu durum yine geleneklere ve adetlere göre değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak gelinliği damat çıkarır sözü herhalde gelinliğin zor çıkarılan bir kıyafet olacağından ve damadın yardım etmesi gerektiğinden ötürü olabilir.
Gelinlik modeline bağlı olarak özel bir iç çamaşırı seçimi yapmak gerektiğinden gelinliğin göğüs veya sırt dekoltesi ile bacak yırtmacı gibi kesim özelliklerine sahip olup olmadığına dikkat edilmeli, tercih edilen iç çamaşırının bu gibi derin kesim noktalarından herhangi bir şekilde gözükmesin iç kısmı sararak ...
Pek çok kültürde beyaz (düğünde giyilsin ya da giyilmesin) saflığın, sadeliğin ve ruhaniliğin rengi olarak tanımlanıyor. Bu özelliği ile beyaz renk okumak, düşünmek, rahatlamak ya da zihni kaygılardan arındırmak için planlanan alanlar için de mükemmel bir seçeneğe dönüşüyor.
Gelinliğin kabarık olmayan bir modelse şanslısın. Ancak kabarık ya da kuyruklu gelinlikle nasıl oturulur dersen önce arabaya arkanı dönüp oturmalı, ardından ayaklarını içeri almalısın. Yakınların senin için eteğinin dışarda kalan kısımlarını, zarar görmeyeceği şekilde senin için arabaya yerleştirecektir.
Damadın ailesi, düğün günü erken saatlerde gelinin ailesinin evine doğru yola koyulur. Gelin evine konvoy oluşturularak gidilir. Damadın ailesi, yakın akrabaları ve arkadaşları gelin alma törenine gider.
48 KASNAK USTASI 180 GÜNDE TAMAMLADI
Gelinliğin tasarımına karar verdikten sonra detaylı bir hesaplama yaparak gelinliğin yaklaşık 60 ile 70 kilogram arasında değişeceğini keşfettik.
Bu yüzden kuru temizleme işlemleri en doğru seçenektir. Gelinlik üzerinde oluşacak lekelerin çıkarılması için asla ovala, çitileme ya da çamaşır suyu gibi kimyasalların kullanılması doğru değildir. Çamaşır suyu, kumaşın yapısını bozduğu gibi kumaş elyaflarının da harap olmasına neden olur.
Erkek tarafı, düğün yerini, düğün yemeğini, düğün davetiyelerini, düğün arabasını ve fotoğrafçıyı ayarlayıp masraflarını karşılar. Gelinin gelinliği, aksesuarları, ayakkabıları damat tarafından alınırken, damadın damatlığı ise kız ailesi tarafından alınır.
Angelababy'in düğününde giydiği ve beş ayda hazırlanan Dior imzalı gelinliğin, 31 milyon Dolar'lık fiyatı ile dünyanın en pahalı gelinliği olduğunu söyleyebiliriz.
Gerdek gecesi gelinliğin altına ne giyilir diyen ve sadelikten yana olan gelin adaylarına, külot ve sütyen takımları, tül ve dantelin bir arada kullanıldığı beyaz renkteki iç çamaşırları tavsiye edilebilir. Mayo tipi tek parça iç çamaşırlar ve jartiyerler giyilebilir.
Gelinlik jartiyerinden bahsetmişken, amacına da değinelim. Düğün günü gelinler, uzun saatler ve yorucu bir süreç yaşarlar. Gelinlik ve altına giyilecek külotlu çorap daha çabuk terlemeye ve ilerleyen saatlerde vücutta ve vajina bölgesinde kötü kokular oluşmasına neden olabilir. Bu durumda jartiyerler kurtarıcı olur.
Askısız kullanılan straplez yakaya sahip gelinliklerde gene askısız sütyen kullanmalısın. Tutuşu sıkı, aşağıya kayma yapmayan, tenini rahatsız etmeyecek ve terletmeyecek kaliteli bir sütyen kullanmanı tavsiye ederiz. Ayrıca gelinlik provalarına da kullanacağın sütyen ile gitmen en doğrusu olacaktır.
Aslında bununla ilgili bir açıklama yok ancak anladığım kadarı ile esas amaç sırtın sıvazlanarak hadi Allah kolaylık versin temennisi olması ama sonradan abartılarak dövme durumuna gelmesi..
CEVAP: Halk arasında “hadis” diye bilinen ve evlilik siteleri başta olmak üzere internet ortamında bir hayli yaygın olan bu söz hadis değildir; uydurmadır.
Gelin Damadın Ayağına Neden Basar? Aslında sadece gelinler değil damatlarda gelinlerin ayağına basabilir asıl önemli olan kimin daha hızlı olduğu diyebiliriz. Gelinin damadın ayağına basması hem eğlenceli bir gelenek. Hem de evde ayağa basanın sözü geçer manasına geliyor, tabi kadınlar genelde daha hızlı davranıyor.
Adetliyken Gelinlik Giyilir Mi? Gerekli tedbirleri alırsanız ve hazırlıklı olursanız, regl döneminizde olsanız bile gelinliğinizi hiç kirletmeden gece boyunca rahat edebilir, bu özel günün kendisine odaklanabilirsiniz.
Düğün hazırlıkları esnasında damada yardımcı olan ve en yakınlarından biri olarak öne çıkan kişiye sağdıç nedir. Genelde damadın arkadaşları ve akrabalarından biri veya birkaçı sağdıç olabilmektedir.
Hiçbir şeyi aceleye getirmeden, mükemmel sonuca ulaşabilmek için düğüne en az üç ay kala gelinliğini seçmen gerek. Tarzına ve bütçene en uygun gelen markaları ya da tasarımcıyı belirledikten sonra, düğün tarihinden maksimum 6 ay, minimum 3 ay önce gelinlik randevunu alarak beğendiğin modelleri deneyebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri