Gemide Güvenlik Yüzme bilmek şart değil. Özellikle ticari gemiler çok büyük. Eğitimde öğrendiğim kadarıyla bir geminin batması son teknoloji ile hayli zor. Gemi adamının can güvenliği için önlemler alınmış.
Total renk körlüğü olan kişilere; yardımcı sınıfta aşçı, berber, kamarot, bilimadamı ve gemi katibi hariç olmak üzere "Gemiadamı Sağlık Raporları" verilmez; Çalışanların da denizde çalışmalarına müsaade edilmez.
Gemiadamı (Gemici/Yağcı) eğitimi 32 gün olup eğitimlerimiz Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Urla Yerleşkesinde yapılmaktadır. Kayıtlar sürekli olup kurs planlaması için 10 kişilik kayıt oluşması gerekmektedir.
18 yaşını tamamlamış olup, en az ilköğretim okulu mezunu olan ve aşağıda ki şartlardan birini tamamlayan herkes USTA GEMİCİ olabilir. GEMİCİ Belgesi ile 18 ay deniz hizmetine sahip olmak. Askerlik görevinin oniki ayını faal gemilerde serdümen ya da porsun eri olarak yaptığını belgeleyip, USTA GEMİCİ Kursuna katılmak.
İlgili 30 soru bulundu
Öğrencilerimizden mezun olup da gemiye çıkmak isteyen her öğrenci gemiye çıkmıştır. Ama bunu 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite okuyarak da taçlandırmak isteyen öğrencilerimiz haliyle üniversitelerden stajlarına çıkmaktadırlar. Ama liseden çıkan öğrenciler de kesinlikle sektörde ve gemide çalışabiliyorlar.
Gemi Adamı Sağlık Raporu Ücreti
Gemi Adamı Sağlık Raporu için devlet tarafından talep edilen herhangi bir ücret bulunmamaktadır.
Soru 17: Gemi adamının günlük ve haftalık çalışma süresi ne kadardır? Genel bakımdan iş süresi günde 8 ve haftada 48 saattir. 48 saatlik süre haftada çalışılan işgünlerine eşit bölünerek bulunur. Haftada 5 gün çalışan gemi adamı günde 9,6 saat çalışmış sayılır.
eleman.net verilerine göre, Gemi Adamı 2023 yılında ortalama 28.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi Adamı , Temmuz 2023 yılında ortalama 28.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 22.880 TL maaş alıyordu.
Lisans eğitimini tamamlamadan hemen sonra, lise diploması ile de gemilerde de kaptan olabilirsiniz. Bunun için de getirilen bazı sınırlamalar bulunur.
4/a statüsünden emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 prim günü ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. Ayrıca prim gününüz yeterli olmakla birlikte, 4/b kapsamındaki sigortalılıktan sonra en az 1260 gün 4/a kapsamında prim gününüz olması gerekiyor. 4/b statüsünden emeklilik için 9000 prim günü şartına tabisiniz.
Gemi adamı olmak için üniversite diploması gerekmiyor, kursları var ona gidip sertifa alman gerek. ama gemide kıdemli çalışan olmak istersen denizcilik bölümü okumalısın.
Gemi adamı kaç ay sürer? İzin süresi, altı aydan bir yıla kadar hizmeti olan gemi adamları için 15 günden ve bir yıl ve daha fazla hizmeti olanlar için yılda bir aydan az olamaz. İzin işverenin uygun göreceği bir zamanda kullanılır.
Gemi adamı kursunda neler öğrenebilirim? Bu kursta alacağınız eğitim başta personel güvenliği ve sosyal sorumluluk, cankurtarma araçlarının kullanımı, yangın önleme, yangınla mücadele, denizde canlı kalma teknikleri ve ilk yardım gibi temel STCW eğitimlerinden oluşmaktadır.
Devrem, aynı dönemde askerlik yapmaya başlamış olan kişilerin birbirlerine hitap şeklidir. Genellikle erler ve onbaşılar birbirine bu şekilde hitap eder. Denizciler ise birbirine devrem yerine kura şeklinde seslenir.
GEMİ ELEMANLARI (1500-4500 USD-TL MAAŞ)
- İdaremizce düzenlenen “Gemiadamı Cüzdanı'nın süresi 5 yıldır. - PVC kart şeklinde dizayn edilen “Gemiadamları Belgesi”nin süresi yeterlilik belgesi ve STCW Sertifikalarının süresinin bitimine bağlıdır.
Türkiye'de gemicilik ve denizcilik faaliyetleri ile ilgili olarak eğitim veren pek çok bölüm bulunur. Gemi İnşaatı (MYO) bölümü de bu bölümlerden biridir.
, Kişi 18 yaşından küçük ise velileri ile birlikte Nüfus Müdürlüğüne giderek “Gemi Adamı Olur” yazısı ve “İkametgâh Belgesi “alır. Veli öğrenci yanında değilse, veliler bulunduğu yerde notere gidip muvafakatname verir ve bunu öğrenciye gönderir. Öğrenci bu belge ile “Gemi Adamı Olur” yazısı alır.
Gemide çalışan bir gemici maaşları ne kadar sorusuna en az 10.500 TL iken en yüksek maaş 19.740 TL'dir. Aylık ortalama maaş miktarı genel olarak 11.280 TL'dir. Usta gemicilerin maaşları ise en düşük 13.000 TL iken en yüksek maaş miktarı ise 26.540 TL'dir. Aylık ortalama olarak aldıkları maaş miktarı 13.770 TL'dir.
Denizcilikte liman cüzdanı veya gemi adamı cüzdanı yada gemicilik belgesi ismi verilen bu belge, bir nevi ehliyet görevi görmektedir. Bu belge ile yasalara uygun şekilde, kolaylıkla gemilerde çalışmanız mümkün olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri