eleman.net verilerine göre, Gemi Makine Mühendisi 2023 yılında ortalama 69.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi Makine Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 69.500 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 58.520 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Gemi İnşa Teknikeri 2023 yılında ortalama 28.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi İnşa Teknikeri , Temmuz 2023 yılında ortalama 28.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 22.440 TL maaş alıyordu.
Üniversitelerin Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan kişiler gemi inşa mühendisi olarak çalışabilir. Gemi inşa mühendisi tersanelerde gemilerin üretim aşamasında görev alır ve tamir edilmesi gereken gemilerle ilgilenir.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Gemi İnşaatı Mühendisliği mezunu olan kişiler özel sektörde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Kişiler istedikleri sektörde kendilerine rahat bir şekilde iş bulabilirler. Bununla beraber bu bölümden mezun olan kişiler tersanelerde ve benzeri alanlarda kariyerlerine devam edebilirler.
İlgili 40 soru bulundu
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Tercih Puanları
Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 298,853 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 342,916 olarak belirlenmiştir.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisleri, uçak gemilerinden denizaltılara ve yelkenli teknelerden tankerlere kadar gemiler tasarlar, inşa eder ve bakımını yapar. Bunlara ek olarak, gemi mimarisi çalışması, ticari veya askeri her türlü açık deniz yapılarının tasarımı ve üretimi ile de ilgilenir.
Lisanslı denizci olarak çalışan deniz ulaştırma işletme mühendisinin gemideki iş statüsü üst sıralarda yer alır ve bazı durumlarda kaptan ile eşit görevler paylaşır. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi, vardiya zabiti görev süresini tamamladıktan sonra uzak yol kaptanı da olabilmektedir.
eleman.net verilerine göre, Gemi Kaptanı 2023 yılında ortalama 65.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi Kaptanı , Ocak 2023 yılında ortalama 55.440 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 34.408 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Örneğin, Türkiye'de bir deniz ulaştırma işletme mühendisi, ortalama olarak yıllık 80.000-120.000 TL arasında bir maaş alabilirken, ABD'de bir mühendisin ortalama yıllık maaşı 70.000-130.000 dolar arasında olabilir.
Mühendis 08-12 (günde 2 kez) saatleri arasındadır. Gemi seyir halindeyken bu tanımlı saatler arasında gelir makina dairesinde vardiya tutarsınız. Ama gemi limandaysa ve acil yapılması gereken iş varsa herkes saat 08:00 ile 17:00 arası çalışır.
Nerede, ne yaparlar
Gemi ve Deniz Mühendisleri öncelikle gemi, yat projeleri hazırlayan tasarım ofisleri ve bunların imalatını yapan tersanelerde çalışırlar. Akademide akademisyen olarak yollarına devam edebilirler.
Gemi Makine Mühendisi Olma Şartları Nelerdir? Üniversite sınavında sayısal puanı ile öğrenci alan “Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği” ile “Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği” bölümlerinde eğitiminizi tamamlayarak, gemi makinesi mühendisi olabilirsiniz.
Üçüncü Makinist-Mühendis (Üçüncü Çarkçı)
Hava kompresörleri ile seperatörlerin rutin bakım tutum işleri ile alıştırma işlemlerini (ana makine ve jeneratör enjektörleri, safety ve starting valfları, kompresör valf plate'leri vs.) yapar.
TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Bu program mezunları, gemi inşaatı, gemi makineleri, denizcilik sektörü, gemi tasarımı ve deniz taşımacılığı gibi konularda uzmanlaşarak, gemi inşa projelerinde, gemi üretiminde, gemi bakımında, gemi tasarımında, gemi mühendisliğinde ve deniz taşımacılığı yönetiminde çalışabilirler.
Gemi Makineleri İşletmeciliği bölümü TYT ile tercih edilebilen bölümlerden biridir. 2023 senesinde gireceğiniz YKS sınavına göre yapacağınız tercihler için aşağıda üniversitelerin güncel taban puanlarına yer verilmiştir.
Öğretim dili %100 İngilizcedir. 2023- 2024 Akademik yılı için öğrenim ücreti 125.000 TL'dir (Bu ücret KDV hariç olup, %5 (yüzdebeş) KDV uygulanacaktır.). Yıllık öğrenim ücreti kayıt zamanı peşin veya Güz ve Bahar dönemlerinde iki eşit ödeme şeklinde yapılabilir.
Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümü'nde 1 yıllık İngilizce Hazırlık ve 4 yıllık lisans eğitimini takiben mezunlar İTÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Lisans Diplomasını alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri