Gerçek başarı nedir? Gerçek başarı; sevdiğimiz, yetenekli olduğumuz bir konuda sürekli kendimizi geliştirirken becerilerimizi çevremizdeki insanların hayatlarına da belki biraz maddî ama mutlaka da manevî olarak dokunarak kullanmaktır.
Gerçek başarı nedir? Aslında gerçek başarı önce kişinin kendini bilmesi ile başlar. Başkalarının alkışı için değil, kendi iç sesinin coşkuyla bağırması için çabalar. Gerçek başarıyı elde etmiş olanlar, kendi istedikleri için zirveye çıkmış olmanın hazzını anlarlar.
Başarı: “Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak.” olarak açıklanmaktadır.
Başarı, yapabileceğinin en iyisini yapmaktır. Başarı, temel gereksinmelerini karşılayabiliyor olmaktır. Başarı, gereksinmeleriyle isteklerini birbirinden ayırt edebilmektir. Başarı, kendine somut birtakım amaçlar belirleyebilmektir.
Başarı, belirli bir hedefe ulaşma veya istenen sonucu elde etme durumudur. Bu hedef veya sonuç, kişinin kendine veya başkalarına karşı belirlediği bir ölçüt olabilir. Başarı, birçok farklı alanda ve düzeyde ölçülebilir, örneğin akademik başarı, spor başarısı, iş başarısı, sanatsal başarı vb.
İlgili 42 soru bulundu
Başarılı insan hedeflerinden vazgeçmeyen, başarısız olmaktan asla korkmayan, karşılaştığı her probleme çözüm odaklı yaklaşan ve sonuca kolay ve kısa sürede ulaşılmayacağını bilen insandır. Başarı ise hayatımızdaki en göreceli kavramlardan biridir.
Hayatta başarılı olmak için öncelikle bireyin kendine güvenmesi gerekiyor. Ancak kendine güvenen birisi kendini rahat ifade eder ve başarılı olup kendini ispatlayabilir. Yapabileceğine inanmak, yeteneklerinin farkında olabilmek hayatta da başarıyı getirir. Tıpkı iş hayatında olduğu gibi risk almak da oldukça önemli.
Herkes başarılı olabilir. Başarıya yalnızca üstün yetenekli insanların ulaştığı düşünülmemelidir. Başarıyı elde etmek için çabalamak gerekir. Konuyu daha detaylandırmak gerekirse başarıya giden yollar konuşulmalıdır.
Başarı Hedef Yönelimleri
Daha açık olarak tanımlamak gerekirse, öğrencilerin öğrenme bağlamındaki bilişsel, duyuşsal ve davranışsal tepkilerini etkileyen kişisel bakış açılarını ifade eder. Bu tepkiler öğrencileri uyumlu ve uyumsuz tutumlara yönlendirebilir niteliktedir.
Başarmak, kişi veya topluluğun istediği düşünülen şey veya şeylere ulaşmasıdır. Bir kişi kendisinin başarısını doğrudan kendi istedikleriyle tartar. Benzer şekilde, bir kişi, başka bir insan ve toplumun başarısı hakkında düşünürken de kendi istekleri önemlidir.
Neden başarılı olmak istediğimizi bilmek başarılı olmamızda bizi en çok tetikleyecek unsurdur. Eğer neden başarılı olmak istediğimizi bilirsek hedeflerimizi belirlememiz kolaylaşır, aynı anda farklı şeyler yapmaya çalışmayız, kendimizi hedefimiz doğrultusunda geliştiririz. Bu da başarıya ulaşmamızı sağlar.
Bir işi ya da bir projeyi hedefleyerek beklentilere uygun olarak sonuçlandırmaya başarı denilebilir. Bir kişi tarafından başarı olarak görülebilen bir iş, başkaları tarafından başarısızlık şeklinde yorumlanabilir. Bu yönüyle başarı kişiden kişiye değişen subjektif yani göreceli bir kavramdır.
Eğitimde başarı; eğitim sisteminin, okulun veya öğrencinin, bir amacı veya hedefi gerçekleştirme düzeyini ifade eder.
Başarılı insanlar, öncelikle hedef odaklı ve sonuç elde etmeye yönelik düşünürler. Bu düşünce yapısı, iş hayatında daha fazla sorumluluk üstlenme, işleri daha hızlı ve etkin yönetme, sürekli öğrenme ve gelişme arzusu gibi sonuçlar doğurur.
Başarıyı, genel olarak bir işi belirli bir süre içinde istenilen biçimde bitirmek, hedefe ulaşmak olarak tanımlayabiliriz. Diğer bir ifade ile bir dizi beklentiyi karşılama durumudur da diyebiliriz. Kimilerine göre başarı; para, şöhret, zenginlik, eğitim, güçlü ilişkiler kurabilmektir.
Araştırmalar, başarılı insanların genellikle orta derecede yetenekli ama çok şanslı oldukları için başarılı olduklarını gösteriyor. Genellikle başarılarımızı şansa değil, zekâmıza, yeteneklerimize ve çok çalışmaya bağlarız.
Çalışkan olmak için kişinin istekli, gayretli, sabırlı, disiplinli, planlı ve düzenli olması gerekir. Sabırlı olmak ve azimle çalışmak çalışkan olmak için ilk şarttır. Kişinin sorumluluklarını bilmesi, iç disipline sahip olması, hedeflerini belirlemesi ve amacına ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekir.
Başarı: İnsanın yaptığı bir işten beklediği, amaçladığı sonucu elde etmesidir. Başarısızlık ise; kişinin isteyip beklediği sonuca ulaşamamasıdır. İnsan kendisine verilen akıl ve iradesiyle başarıya gidecek yolları öğrenir ve tercih eder.
Sonuç olarak, güvenilir insanı tanımlamak için “dürüstlük”, “yalan söylememek”, “sadakat”, “samimiyet”, “saygılı olmak”, “sır tutmak”, “güvenilir olmak”, “yardım severlik”, “açık sözlülük”, “sözünü tutmak” ifadeleri ilk 10 sırada yer almıştır.
Başarının temel adımları arasında disiplinli, planlı olmak, zamanı iyi yönetmek, kitap okumak, daha az uyumak ve daha çok çalışmak yer alır. Başarılı her bireyin temelinde, onları hedeflerine ulaşmaya iten bir disiplin düzeyi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri