Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.
Kabızlık, Mide yanması ve Şişkinlik şikayetlerinin sonucunda yavaşlayan bağırsak fonksiyonları patates suyuyla yükselir. Patates suyu aynı zamanda içeriğinde çok yüksek antioksidan bulundurur. Karaciğer ve safra kesesinde biriken toksinlerin temizlenmesinde patates suyu kullanılır.
Üniversitedeki görevli bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda patatesin suyunun içinde bulunan antibakteriyal moleküllerin, midedeki ülserin iyileşmesine yardım ettiğini belirttiler. Uzmanlara göre, bu moleküller midede bulunan ve ülsere neden olan bakterileri yok ediyor.
Patates suyunun insan sağlığı açısından çeşitli faydaları vardır. Özellikle içeriğinde bulunan antienflamatuar özelliği nedeniyle iltihapları yok edici bir etkiye sahiptir.
Patates suyunun, gastrit, kolik ve mide ülserleri ile kalp hastalıkları gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği konusunda çeşitli veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücudun her bölgesinde dolaşımın iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Kabızlık, şişkinlik, mide yanmasına iyi geliyor
Gastrit, mide gazı ve mide ülserine doğal bir ilaç olarak kullanılan patates suyu aynı zamanda kronik kabızlık ya da ishal durumları yaşayanların da bağırsak düzenini yeniden sağlıyor.
Bu yüzden çiğ patates suyu tüketirken aynı zamanda düzenli beslenmenizi ve günlük hareketlerinizi ihmal etmemeniz gerekir. Patates suyu faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getirilir. Patates suyu kürü ile bağırsak kanserinin önüne geçilebileceğini yazılarında vurgular.
DNA onarımında önemli rol oynayan folat, kanser hücresi oluşumunu engeller. Patatesin içeriğinde de folat bulunmaktadır. Aynı zamanda patateste bulunan C vitamini ve kersetin antioksidan görevi görerek serbest radikallerle savaşır.
Patates suyu, kabızlık, mide yanması gibi sindirim sistemi problemlerine karşı en iyi savaşçılardan biridir. Eğer sindirim sistemi ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız patates suyu tüketmeyi deneyebilirsiniz. İltihapları kurutarak eklem ağrılarını azaltıyor.
Patatesin ağrı kesici özelliği
Baş ağrıları için ağrı kesici haplara bağımlı olmaktan bıktınız ve doğal yöntemleri denemek istiyorsanız patatese bir şans verin. Başınız ağrımaya başladığında şakaklarınıza patates dilimlerini sargı bezi ile sabitleyin. Kısa süre içerisinde ağrılarınızdan kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan patates suyu, midedeki asit oranını dengeleyerek reflüye engel olmaktadır.
Ülser tedavisinde kullanılan ilaçlar H2 reseptör blokerleri ve proton pompa inhibitörleridir. Ülser ilaçları mide asitlerini azaltarak kişinin yakınmalarını rahatlatır. Bunun yanı sıra mide asidinin ülser üzerine etkisini ortadan kaldırarak, iyileşmeyi sağlar. Çoğu ülser ilaç tedavisi ile iyileşir.
Ciddi olmayan yanık ve kızarıklıklar için çiğ patates faydaları en doğal çözümlerden birisidir. Midedeki gazı ve asitleri gidererek sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır.
Yukarıda da bahsedildiği üzere patates suyunun genel vücut sağlığına birçok faydası bulunuyor. Çiğ patates suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ise aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir.
Özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır.
B vitaminleri açısından da zengindir: Bir bardak patates suyu, günlük B-1 ve B-3 vitamin ihtiyacının yaklaşık %40'ını içerir. Aynı zamanda içeriğinde belli miktarda B-2 ve B-6 vitamini de bulunmaktadır.
Probiyotik bakteriler içeren yoğurt, ayran, kefir gibi besinler enfeksiyonun giderilmesine ve ishalin önlenebilmesine yardımcı olur. Buna ek olarak haşlanmış patates ve pirinç tüketimi de bağırsaklarda su emilimini arttırdığından ishali hafifletir.
Bu bakteri sıklıkla insan dışkısı ile kirlenmiş suyun içinde bulunur ve yayılır. Bu bağırsak enfeksiyonunun yol açtığı dizanteri belirtileri arasında karın ağrısı, kramplar, ishal, ateş, kusma ve dışkıda kan, irin veya mukus bulunur.
Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.
Patates ve havuç bu aşamada yemeğin içeriğini çeşitlendirmede çok işinize yarayacak. Bu iki besin de mide yanmasına iyi gelir.
Potasyum ve magnezyum açısından zengin tatlı patates, kan basıncını düşürmek için yapılan bir diyetin olmazsa olmazlarındandır.
Çiğ patates oda sıcaklığında 1 haftadan 1 aya kadar çürümeden kalabilir. Daha soğuk, kiler gibi ortamlarda biraz daha uzun süre dayanabilir. Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.
Patates suyu kanser hücrelerini öldürür, şeker hastalığına iyi gelir, gastrit için en etkili tedavidir ve tansiyonu düşürür. Modern tıp kadar etkili olan bir diğer tedavi yöntemi ise doğal tedavi yöntemidir. ve patates suyunun inanılmaz faydaları vardır.
Bütün halinde soyulmuş patates buzdolabında soğuk suda üzeri kapalı bir şekilde en fazla 24 saat bekletilebilir. Bir iki damla limon suyu veya sirke ile kararmaları önlenebilir. Patatesin kesildikten sonra kararması veya pembeleşmesi zararlı bir durum değildir.
Gastrit ağrılarını hafifletmede önemli rol oynar. Yoğurtta bulunan probiyotikler gastrite neden olan bakterilerden mide astarının korunmasına yardımcı olur. Bal veya muzu karıştırarak günde 2-3 kase yoğurt yemek gastritin neden olduğu ağrıları hafifletmeye faydalı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri