Süt, ün, toz şeker ve nişastayı birlikte tencereye koyup kaynayana kadar iyice çırpıyoruz. Kaynamaya başlayınca içine margarini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilyayı ekleyip koyulaşana dek pişiriyoruz ve kaselere servis edip üzerini süslüyoruz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz soğuyunca servis ediyoruz.
4 bardak sütün içine yumurtayı, nişasta ve unu koyuyoruz. Ocakta kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp ılımaya bıraktıktan sonra içine balı ekleyip karıştırıyoruz. En son üzerine fındıkları ekleyip dolapta soğuttuktan sonra afiyetle yiyoruz.
Sos tencerenizi tezgaha alın ve içerisine süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Tencerenizi ocağa alın ve sürekli karıştırarak hafif akışkan bir muhallebi kıvamına getirin. Hazır olan muhallebinin içerisine bitter çikolatayı ekleyin ve ocağın altını kapatıp karıştırarak eritin.
İlgili 23 soru bulundu
İlk önce derin bir tencereye sütümüzü katıyoruz. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip çırpma teliyle güzelce çırpıp ocağa koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca şekerli vanilimizi ve tereyağımızı ekleyip bi 2- 3 dk daha kaynatıyoruz. Biraz sıvı oluşu sizi korkutmasın soğuyunca tam kıvamında oluyor.
Eğer muhallebiniz sıvı olduysa
Eğer hala koyulaşmadıysa, bir kabın içine yarım bardak ılık su ya da oda sıcaklığında süt koyun. Muhallebiyi yaparken 1 litre su kullandıysanız, su ya da sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır.
Süt, un, şeker, yağ, vanilya ve nişastayı tencereye döküp soğukken karıştırıyoruz. Daha sonra ateşe koyup kaynayana kadar iyice karıştırıyoruz, topaklanmamasına dikkat ediyoruz. Kaynayınca soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca daha iyi kıvam için blender ile çekip kaselere servis ediyoruz.
Bu bağlayıcı nişasta, un ya da pirinç unu olabiliyor. Kimi zaman un-nişasta ya da pirinç unu-nişasta kombinasyonları da tercih edilebiliyor. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilya gibi farklı aromalar ilave edilebiliyor, son aşamada tereyağı sayesinde tadına tat takılabiliyor.
Muhallebi kıvam aldıktan sonra kaynarken üzerinde baloncuklar oluşmaya başlamışsa kaselere paylaştırmaya hazır demektir. Unutmayın çok kaynatırsanız soğudukça yoğunlaşacağı için fazla koyu bir kıvamı olur.
Pirinç Unu
İnce öğütülmüş pirinçlerden elde edilen pirinç unu, reçetelerde sık sık nişasta ikamesi olarak kullanılan bir malzeme.
Mısır nişastası buğday nişastasına göre daha beyaz olduğu için muhallebi ve sütlü tatlılarda daha parlak bir görünüm için kullanılır.
Süt, şeker ve elenmiş un bir tencereye alınıp orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. İyice katılaşınca vanilya eklenir, karıştırılır, ocaktan alınır. Daha sonra krema eklenerek yaklaşık 10 dk. mikserle çırpılır. Servis yapacağınız kaselere boşaltılır.
Dolayısıyla karnınız aç iken yiyeceğiniz tatlı doyma hissi yerine daha fazla acıkmanıza neden olarak kilo alımını tetikleyebilmektedir.
osmanlı dönemindeki oğlancılar; cinsel ilişkiye girecekleri çocuklara 3 gün boyunca muhallebi yedirip, süt içirirlerdi. böylelikle çocukların anal yolları temizlenip ve yumuşardı. işte bu çocuklara muhallebi çocuğu deniliyordu.
Muhallebi İçin Malzemeler :
1 litre süt. 7 yemek kaşığı toz şeker. 3,5 yemek kaşığı nişasta. 1 yemek kaşığı tepeleme un.
Yapımı çok pratik 2 kişilik muhallebi hazırlıyoruz! İçinde yumurta ya da nişasta kullanmanıza hiç gerek olmayan, az malzemeyle kısa sürede kıvamını bulan çok pratik bir sütlü tatlı o.
Nişastanın tamamen dibe çökmesini beklememizin sebebi sütün ya da suyun içerisine doğrudan ilave edildiğinde tortu olma riskinin önüne geçmek. Tortu olursa muhallebiniz pürüzsüz bir kıvamda olmayacaktır. Nişastalı karışımı hazırlarken ara ara muhallebinizi karıştırmayı ihmal etmeyin.
Krem şanti muhallebinizi daha akıcı bir hale getirecektir. Bu yüzden cıvık olan muhallebinizin içerisine tekrardan nişasta eklemeden koyulaşması zor olacaktır. Tatlınızı cuplarda ya da kaselerde servis edebilirsiniz. Cevizle süsleyebileceğiniz gibi fındık ya da meyve ile de süsleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri