Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Kalıcı Bir Parfüm Kokusu için Ekstra Öneriler
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur.
Eğer ellerinizle temas ederse, alkol bazlı parfümler cildinizi kurutabilir, çatlamaya ve hatta kanamaya neden olabilir. Koltuk altlarındaki ter bezleri parfümle reaksiyona girerek yanma hissi ve kaşıntıya neden olabilir. Bu yüzden o bölgeye sakın parfüm sıkmayın. Göz çevrenize parfüm sıkmaktan uzak durun.
Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar. Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.
Sabuncu, parfümün doğrudan tene sıkılmaması gerektiğini ve içeriğindeki maddelerin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Parfüm sıkılan cildin, güneşe maruz kalmaması gerektiğine dikkati çeken Prof.
İlgili 32 soru bulundu
Ama maalesef parfümü kıyafetlerinize sıkmak kokuyu tatsızlaştırır. Koku olması gerektiği gibi buharlaşamaz, çünkü yağ moleküllerinin ısıya ihtiyacı vardır. Ayrıca asıl koku teninizin kimyası parfümle birleştiğinde ortaya çıktığı için bundan da mahrum kalmış olursunuz.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Parfüm kaç fıs sıkılır? Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Erkeklerde parfüm boyun, bilekler ve göğüs kısmına sıkılmalıdır. Kadınlar da ise parfüm, kulağın arka kısmına, boyun ve göğüs bölgesine sıkılmalıdır. Bu bölgelere sıkacağınız birer fıs gün boyunca kokunuzun üzerinizde kalmasını sağlayacaktır.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Dr. Çoksüer, "Parfüm terli iken kötü kokuyu bastırmak için değil, temizken terlediğinizde bu ter kokusunu daha hafif yaymak için kullanılmalıdır. Ayrıca parfümlerin çok yakından sıkılması cilt problemleri ile karşılaşmalarına neden olacaktır.
6- Neden parfümler her tende farklı kokar? Parfümler alkol, bir dizi aromatik yağ ve sudan oluşmaktadır. Bu yağlar ciltte buluştuğunda her ten tipine göre farklı reaksiyon gösteriyor. Bir tende hafif, diğer tende güçlü reaksiyonlar da kokuların farklı şekilde kokmalarına neden oluyor.
Eau de parfum, eau de toilette'den daha kalıcıdır. Cilde zarar vermemesi açısından her iki çeşidi de kıyafete sıkılmalı. Bilekler, boyun ve kulak arkası kolay ısınan bölgeler olduğu için kokuyu daha iyi yansıtır. Eau de parfum, eau de toilette'den daha kalıcıdır.
Parfüm vücudun nabız bölgelerine sürülmelidir. Boynun arkasına doğru, bilekler ve dizlerinizin arka kısımları ve dirseklerin içi en uygun bölgelerdir. Bilekleri ovuşturmayın! Parfümü sıktıktan sonra bilekleri ovuşturmak koku taneciklerinin karışmasına sebep olacaktır.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Online olarak parfüm alınacaksa parfümün kalıcılığı üzerindeki dereceden anlaşılabilir. En kalıcı parfümler EDP; en az kalıcı parfümler ise EDC derecesine sahiptir. Kalıcı parfümlerin kokusu sıkıldıktan sonra zamanla bozulmaz. Kalıcı parfümler su ile temas ettiğinde kokuları bozulmaz.
Parfümü çok uzaktan ya da çok yakından sıkmayın. 10-15 cm parfüm sıkmak için ideal uzaklıktır. Kuru cilt yerine nemli ya da yağlı bir ciltte parfüm daha kalıcı olur. Bu sebeple parfüm sıkmadan önce o bölgeyi nemlendirebilirsiniz.
Eau De Parfum (EDP) ile Eau De Toilette (EDT) parfüm arasındaki en önemli fark kokuların konsantrasyonlardır. EDT parfüm yaklaşık 4-6 saat süren %8-15 oranında koku esansına sahip olur. Buna karşın EDP parfüm ise koku esansı %30'a kadar çıkabiliyor. EDP parfümler 8-10 saat arasında kalıcılık gösteriyorlar.
Ancak güneş ışınlarına direkt maruz kalan ya da çok nemli bir ortamda duran parfümlerin yapısı hızlıca bozulmaya ve kokuları değişmeye oldukça meyillidir. Bu yüzden parfümleri mümkünse kutularında ya da direkt ışık almayan ve serin, oda ıscaklığında bir ortamda saklamaya dikkat edin.
Orijinal parfümlerin elbise üzerinde leke yapması normal şartlarda pek mümkün değildir. Orijinal parfümler güçlü kokuları olmasına karşın yapımlarında kullanılan hammaddeler doğal ve kaliteli hammaddeler olduğundan kumaş üzerinde ancak geçici veya yıkanarak kolay çıkan türde parfüm lekesi bırakırlar.
14. Parfüm Şişesini Çalkalamayın. Parfümün sallanması da aynı şekilde havanın kokuya nüfuz etmesine ve ömrünün kısalmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı parfümü çalkalamaktan ve sallamaktan kaçının.
Parfümlerin en özel üyelerinden biri olan fresh kokular, her yeni günde tazelenmiş hissetmenize yardımcı olur. Limon, bergamot, portakal, greyfurt gibi birçok ferahlatıcı notaya sahip taze kokular; yarattığı temizlik hissi ile sizi canlandırmayı, serinletmeyi ve ferahlatmayı amaçlar.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
Parfüm ne kadar zamanda bozulur? Parfümlerin raf ömrü 3-5 sene arasında değişiyor. Parfümü satın almadan önce üzerinde yazan son kullanma tarihini kontrol etmelisin.
Parfüm Her Tende Farklı Kokar
Günlük içilen süt, sigara ve baharat tüketim miktarı tenin kokusunu belirliyor. Genel bilinenin aksine beyaz veya esmer tenli olmanın koku için önemi bulunmazken cilt tipi kokunun tendeki duruşuna direkt etki gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri