Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Cilt Bakımınızı İhmal Etmeyin. Cildinizin pürüzsüz ve kırışıklardan uzak yapısını korumak istiyorsanız, gece yatmadan önce cildinize uygun krem kullanmayı ihmal etmeyin. Düzenli olarak kullanacağınız bir krem cildinizin nem oranını dengelemeye yardım eder, gerginliğini yapısının bozulmaması için esnek kalmasını sağlar.
İlgili 36 soru bulundu
Cilde iyi gelen vitaminlerin sayısı epey fazladır. A, E, C, D, K B3 ve B9 vitaminlerinin her biri cildin sağlığı ve güzelliğinin korunmasında paha biçilmez değerdedir. Aynı zamanda antioksidanlar ve mineraller de cilt sağlığını destekler ve güzelliğini bir üst düzeye çıkarır.
Bakım her zaman önemli olsa da, ekstra korumaya ihtiyaç duyduğumuz kış aylarında cildin özel bakıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle argan yağını, dulavratotunu, aloe vera'yı ve aynı zamanda yeşil çayı hem bir cilt bakım aracı hem de gerginleştirici olarak öneririm.
Cildinizi gül suyu veya tonikle temizledikten sonra uygun bir nemlendiriciyle nemlendirin. Yüzünüze buz küpüyle masaj yapın. Soğuk, yüzdeki kan dolaşımını artırır ve yorgun görünümün hızlıca giderilmesini sağlar. Aynı zamanda daha canlı ve sağlıklı görünmenize de yardımcı olur.
Cildin ihtiyacı olan su bu konuda birçok önemli fayda sağlıyor. - Su yüz bölgesindeki ödemin atılmasına yardımcı olur. - Deri altındaki hücreleri yeniler ve yüzün karışmasını engeller. - Yaşlanmayı geciktirir ve doğal bir güzellik sağlar.
Kırışıklıkları Onaran Antioksidan Kaynakları
E vitamin bitkisel yağlı tohumlar, sert kabuklu meyveler, ıspanak, brokoli de bulunur. Son zamanlarda da popüleritesi yükselen C vitamini ise kollajen üretimini arttırarak etki gösteren bir antioksidandır. Turunçgiller, brokoli, çilek ve ahududunda yüksek miktarda bulunur.
Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz. Cilt dostu meyve, sebze ve bitkilerden yapacağınız maskeler de cildin yenilenip gençleşmesinde büyük rol oynar.
En fazla antioksidan içeren besinler arasında; çilek, ıspanak, yaban mersini, kuru erik, pancar, brokoli, ahududu, böğürtlen, sarımsak, avokado, patlıcan, koyu yeşil yapraklı sebzeler, portakal ve kırımızı biber sayılabilir.
C vitamini içeren gıdalar
Turunçgiller ve koyu yeşil sebzeler, kolajen üretim döngüsünün önemli bir parçası olan C vitamini bakımından yüksektir. C vitamini kolajen üretilmesine yardımcı olarak ciltteki elastinin parçalanmasını engelleyen güçlü antioksidanlardan sayılır.
Yüz sarkmasında en etkili yöntem yüz germe veya yüz toparlama ameliyatlarıdır. Bu ameliyatların en önemli özelliği fazlalık deri çıkarılır. Bununla birlikte yüzün sarkmış olan alt tabakaları toparlanır. Yüz germe ameliyatlarında kaybedilen hacim yağ enjeksiyonu ya da implantlarla yerine konabilir.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Çok faydalı bir besin maddesi olan süt cildin genç kalmasını da sağlayacaktır. D vitamini açısından zengin olan süt kolajen miktarını arttıracaktır. Süt ayrıca cildin yaşlanmasını önleyecektir. Genç bir cilde sahip olmak için düzenli olarak süt maskesi yapılabilir.
C vitamini serbest radikallerle savaşarak cildin gençleşmesine katkı sağlar ve nem verir. Ayrıca kolajen sentezini arttırır. Bu yüzden kivi dışında portakal, mandalina, greyfurt, brokoli, maydanoz ve kuşburnu gibi gıdalar da tüketebilirsiniz.
Yoğurt içerisinde bulunan bol miktardaki kalsiyum, sağlıklı ve zahmetsiz cilt yenilenmesine yardımcı olur. Yaşlanmayı önler. Düzenli yoğurt maskesi ile kırışıklık ve ince çizgilerin başlamasını erteleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri