Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
İşletim sistemine göre geri dönüşüm kutusundaki dosyalar, ya siz geri dönüşüm kutusunu boşaltana, ya da dosyanın geri dönüşüm kutusunda 30 gün kadar kalması durumunda sistemin otomatik olarak dosyayı silmesine kadar diskinizde yer kaplamaya devam ederler.
Önemli: SharePoint Geri Dönüşüm Kutusu, Windows'taki Geri Dönüşüm Kutusu'ndan farklıdır. Eşitlediğiniz dosyaları veya klasörleri silerseniz, bunları bilgisayarınızdaki Windows Geri Dönüşüm Kutusu'ndan geri yükleyebilirsiniz.
Çöp Kutusu (ayrıca geri dönüşüm kutusu ve diğer adlar olarak da bilinir) hesaplamada, bir dosya yöneticisinde kullanıcı tarafından silinmiş, ancak dosya sisteminden kalıcı olarak silinmemiş dosyalar için geçici bir saklama alanıdır.
Bilinenin aksine kalıcı olarak silinen dosyayı geri getirmek mümkündür. EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı, Windows 10'da Shift Delete ile kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirmenizi veya geri dönüşüm kutusundan silinen dosyaları geri getirmenizi, kurtarmanızı sağlar.
İlgili 28 soru bulundu
Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Sistemi Geri Yükleme
Geri yükleme noktasında kaydedilen dosya ve ayarlara geri dönerek Windows ortamını onarıyor. Not: Bilgisayarınıza kişisel veri dosyalarınızı etkilemez.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Google Drive dosyalarınızı silmek için çöp kutusuna taşıyın. Çöp kutusundaki dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinir. 30 günlük süre dolmadan önce çöp kutunuzdaki dosyaları geri yükleyebilirsiniz. Çöp kutunuzu boşaltmak için ilgili dosyaları kalıcı olarak da silebilirsiniz.
Paylaştığınız bir klasörde İdareci veya Katkıda bulunan rolüne sahip kişiler klasörünüzden dosya silebilir. Birileri dosya silerse, bunu Çöp Kutusu klasörünüzde bulabilirsiniz.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Geri Dönüşüm Kutusu, silinen dosyalarınızın bulunduğu yerdir. Dosyalar otomatik olarak silinmez. Bunun yerine silinmek üzere işaretlenir ve Geri Dönüşüm Kutusu'na atılır. Bu, yanlışlıkla bir dosyayı sildiyseniz, dosyaları geri yüklemek için size biraz zaman verir, ancak bu çok fazla yer kaplayabilir.
Son Silinenler Klasöründen Dosyaları Kurtarma
iPhone'da resim ya da videolar silindiğinde başlangıçta kalıcı olarak kaybolmazlar. İlgili dosyalar son silinenler albümüne taşınır ve burada 30 gün boyunca saklanır. 30 gün içinde silinen fotoğraflar kolayca albüme geri alınabilir.
Telefonunuzda Google Fotoğraflar'ı açın. Kitaplık menüsüne gidin. Sağ üst köşedeki Çöp Kutusu simgesine dokunun. Geri getirmek istediğiniz fotoğraf ve videolara uzun dokunun.
Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
DiskDigger mobil uygulaması hem Android cihazınızın dahili belleğinden hem de SD karttan silinen video ve fotoğrafları geri getirebiliyor. Uygulamayı kullanmak için root işlemi yapmanıza gerek yok ancak cihazınız rootluysa çok daha detaylı bir tarama yaparak tüm silinen dosyalara ulaşmanız mümkün.
Genel olarak, bir dosya veya klasör silindikten sonra Geri Dönüşüm Kutusu'na depolanır.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
Dosya Geçmişi ile dosyaları geri yükleme
Görev çubuğundaki arama kutusuna Denetim Masası yazın ve sonuç listesinden seçin. Denetim Masası arama kutusuna Dosya Geçmişi yazın. Sonuç listesinden Dosya Geçmişi ile dosyalarınızın yedek kopyalarını kaydet'i seçin. Dosyalarınızı geri yüklemek için yönergeleri izleyin.
Fotoğraflarınızı geri dönüşümden de sildiyseniz fotoğraflarınızı geri almanızın hiçbir imkanı yoktur. Aynı şekilde fotoğraflarınızı yedeklemeyip cihazınızdan sildiyseniz de geri alamazsınız. Olası durumlar yaşamamanız için fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar'a yedeklemenizi tavsiye ederim.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Security Log: Logon/Logoff, yetkili/yetkisiz erişim denemeleri bu log'a düşer. Örneğin kritik bir dosyaya kimin eriştiğini, hangi yetki ile eriştiğini, sildiğini veya açtığını security log kaydından görebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri