Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
Lazer epilasyon beyaz renkli kıllara sahip kişilerde etkili olmaz. Bunun dışında hamilelik, epilepsi vs. gibi lazer epilasyona engel bir durumu olmayan herkese uygulanabilir.
Lazer epilasyon ışığı aktif kıl kökleri üzerinde etkili olduğu için uygulama tek seansta maksimum sonuç veremez. Çünkü vücudumuzda bulunan tüm tüy kökleri aynı anda aktif halde değildir. Uygulama anında aktif olan tüy kökleri lazer ışığından etkilenirken, istirahatteki ve gerileme dönemindeki kökler etkilenmez.
Lazer epilasyon yaptıranlar ileride kanser olurlarsa kemoterapi yaptıramazlar: Lazer epilasyonda sağlam dokulara zarar gelmediği için ve bağışıklık sistemi üzerine herhangi bir etkisi olmadığından dolayı kanser ve kanser tedavileriyle lazerin hiçbir bağlantısı yoktur.
Lazer Epilasyon yapılacak bölgede lokal enfeksiyon bulunuyorsa, işlem yapılamaz. Epilepsi hastalarına ve kronik deri hastalığı olanlara lazer epilasyon uygulanamaz. Bronz tene lazer epilasyon uygulanmaz. Nd Yag lazerle uygulama yapılır ancak cildin açık renkli haline göre tedaviden alınacak performans daha düşük olur.
İlgili 28 soru bulundu
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Anlatılan süreçte dikkat çekildiği üzere lazer epilasyon diğer epilasyon yöntemlerine göre ağrısız, kısa süren ama efektif bir yöntemdir. Ayrıca iğneli epilasyonda hijyen şartları tam sağlanmadığı taktirde AİDS ve Hepatit B,C gibi hastalıklar bulaşabilir. Oysa lazer tedavisinde böyle bir risk bulunmamaktadır.
Hormon tedavisi sırasında lazer epilasyon yapılabilir.
Kadın ya da erkek fark etmeksizin istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan lazer epilasyon, klasik yöntemlere kıyasla acısızdır. Doğru cihazlarla ve uzmanlar tarafından yapıldığında son derece etkili ve zararsızdır.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Makat Bölgesine Lazer Epilasyon Yaptırılır Mı ? Diğer bölgelerde olduğu gibi makat bölgesine de lazer epilasyon yapılabilir.
Hamilelere, epilepsi hastalarına ve kalp pili taşıyan kişilere de lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılcak alanda açık yara, yanık, enfeksiyon,şüpheli lezyon ve mantar gibi deri hastalıkları olan kişilere de lazer epilasyon bu hastalıklar bitene kadar yapılamaz.
Lazer epilasyon 18 yaşını doldurmuş bay ve bayan isteyen herkes için uygun olabilen kıl yok etme amacıyla uygulanan işlemdir. Bu işlemi uygulamak için 18 yaşını beklemekteki amaç aslında lazer epilasyon uygulamasının işe yaramayacağı değil kişinin hormonal yapısının daha net olarak bir düzene oturmamasıdır.
Açık renk tenlerde kusursuz sonuçlar veren bu lazer epilasyon cihazlarını koyu renk tenlerde kullanmaksa riskli olduğu için hiçbir güzellik merkezleri ve hiçbir doktor bu cihazları koyu renk tenlilerde uygulamıyor. Lazer epilasyon alexandrite koyu renk tenlerin yanı sıra bronz tenlerde de kullanılamıyor.
Polikistik over sendromu, hormon seviyelerindeki değişime bağlı olarak kılın daha çabuk büyümesine ve kıllarda artışa neden olur. Lazer epilasyon, polikistik over sendromu olan kişilere uygulanabilir.
Tiroid hastalığı faktörü, lazer epilasyon sonrası tüylenmenin tekrar oluşmasına neden olur. Bu sebepten dolayı Tiroid hastalığına sahip olan kişiler, hastalığın tedavi sürecinde veya tamamen tedavi olduktan sonra lazer epilasyon işlemi yaptırmalıdırlar.
Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
Lazer epilasyon sırasında cilde uygulanan ışınlar cilt yüzeyinin sadece 1 mm altına yani kıl köklerine kadar ulaşabilmektedir. Işınlar daha derine inmediğinden dolayı iç organlara ulaşması ya da yumurtalıklara zarar vermesi söz konusu bile değildir. Lazer epilasyon ciddi yan etkilere yol açmamaktadır.
Toplumda bilinenin aksine HPV havuz, ortak tuvalet ve havlu kullanılması yolu ile ya da lazer epilasyon, ağda yolu ile bulaşması mümkün değildir.
8 seans lazerin fiyatı da yine seansların yapılacağı bölgeye, seans süresine ve kullanılan lazerin türüne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, farklı ve şehirlerin fiyatları da farklı olabilir. Genel olarak, 8 seans lazer epilasyon için ortalama bir fiyat aralığı vermek gerekirse, 800 TL ile 4.000 TL arasında olabilir.
Lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlar ile uygulandığı sonuçlar kalıcıdır. Kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa lazer epilasyondan sonra kıllar yeniden çıkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri