Yeni hammadde arayışı olmaksızın ürünlerin üretiminin gerçekleştirilmesi ve yarattığı istihdam sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu sebeple devlet, geri dönüşüm tesislerine ilişkin yatırım teşviki vermektedir. Geri dönüşüm tesisi yatırım teşvikleri sayesinde, bu tesislerin sayısının artması amaçlanmıştır.
Hibe desteği alabilecek olanların, genel olarak esnaflar ve çiftçiler olduğu biliniyor. Devlet destekli hibe için başvuru yapabilecek olan sektörler; hayvancılık ile uğraşanlar, tarım ile uğraşanlar, esnaflar ve yeni girişimcilerdir. Yeni girişimcilerin planlamış olduğu proje ya da projeleri bulunmalıdır.
Bu destek kapsamında 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli kredi seçeneği sunulmaktadır. Şartlara uygunluk sağlayan herkes başvuruda bulunabilmektedir.
Yatırım Teşvik belgesine başvuru için öncelikle kayıtlı e posta adresinizin olması gerekmektedir. Yetkilendirme dilekçesi kayıtlı e postanız üzerinden bakanlığın kep adresine gönderilerek yetkilendirme başvurusu yapılmaktadır.
Teşviklerden küçük büyük tüm işletmeler ve ergin olan tüm Türk vatandaşları faydalanabilmektedir. Teşvik için genel bir yaş, cinsiyet ya da refah seviyesi aranmaz fakat kişilerin idari para cezası, vergi borcu gibi finansal durumlarına bakılabilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Devlet hibe kredisi, sigortalı çalıştıran özel sektör işverenlerine; kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının artırılması için teşvik ve destek imkanları sağlama amacıyla verilir. Bu teşvikler hibe, kredi şeklinde verilir ve üreticilerin mevcut durumunun iyileştirilmesi amaçlanır.
Programın detayları ise şu şekilde: - İlköğretim ya da ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören, sınıfında ilk 3'e ve okulunda ilk 5'e girmeyi başaran öğrenciler; net asgari ücretin %60'ına kadar yılda 2 defa destek alabilecek.
İstihdam teşvikleriyle, belirli şartları taşıyan işsizleri istihdam eden işverenlere değişen sürelerle ve tutarlarla prim, vergi veya ücret destekleri sağlanmaktadır. Bu teşviklerden bir bölümü İşsizlik Sigortası Fonu'ndan finanse edilmekle birlikte, işlem uygulayıcısı Sosyal Güvenlik Kurumu'dur.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
Bakan Özhaseki, bin yılın felaketinin etkilediği deprem bölgesinde başlatılacak proje doğrultusunda ev ve iş yerlerini kendileri yapacak olan depremzedelere, konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe ve 500 bin lira da kredi desteği verileceğini belirtti.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlayacak.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
Devlet destekleri, devletin kurumları tarafından ihracat, yatırım, arge, tasarım, istihdam ve ekonominin büyümesi ve refahın artırılması için kullanılan araçlardır.
Teşvikten Yararlanma Süresi
18 yaşından büyük 25 yaşından küçük erkek sigortalılar için 18 ay, Türkiye İş Kurumu'na engelli olarak kayıtlı sigortalılar için 18 ay, İşe giriş tarihi itibarıyla 18 yaşın altındaki sigortalılar da dahil diğer sigortalılar için 12 ay, süreyle destekten yararlanılabilecektir.
Teşvik Programı, adayın kendi alanında veya istihdam edileceği alanında yetiştirilmek üzere alacağı desteklerin tümüdür. Bu destekler kişinin kendini geliştirmesi anlamında büyük rol oynamakla beraber, kişinin kariyer anlamında kendini daha da yüksek statülere çıkarması konusunda en önemli desteği sağlamaktadır.
a)Başvurular e-devlet girişi ile https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr/ web sitesi üzerinden istenen bilgi girişi ve belgelerin yüklenmesi ile yapılır. b)Başvurular 1/3/2023 tarihinde başlar, 8/5/2023 tarihi saat 23.59'da sona erer.
Bu kredinden faydalanabilecek kişiler arasında; Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında savaş ya da iş sebebiyle malul oldukları için maaş alanlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri yer alıyor.
Yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak. Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak.
Teşvik Ek Ödeme Tutarları 2023
Mesleğe yeni başlayan asistanlar 8.000 TL teşvik ödemesi alırken, total ücretleri ise 30 bin ile 35 bin arasını bulmaktadır. Nöbet, ek ödeme ile, 31 yıllık hemşire kadrosunda görevli bir sağlık personeli ise 13 bin civarı maaş ve 1.100,00 TL teşvik ödemesi aldı.
Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Bölgesel, Büyük Ölçekli ve Stratejik Yatırımlarda belge konusu yatırımla sağlanan ilave istihdam için yatırımcı tarafından ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmının belirli bir süre için Bakanlık tarafından karşılanmasıdır.
1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren asgari ücrete yapılan zam ile birlikte en düşük sigorta primi 4.292,64 TL iken en yüksek sigorta primi ise 32.194,85 TL olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri