Getir Kurucusu “Eğer insanlara 3 dakikada taksi gönderebiliyorsak, diğer ihtiyaç ürünlerini de 10 dakikada götüremez miyiz?” sorusundan yola çıkan Nazım Salur'un teknoloji alanındaki ikinci girişimi olan Getir, Temmuz 2015'te hizmete girdi.
Şirket 9 Temmuz 2015 yılında Türk girişimci Nazım Salur tarafından kurulmuştur. 2019'un ikinci yarısında Getir, siparişlerini ikiye katlayarak o yılın Aralık ayında neredeyse 1,5 milyon siparişe ulaştı. Şirket 2019 yılında satışlardan 120 milyon dolar gelir elde etti.
Getir: Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi. Müşteri: Uygulama üzerinden mal veya hizmetlere ilişkin sipariş talebi oluşturan kişi.
Getir'in kurucu Nazım Salur, e-ticaret platformu n11'in hisselerini tamamını satın aldıklarını duyurdu. n11'in yüzde 33 hissesini elinde bulunduran Getir, diğer hisselerini de satın aldı.
Getir Ortakları
Getir'in kurucu ortakları Serkan Borançlı, Nazım Salur ve Tuncay Tütek'tir.
İlgili 36 soru bulundu
Nazım Salur, BiTaksi ve Getir mobil uygulamalarının kurucusudur. Nazım Salur, 1963 yılında Bayburt'ta doğmuştur. İstanbul'da 1973-1981 yılları arasında English High School'da liseyi okuyup mezun oldu. 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ve Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu.
Şirketten yapılan açıklamada, "Getir aynı zamanda bir finansman turunu tamamlıyor ve şirketin gelirlerinin yüzde 96'sını oluşturan İngiltere, ABD, Almanya, Hollanda ve Türkiye'de faaliyet göstermeye devam edecek" denildi.
2015 yılında BiTaksi'nin kurucusu Nazım Salur tarafından hayata geçirilen 'Getir', ortalama 10 dakika içerisinde "en çok ihtiyaç duyulan ürünleri" geniş kurye ağı aracılığı ile 7/24 kullanıcılarına ulaştıran bir mobil ticaret uygulaması. %100 Türkiye sermayesi ile kurulduğu günden bu yana yılda 5 misli büyüme yakaladı.
Getir, Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın aldı
Webtekno'nun aktardığına göre; Getir'in getirme ücreti 6,99 TL olarak güncellenirken, alt sepet limiti de 30 TL olarak belirlendi. Aynı fiyatlar Avrupa'da minimum paket tutarı için 10 Euro iken, getirme bedeli içinse 1,99 Euro.
Tütek, şu anda Türkiye'de 81 ilde, 760'tan fazla Getir, GetirBüyük ve GetirSu deposu ile hizmet verdiklerini anımsatarak, yurt dışına ilk adımı 2021'in başında Londra ile attıklarını ve bir taraftan İngiltere'de şehir sayısını artırırken, diğer taraftan Kıta Avrupası'nda büyümeyi sürdürdüklerinin bilgisini verdi.
Hemen aklımıza komisyon oranları gelecek elbette. Kendi kuryesi ile çalışanlar için KDV dahil yüzde 12, Getir Kuryesi ile çalışanlar için ise KDV dahil yüzde 35 yüzde 38 arası bir komisyona denk geliyor. Ödemeler ertesi gün hesabınıza yatıyor.
Getir, elektronik ticaret platformu n11'in tamamını satın aldı. Getir Kurucusu Nazım Salur, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, geçen yıl üçte bir hissesini alarak ortak oldukları n11.com'un diğer hisselerini de aldıklarını duyurdu.
Getir, dünyadaki unicorn şirketlerinin listelendiği CB Insights'ın yayınladığı verilere göre dünyadaki 1.052 unicorn şirket arasında son değerleme ile 36. sıraya yükseliyor.
Zincir marketlerdeki fiyatları karşılaştırma uygulaması geliyor. Berlin merkezli Gorillas, geçen sene 3 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı. Getir ise 1,3 milyar dolara Gorillas'ın tamamını satın aldı. Bu nedenle Getir, ödediği 1,3 milyar doların çok daha üzerinde değer kazanacak.
Şu anda Türkiye'de 81 ilde, 760'tan fazla Getir, GetirBüyük ve GetirSu deposu ile hizmet veren şirket, yurt dışına ilk adımı 2021'in başında Londra ile attı.
Hizmet verdiğimiz iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Antalya, Denizli, Muğla, Aydın, Gaziantep, Kocaeli, Adana, Mersin, Kayseri, Manisa, Tekirdağ, Samsun, Diyarbakır, Konya, Sakarya, Balıkesir, Afyonkarahisar, Düzce, Isparta, Yalova, Burdur, Kırıkkale, Hatay, Osmaniye, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, ...
Getir, bu süreçte büyürken, istihdamını da artırdı. Nazım Salur, yeni istihdam planıyla ilgili, “Şu anda 800'den fazla genel merkez çalışanımız, 4.500'ün üzerinde aktif kuryemiz ve saha çalışanımız bulunuyor.
Hızlı teslimat şirketi Getir'in, küçülme kararı aldığı ve çalışanlarının yüzde 14'ünü işten çıkarmayı planladığı ileri sürüldü. Reuters'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre şirket bu kararı küresel enflasyon ve maliyetlerdeki artışlar nedeniyle aldı.
Getir eve sigara getiriyor mu gibi soruların yanıtı vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılırken getir uygulamasında Sigara ve alkol satışı yapılmadığı belirtildi. Getir'den gıda ve diğer siparişlerinizi evinize isteyebilirsiniz.
Getir, operasyonel küçülme kararı aldığını duyurarak, küresel çapta toplamda yaklaşık 2 bin 500 çalışanının işten çıkarılacağını duyurdu.
İşte ayrıntılar... Sosyal medyada dolaşan söz konusu iddialarda Getir'in, ekonomik sıkıntılar yaşadığı ve giderlerinin önemli bir kısmını karşılayamadığı söyleniyordu. Bu açıklama ile birlikte şirketin faaliyetlerini sürdüreceği resmileşmiş oldu.
AFP'ye sunulan bilgide, Getir'in ayrılma gerekçesinin Fransa'daki düzenlemeler olduğu kaydedildi. Söz konusu basın bülteninde, hızlı teslimat sektörünün bir numarası Getir'in Fransa ayağındaki tüm varlığı için alıcı aranacağı belirtildi.
İflas başvurusunda bulundu
Dolayısıyla, yerel yönetimlere şehir merkezlerinde depolara izin verip vermeyeceklerine dair seçenek sunuldu. İşte bu ve benzeri belirsizlikler nedeniyle Getir, Fransa pazarından tamamen çıkmayı planlıyor. Öyle ki teslimat devi iflas başvurusunda da bulundu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri