Eser, okurlarına uzun ve mutlu yaşamanın sırlarını anlatan bir rehber olarak karşımıza çıkıyor. Ikigai, iki ayrı kelimenin birleşiminden oluşuyor. Iki, yaşam; gai ise önem ya da değer anlamlarına geliyor. Ikigai, yaşamın amacı ya da yaşamak için bir sebep bulmak olarak ele alınıyor.
İkigainin kelime anlamı hayatın amacı olarak açıklanabilir. İki hayat, Gai ise amaç demektir. Sabahları yataktan kalkarken bir Ikigainizin olması yani hayatta bir amacınızın olması sizi o yataktan kaldıran şeydir. Tıpkı ilkokulda okula giderken okulda sevdiğiniz çocuğu görmek için okula gitmek istemeniz gibi!
Ikigai (生 き 甲 斐) "varlık nedeni" anlamına gelen Japonca bir kavramdır. "Ikigai" kelimesi genellikle kişinin hayatındaki değer kaynağını veya hayatını değerli kılan şeyleri belirtmek için kullanılır. Türkçeye çevrildiğinde kelime kabaca "uğruna yaşadığınız şey" ya da "sabah uyanma sebebiniz" anlamına gelir.
İlk kitabında Japonlara özgü olan Ikigai öğretisini okuyucularına sunan iki yazar, Ikigai Uygulama Rehberi adlı ikinci kitabıyla okuyucuların hareket etmeleri, gülümsemeleri, beslenme alışkanlıkları gibi birçok konuyu inceleyerek bu konularda nasıl bir yolun izlenmesi gerektiğine dair bilgiler ve tavsiyeler verir.
Hayat amacınızı keşfetmeniz için esas olan ikigai felsefesini, yaşamınızın merkezine nasıl koyacağınızı otuz beş farklı aşamayla ele alan bu kitap, geçmişi, bugünü ve geleceği bir araya getirerek kendinizi tanımamızı sağlayacak.
İlgili 25 soru bulundu
İkigai, doğrudan başka bir dile çevrilemeyen ancak yaşamda mutluluğu bulma fikri etrafında şekillenen bir felsefe. Aslen İkigai, pek çok insan için sabah kalktıklarında onlara güne devam etme gücü veren şey olarak da tanımlanabilir. Fotoğraf altı yazısı, Ikigai sabah kalkıp güne devam etmenizi sağlayabilen bir kavram.
Ruhsal zeka ve güçlenme üzerine yazılan kişisel gelişim kitapları arasında 'IKIGAI' ve '21 Günde NLP' gibi önemli eserler yer almaktadır.
Japonya'da toplumun yüzde 14'ü Amerika'da yüzde 12'si İngiltere ve Fransa'da yüzde 21'i düzenli kitap okurken, Türkiye'de yalnızca binde 1 kişi kitap okuyor. Bir Japon yılda ortalama 25, bir İsviçreli yılda ortalama 10, bir Fransız yılda ortalama 7, bir Türk ise 10 yılda ancak 1 kitap okuyor.
“İKİ” hayat, “GAİ” hedef, amaç ve gaye anlamına geliyor. Yani ikigai bir hedefe, gaye ya da arzuya hiçbir zorlama olmadan içten ve kendiliğinden bağlılık hissetme duygusu.
Ikigai Mutlu Yaşama Sırrı Seti 3 Kitap.
Bu soru insanlığın felsefe serüvenini de başlatan soru olmuştur. Felsefenin ilk sorusu olan, maddenin temelinde var olduğuna inanılan şeye felsefeciler arkhe adını vermişlerdir.
1911) vurguladığı gibi, yaşam (ya da yaşama) insanın eylemleri, düşünceleri, kaygıları vs. bütünlüğünde yaşanan, deneyimlenen bir olgudur. Yaşam ancak “içten deneyimlenerek” kavranabilir ve nasıl bir şey olduğu ortaya konabilir.
Felsefe bilimi göre insan, düşünen bir varlık olarak görülmektedir. İnsan her şeyden önce bir canlı organizmasıdır. Bir insanı, diğer canlılardan ayıran şey insanın evrim süresi boyunca dilini değiştirmesi, konuşmaya başlaması, dünyayı kavrayabilmesi ve bu nedenle kavramsal düşünmesi ayırmaktadır.
Dünyada en çok kitap okunan ülke olarak liste başında yer alan Hindistan'da her kişi, haftada ortalama 10 saat 42 dakika kitap okuyor.
6 Eylül Dünya Kitap Okuma Günü (Read a Book Day)
TÜRKİYE 18'İNCİ SIRADA
Türkiye, haftada ortalama 5 saat 54 dakika kitap okunma süresiyle listenin 18'inci sırasında yer alıyor.
Kişisel gelişim kitaplarının okunması, insanların kendilerini daha iyi tanımaları ve kendi potansiyellerini daha iyi kullanmaları için önerilmektedir. Okudukları kitaplar, insanların kendini geliştirmek, özgüvenini arttırmak, ilerlemek ve başarıya ulaşmak için gerekli olan becerileri öğrenmelerine yardımcı olabilir.
Öz Farkındalık ve Kendini Keşfetme: Kişisel gelişim, bireylerin kendilerini daha iyi anlamalarını sağlar. Kendi değerleri, tutkuları, ilgi alanları, güçlü ve zayıf yönleri hakkında farkındalık geliştirmek, doğru hedefler belirlemek ve kendileriyle daha derin bir bağlantı kurmak için önemlidir.
Tüm Dünyada Trend Olan Geleneksel Japon Tekniği: Karbonlaştırılmış Ahşap. Atalardan kalma, vernaküler ve minimalist. Birçoğu için bu üç kavram, pek çok coğrafyaya kendi kültürü ve teknolojisi ile ilham olan Japonya'nın mimarisini tanımlamaktadır.
Japon mutfağı, Japonya'ya özgü yemek pişirme tarzıdır. Japonya'nın geleneksel mutfağı (washoku), miso çorbası ve diğer yemekler ile pilav üzerine kuruludur ve mevsimlik malzemelere vurgu yapılmaktadır. Garnitürler genellikle balık, salamura sebze ve et suyunda pişirilmiş sebzelerden oluşur.
Ganbarimasu, yani şu demek: bir amaca sahip olmak için kendini maksimum seviyede adamak. Japonlar ne zaman bir zorlukla karşılaşsalar bu kelimeyi kullanırlar, ister kişisel, ister sporla alakalı, ister mesleki bir zorluk olsun. Ganbarimasu, yenilgiyi hiçbir zaman kabul etmemek anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri