Getir ve BiTaksi platformları kullanıcılarının kişisel verilerinin sızdırıldığı haberleri dün gün boyu çokça konuşuldu. 100 milyon kişinin verilerinin sızdırıldığına dair iddiaların ardından Getir'den önemli bir açıklama geldi. Getir yaptığı açıklama ile birlikte kullanıcılarını güvende olduğunu belirtti.
Koronavirüs pandemisi sırasında hızla büyüyen Getir, İngiltere, ABD, Almanya, Hollanda ve Türkiye'de hizmet vermeye devam edecek.
Dünyada bir ilki 2015 yılında Türkiye'de başlatarak, market ürünlerini kullanıcılarımızla buluşturduk. Zaman içerisinde orijinal iş modelimizi genişlettik ve kullanıcılarımızın çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için onlara farklı hizmetler sunduk.
ODTÜ'de lisans, Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Tuncay Tütek, Procter & Gamble ve PepsiCo'da uzun yıllar yöneticilik görevlerinde bulundu. 2014 yılından bu yana Kurucu Ortağı olduğu Getir'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Tarihçe. Şirket 9 Temmuz 2015 yılında Türk girişimci Nazım Salur tarafından kurulmuştur. 2019'un ikinci yarısında Getir, siparişlerini ikiye katlayarak o yılın Aralık ayında neredeyse 1,5 milyon siparişe ulaştı. Şirket 2019 yılında satışlardan 120 milyon dolar gelir elde etti.
Getir'in kurucu Nazım Salur, e-ticaret platformu n11'in hisselerini tamamını satın aldıklarını duyurdu. n11'in yüzde 33 hissesini elinde bulunduran Getir, diğer hisselerini de satın aldı. Getir'in kurucusu Nazım Salur, gelişmeyi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, aralarında Getir'in de bulunduğu hızlı teslimat şirketlerinin, "karanlık dükkan" adı verilen yeni dağıtım merkezleri açmasına bir yıl boyunca izin verilmeyecek.
Getir, Fransa'dan çekilme kararının “zorlu ekonomik iklim, düşmanca kurallar ve potansiyel alıcıların yokluğu nedeniyle kaçınılmaz” olduğunu belirtmişti.
BAKIRKÖY'de Bitaksi uygulamasından çağırdıkları taksinin şoförü tarafından darp edilen çiftin, saldırıya uğradıkları anları gösteren kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kız arkadaşıyla birlikte taksiden inen müşteri A.T., taksici Barış Karataş tarafından tekme tokat dövülüyor.
Getir, BiTaksi'ye ortak oldu
Getir, daha önceden BiTaksi'ye yatırım yapmış ve %35,6'lık hisseyle ortak olmuştu. İki markanın güçlerini birleştirerek hayata geçirdiği GetirBiTaksi ile iş birliği bir adım ileri taşınmış oldu.
Nazım Salur, Türkiye'nin taksi çağırma uygulaması BiTaksi ve 200'den fazla günlük ihtiyaç maddesini kısa sürede getiren uygulama Getir'in kurucusu ve CEO'sudur. BiTaksi 2013'de, Getir de Temmuz 2015'de hizmet vermeye başladı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü 1986 yılı mezunudur. Son 20 yıldır girişimcilik yapıyor.
Şimdi ise tüm bunların üstüne Getir'in kesin olarak İtalya, İspanya ve Portekiz'den çekileceği duyuruldu. Yapılan açıklamalara göre Getir bundan sonra sadece İngiltere, ABD, Almanya, Hollanda ve Türkiye'de faaliyet göstermeye devam edecek.
Getir ayrıca ABD, İngiltere, Hollanda ve Almanya'da da faaliyet gösteriyor.
2021 yılının Mayıs ayından itibaren Almanya'da da faaliyet gösteren Getir, korona pandemisi sırasında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Almanya'da da büyük ilgi görmüş ve bu süreçte cirosunu büyütmeyi başarmıştı. Getir aynı yıl Almanya dışında İngiltere, Hollanda ve Fransa başkentlerinde de faaliyete geçmişti.
Yurtdışı yatırımları ve aldığı fonlarla gündem olan Getir'in Türkiye operasyonu son üç yılda 1 milyar 870 milyon lirayı bilançodaki zarar hanesinden sildi. Ancak şirket, bazı bölgelerde kârlılığı yakalamış olsa da toplamda hala zarar eden bir yapıya sahip.
2020 yılında global pazara açılan firma şu anda İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya, Hollanda, Belçika, Polonya, Romanya, Yunanistan, Kıbrıs ve Azerbaycan'da faaliyet gösteriyor.
GetirSu ile Türkiye'nin 27 şehrinde hizmet vermekteyiz. Hizmet verdiğimiz iller: Ankara, İzmir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Antalya, Adana, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Konya, Kayseri, Manisa, Sakarya, Aydın, Mersin, Denizli, Muğla, Düzce, Hatay, Samsun, Kırıkkale, Ordu, Yalova, Eskişehir ve Isparta.
Getir, rakibi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın aldı; değerlemesi 10 milyar dolara yükseldi. İnternet üzerinden alışveriş ve hızlı teslimat şirketi Getir, Alman rakibi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın aldı. Böylece Getir grubunun toplam değerlemesinin 10 milyar dolara yükseldiği bildiriliyor.
Daha önce n11'in yüzde 33 hissesini elinde bulunduran Getir, diğer hisselerini de satın alarak n11'in tek sahibi oldu. N11 yakında yenilenecek. Getir, geçen sene N11'e 50 milyon dolar yatırım yaparak hisselerin yüzde 33'ünü satın almış, SK Planet ve Doğuş Holding ile ortak olmuştu.
Getir-Getir Yemek de bu platformlar arasında önde gelen isimler arasında yerini aldı. Pandemi sürecinde ülkemizde oldukça yaygınlaşan Getir, hafta için her gün 24 saat faaliyet gösteriyor.
Getir'in değerlemesindeki yükselişle birlikte Mart 2022'de 5 milyar 65 milyon dolara yükselen serveti, bugün itibarıyla 775 milyon dolara kadar geriledi.
Getir, yıllık cirosu 650 milyon dolar olan ABD merkezli online market şirketi FreshDirect'in tamamını satın almak üzere anlaşmaya vardı.
Getir son olarak 2.5 milyar dolarlık değerlemeyle 500 milyon dolar yatırım alıyor. Yatırımın değeri, şirketin 11.8 milyar dolar değerinde olduğu 2022'deki baş döndürücü günlerine kıyasla önemli ölçüde az. Çok hızlı büyüyen Getir, 2022'deki 11.8 milyar dolardan 2023'te 2.5 milyar dolara düşmüş oldu.
Gıda dağıtım girişimi Getir dün yaptığı açıklamada İtalya, İspanya ve Portekiz'den çekileceğini duyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri