Soğuk kompres uygulama, doğal maskeler, uyku düzeni değişiklikleri, sağlıklı ve dengeli beslenme, zararlı alışkanlıklardan kaçınma, C vitamini açısından zengin besinler ve bol sıvı tüketme gibi yöntemler göz altı şişliklerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
Göz altı torbalarından kurtulmak için birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında, cerrahi müdahale, dolgu ve mezoterapi uygulamaları ve lazer tedavisi gibi farklı seçenekler yer almaktadır. Cerrahi müdahale, göz altı torbalarını tamamen ortadan kaldırmak için kullanılan en etkili yöntemlerden biridir.
Soğuk kompres
Soğuk kompres, kan dolaşımını hızlandırarak gözaltı torbalarındaki dokuları uyarır ve daha diri bir görünüm sağlar. Soğutulmuş bir kaşığı ya da buz küpünü hafif hareketler torbaların olduğu bölgeye bastırarak uygulayın. Hızlı bir etkili bir sonuç için, bu yöntemden faydalanılması mümkündür.
Göz Altı Torbaları Neden Olur? Yatar pozisyonda kan dolaşımının değişmesi ve yer çekiminin etkisiyle göz çevresinde sıvı birikir ve sabahları göz altı torbaları bu nedenle daha belirgin hale gelir. Uzun süre ekrana bakmak, yorgunluk, stres, uykusuzluk gibi nedenler göz altı torbalarının oluşmasına neden olur.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
İlgili 42 soru bulundu
Soğuk Kompres: Etkilenen göze bir buz torbası veya soğuk bir bez ile kompres yapmak, göz kapağı şişmesini azaltmaya yardımcı olabilir. Soğuk, kan damarlarının daralmasına neden olur, bu da bölgeye ulaşan kan ve sıvı miktarını sınırlar. Kompresin hafif ve çok soğuk olmayan bir torba veya bez ile yapılması çok önemlidir.
Göz altı torbaları için tuz kullanımını azaltabilirsiniz. Tuz bölgede su birikimine neden olabilir ve göz çevresinde şişmelere neden olabilir. Ayrıca B12 eksikliğinin de göz altı torbasına sebep olduğu yapılan araştırmalar ile ortaya konmuştur.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Gerçekleştirilen inceleme neticesinde hangi teknik yöntemin kullanılacağına plastik cerrahi uzmanı karar verir. Mutlaka göz altı torbası ameliyatı öncesi hem kronik göz hastalıkları hem de genel hastalık sorunları açısından doktor bilgilendirilmelidir.
Kantaron yağı göz altı torbalarına iyi gelir mi? Bitkisel ve oldukça sağlıklı bir yağ olan kantaron yağı göze temas etmeyecek şekilde dikkatlice göz altı torbalarına uygulanabilir. Göz altına doğrudan etkisi olmasa da hücre yenilenmesi ve cilt sağlığı için iyi bir uygulamadır.
Karbonat, hem cilt rengini açmada hem cildi yumuşatmada etkili olduğu için, göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve göz altı morluklarını azaltır.
Salatalık dilimleri, badem yağı, papatya çayı gibi doğal maddeler, göz altı morluklarının hafiflemesine yardımcı olabilir.
·Hindistan Cevizi Yağı
E vitamini zarar gören cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı olur. Hem göz çevrenizde olan kuruluk problemini önleyecek hem de Hindistan Cevizi Yağını gece göz altlarınıza masaj yaparak uyguladığınızda göz altlarınızda bulunan koyu halkaların azalmasına yardımcı olacaktır.
Bu işlem devlet hastanelerinde yapılmadığından özel kliniklerde yapılmaktadır.
Göz altı şişliği, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sebeplerden dolayı göz çevresinde torbalanmaya neden olabilir. Bazen çok ağlamak ya da alerjik reaksiyonlar da bu tür bir duruma yol açabilir. Ani ısı değişimleri, sinüs sorunları ve genetik yatkınlık da göz altı şişliğinin sebeplerindendir.
Göz altı torbaları, daha çok genetik ya da yaşlanma sebebiyle gerçekleşir. Genetik olarak aileden geçen göz altı torbası 30'lu yaşlarda kendisini gösterirken, yaşlanma nedeniyle gerçekleşen göz altı torbasının ortaya çıkması 40'lı yaşları bulmaktadır.
Ameliyattan sonra iyileşme süreci hastadan hastaya değişim gösterebilmektedir. Fakat ortalama 10 gün içerisinde iyileşme meydana gelmektedir. İyileşme sürecinde hastanın kendine dikkat etmesi ve önerileri uygulaması gerekmektedir.
Göz altı torbası operasyonu ortalama olarak 30'lu yaşlardan itibaren yapılan bir ameliyattır. Genellikle sebep yaşın ilerlemesi olduğu için 40 yaş ve sonrasında daha çok yapılır.
Antioksidan içeren ve cilt nemlendirici ürünler kullanın
Cildi nemlendirmek ve pürüzsüzleştirmek koyu halkaların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. E ve C vitaminleri göz altı morluklarının tedavisine yardımcı olabilecek antioksidanlardır.
Geceleri göz altına kalın bir şekilde uygulanan ve ideal olarak göze yüz masajı eşliğinde uygulanan Vaseline şişlikleri azaltır ve koyu halkaları azaltır. Kozmetik sektöründe oldukça yaygın olup kremlerin, losyonların yapımında sıklıkla kullanılır.
Cildinizi daha pürüzsüz hale getirecek olan yumurta akı, göz altı morluklarını da geçirmeye yardımcı olur. Bu iki malzeme tek başına bile oldukça güçlü etkiler sağlarken birlikte göz çevresindeki kırışıklıkları anında gideriyor.
Hem çevresel hem de genetik faktörlere bağlı olarak oluşan göz altı morlukları aynı zamanda karaciğer ve böbrek hastalıkları sebebiyle meydana gelebilir. Öte yandan stres, demir eksikliği, aşırı tuz tüketimi, yorgunluk ve uykusuzluk sebebiyle göz altı torbalanmaları oluşabilmektedir.
Göz altı torbası ameliyatı aksi bir durum yaşanmadıkça 1 saat gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Lokal anestezi veya sakinleştirici ile yapılan ameliyat sürecinde genellikle sıkıntı yaşanmamaktadır. Fakat hastanın isteği veya özel durumuna göre genel anestezi ile de yapılabilmektedir.
Sarkma, kırışıklık görünümü, torbalanma, göz altı koyu renk halkalar ve kaz ayağı tabir edilen bölge için etkin bir koruma ve onarım sağlar.
Üst göz kapağı şişmesi durumunda soğuk kompres uygulamak, gözleri dinlendirmek ve doktor önerisiyle damla kullanmak iyi gelir. Memorial Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri