Gezginlik ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de bunun bir meslek olup olmadığı. Gezginliğin ne şekilde yapıldığına bağlı olarak meslek olabiliyor. Gezginliği bir meslek olarak yapan gezginler aslında bu işten kazanç da sağlıyor. Bu nedenle yaptıkları iş meslek olarak niteleniyor.
Turist rehberliği yaparak dünyayı gezebilir, birçok bilgi öğrenebilir ve aynı zamanda gezerken para kazanabilirsin. Girişken ve dışa dönük biriyseniz bu meslek sizin için uygun olabilir. Konuşkan ve yaşadığınız yeri seven biriyseniz turist rehberliğinden başka bir mesleği düşünmeyin.
ZİRVEDE PİLOTLUK VAR
Dünyada en çok ilgi gören 20 meslek arasında pilotluk, yazarlık, dansçılık, YouTuberlık ve girişimcilik ilk 5 sırayı aldı. 6'ncı sırada oyunculuk var. 9'uncu sırada şarkıcılık yer alıyor.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, Türkiye'de pek çok mesleğin henüz tanımlanmadığını söyledi.
İlgili 34 soru bulundu
1. Fırıncılık. Az ekmek tüketsek de bunu sıfırlayamayacağımıza göre bu meslek asla ölmeyecek.
Arzuhalci, Çığırtkanlık, Niyetçilik, Zembilcilik – Hasırcılık, Ayı Oynatıcısı, Zerzevatçı, Edirnekari – Edirne İşi, Esansçı, El Süpürgecisi, Sepet Hamalı, Mestçi, Çıracı, Yazmacılık, Urgancı – Kendirci, Bacacı, Salepçi, Şerbetçi, Sucu – Saka, Çerçi, Ciğerci.
Pilotlar. Pilotlar, Türkiye'de ve Dünyada en yüksek maaşlara sahip kişiler olarak bilinirler. Pilotlar bir ayda maksimum 14 gün çalışırlar.Bu meslekte de maaşlar çalışılan firmaya ya da şirkete göre değişkenlik gösterir.
Günümüzde tercih edilen popüler mesleklerin başında uzman doktorlar yer alır. Bunun yanı sıra avukatlık, pilot, yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, noter, diş hekimi, mimar ve polis gibi meslekler günümüzde çok fazla tercih ederler.
An itibari ile Türkiye'de en zor meslek dalının sanat ve hizmet sektörü olduğuna karar verdim. Koronavirüsün hayatımızı etkilemeye başladığı ilk günden bugüne baktığımızda bu durumdan en çok etkilenen müzisyenler, şarkıcılar, oyuncular ve arkalarındaki koca ekiplerin olduğunu bilmenizi isterim.
Bu bağlamda gezmeyi seven insanlar için seyyah kavramı kullanılmaktadır.
1. Doktorlar ve Diş Hekimleri. Doktorlar ve diş hekimleri, Türkiye'de en çok para kazandıran meslekler arasında en yüksek maaşlı meslekler grubunda yer almaktadır Özellikle, özel sağlık kuruluşlarında veya kendi muayenehanelerinde çalışan doktorlar ve diş hekimleri daha yüksek gelirler elde edebilirler.
Yapılan 2023 Ocak itibariyle uzman Doktor maaşı 15,980 TL'den 24.743 TL'ye; pratisyen Doktor maaşı ise 15,263 TL'den 19.079 TL'ye yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir uzman doktorun mevcut maaşı 39.872 liradan Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 54.959 lira oldu.
Savcı maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 85 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Savcı maaşları 48450 TL'dir. En düşük Savcı maaşı 38760 TL iken, en yüksek Savcı maaşı 95970 TL'dir.
Çok daha eski dönemlerde çakmaktaşı ve demirin çıkarılması ile başlayan madencilik bakırın avantajları keşfedilip çıkarılmaya başlanması ile bundan yaklaşık 12 bin yıl öncesinden itibaren ilk 'meslek' olarak tarihte yerini aldı...
Oyacılık, Keçecilik, Kaşıkçılık, Yazmacılık, Semercilik, Bastonculuk, El dokuma işleri, Ahşap oyma işleri, Lüle ve Oltu taşı işçiliği, Çini çömlek yapımı, Bakır işlemeciliği, Sedef kakma, Yemenicilik, Yorgancılık ve Çarıkçılık meslek kolunda faaliyet gösteren esnaflarımız…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri