Giresun ilinde sahil bölgelerde zeytin yetiştiriciliği yapılabilir fakat yüksek rakımlı bölgelerde ise ancak saksı içerisinde ev ortamında zeytin yetiştiriciliği yapabilirsiniz.
Giresun ilinin başlıca tarım ürünü fındıktır. Fındıktan sonra ekonomik değer taşıyan tarım ürünleri çay ve kividir. Tirebolu ve Eynesil bölgesinde çay yetiştiriciliği fındıktan sonra ikinci sırada yer alır.
Giresun. Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yetiştirilen tescilli Şebin cevizi, geçmiş yıllara kıyasla bu sene elde edilen yüksek verimle üreticisinin yüzünü güldürdü. İnce kabuğu ve aromasıyla diğer cevizlerden ayrılan Şebin cevizine talep, önceki yıllarda verimin düşük olması nedeniyle karşılanamıyordu.
Iğdır ikliminde zeytin yetiştiriciliği yapmak biraz zordur ama ev içerisinde saksıda , kapalı balkonda zeytin ağacı yetiştirebilirsiniz.
Ordu'nun sahil kesiminde yediveren, kütdiken, aydın, mayer, gibi tüm limon çeşitlerini yetiştirebilirsiniz fakat yay kesimlerde ise bu ürünleri saksı içerisinde ev ortamında yetiştirebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Ordu'da yetiştirilen domatesler büyüklüğüyle görenleri şaşırtıyor. Kabadüz ilçesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilen domatesler, normal domateslerin üç katı büyüklüğünde yetişiyor.
Ordu ilindeki tarım faaliyetleri sahil şeridinde fındık, kivi ve mısır üretimi; iç kesimlerde ise hayvancılık ile tarla ürünleri ve yem bitkileri üretimi üzerinde yoğunlaşmıştır. Türkiye, dünya fındık üretiminin yaklaşık %60-75'ini; Ordu ise Türkiye'nin toplam üretiminin yaklaşık %20-30'unu karşılamaktadır.
Zeytin, Türkiye coğrafyasının Ege, Marmara, Akdeniz bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin, Akdeniz tipi iklim görülen kısımlarında yetişir.
Karadeniz Bölgesi'nde; Samsun, Kastamonu gibi illerde zeytin ağaçları vardır. Ayrıca, Artvin Yusufeli'nde zeytin yetiştirilir.
Rize ilinde sahil bölgelerde zeytin yetiştiriciliği yapılabilir fakat yüksek rakımlı bölgelerde ise ancak saksı içerisinde ev ortamında zeytin yetiştiriciliği yapabilirsiniz.
Fındığın anavatanı ve dünyanın en kaliteli fındığına sahip olan Giresun, deniz kıyısından yüksek köylere kadar uzanan arazileri fındık bahçeleriyle kaplıdır. Fındığın; tombul , sivri, kuş, kara ve badem gibi çeşitleri vardır.
Kivi meyvesi ilimizin iklim şartlarına adapte olması ve dekara verimin fındıktan yüksek olması nedeniyle kivi üretimi yaygınlaşmaktadır. Giresun da 2050 dekar alanda kivi yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Giresun, bir Miletos kolonisi olarak kurulmuştur. Yunanca adı "Kerasus"dur. İsminin, yabani kiraz ağaçlarından dolayı "Kiraz diyarı" olabileceği söylenir. Giresun, 1397 yılında Türkmen beyi Emir Oğlu Süleyman Bey tarafından fethedilerek Türk yurdu haline getirilmiş olup, Eski Türklerde adı Vilayet-i Çepni'dir.
Giresun İlinin ana geçim kaynağı tarıma dayalıdır. Toplam tarım alanının % 76'sında Tarım ve Orman Bakanlığı İstatistik Veri Ağı (İVA)sistemine göre 1.177.290 dekar alanda 83.269 ton fındık üretimiyapılmaktadır.
Doğrulanmış Cevap. Cevap balıkçılık'tır.
Giresun ilinin ekonomisi tarıma (fındığa), balıkçılık ve tarıma dayalı sanâyiye dayanır. Faal nüfûsun yüzde 80'i tarımla uğraşır. Tarım: Giresun'da ekim yapılan alanların yarısı fındık bahçeleri ile kaplıdır. Giresun fındığı dünyânın en kaliteli fındığıdır.
Bilecik'in Bayırköy beldesine bağlı Sarmaşık köyü halkı, kesintisiz 60 yıldır ekmeğini zeytinden çıkarıyor. Yüksek rakımı bereketli toprakları ve doğal güzelliğiyle dikkati çeken, tarihi geçmişi 300 yıl öncesine dayanan köyün çevresinde binlerce zeytin ağacı bulunuyor.
Gemlik, Domat, ve Memecik çeşitleri soğuğa dayanıklıdır.
Ayvalık zeytininden üretilen zeytinyağı aroma, asit oranı, meyvemsi tadı ve katkısız yapısı gibi gerekli faktörlerin tümü açısından değerlendirilmiş, neticede ülkemizin en kaliteli zeytinyağı olarak kabul edilmiştir.
Zeytin ağacı yetiştirebilmek için gerekli olan iklim sıcak iklim olmaktadır. Soğuk iklimlerde zeytin ağacının yetiştirilmesi mümkün olmamaktadır. En fazla -7 derece kadar soğuğa dayanabilmektedirler. Zeytin ağaçlarının yetişebilmesi için gerekli olan yağış miktarı ise 400 mm olmaktadır.
Yetiştiği Bölgeler: Çanakkale, Ege Bölgesi Körfez yöresi, İzmir, İçel, Antalya, Adana, Kahramanmaraş ve Mardin'e kadar uzanmaktadır. Toplam ağaç sayısının %19'unu, Ege Bölgesinin %25,3'ünü oluşturur.
Ülkemizde genellikle Ege bölgesi ağırlıklı olarak zeytin ağacı dikilen ve yetişmekte olan bölgedir. Zeytin ağacı Ege Bölgesinde en fazla Aydın şehri ve civarında yetiştirilebilir. Ege bölgesinde yetişen zeytinler genel olarak kalitelidir ve ayrıca bu zeytinler zeytinyağı üretiminde de kullanılabilmektedir.
Ordu ili genel olarak ılıman bir iklime sahip olup, kışları ılık, yazları ise nispeten serin geçer. Yılın bütün aylarında mevsime uygun yağışlar mevcuttur.
Ordunun Neyi Meşhur Meyve | Ordunun Hangi Meyvesi Meşhur
Çoğu yemeğin içinde bir bitki, ot yer almaktadır. Meyve olarak Ordu'nun yeni meyvesi mavi yemiştir. Ordu'da fındık, kara lahana, mısır, patates, soya, fasulye ve buğday yetişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri