Mardin badem şekeri, sadece Mardin yöresine özgü mavi renkliolan badem şekerine bu rengi veren Lahor ağacından elde edilen kök boyadır. Bu kök boyadan elde edilen mürekkebin bebeklerin ağzında oluşan pamukçukları iyileştirme özelliği bulunmaktadır.
Eğer boya olsa her zaman mavi kalır. Ama bu kaldıkça beyazlaşıyor ve doğal olduğu ortaya çıkıyor. Onun dışında zencefil tarçın, mahlep ile damla sakızı ve serpme badem şekeri üretiliyor. Genelde müşteriler rengini lahor ağacından mavi renkli 'hayalet' denilen badem şekerini tercih ediyor.
Mardin'de, kırsal alandan toplanan bademlerden üretilen badem şekeri, Kurban Bayramı dolayısıyla yoğun ilgi görüyor.
Badem şekeri, bademin kavrulup şeker ağdasıyla pürüzsüz bir şekilde kaplanması ile elde edilen draje şeklinde bir şekerleme türüdür. Şeker ya da çikolatayla kaplanan meyve ve kuruyemişe draje dendiği için badem draje olarak da adlandırılmaktadır.
Mardin yöresine has olan mavi renkli badem şekerine, renk veren bölgede yetişen Lahor ağacından elde edilen kök boyadır.
İlgili 42 soru bulundu
Mardin yöresinde Isatis tinctoria bitkisinden elde edilen boya ile renklendirilerek yapılan mavi renkli bir çeşit badem şekeridir.
1 Kiloda yaklaşık 130 Adet şeker bulunur.
İÇİNDEKİLER :Toz Şeker, Badem , mısır nişastası. MUHAFAZA KOŞULLARI :Serin ve Rutubetsiz Ortamda Korunmalıdır. Doğrudan Güneş Işınlarına Maruz Bırakılmamalıdır. AMBALAJ AÇILDIKTAN SONRAKİ RAF ÖMRÜ :Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içinde tüketilmelidir.
Bedendeki fiziksel yorgunluğun giderilmesini sağlar. Boğazı yumuşatarak balgam sökmede yardımcı olur. Kalp krizi riskini azaltır. İçeriğinde bulunan tekli doymamış yağ asitleri, lifler, antioksidanlar, magnezyum ve kalsiyum sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar.
Ana vatanı Çin ve Orta Asya olarak bilinen bademin Asya ile Avrupa arasında bulunan İpek yolunda seyyar tarafından yendiği bilinir. Bu seyyarlar vasıtasıyla birçok ülke ile birlikte ülkemize de gelmiştir.
Badem ve cevizdeki yüksek lif insülin direncini düşürmeye yardım ediyor ve kan şekerinin daha kolay dengelenmesini sağlıyor.
Badem Şekeri filminin çekimleri için ağırlıklı olarak Çanakkale şehri kullanıldı. Ayvacık ilçesinde yer alan Çamkalabak ve Behramkale'de de çekimleri yapılan film, Ege'nin doğal ve huzur verici manzarasını seyirciye hissettirecek.
Badem Şekeri, senaryo, yapım ve yönetmenliğini Osman F. Seden'in üstlendiği 1963 yapımı Türk filmidir.
Imlebbes aslında Arapça kökenli bir kelimedir ve “Üzeri kaplanan, örtülen.” anlamına gelir. (Etimolojik olarak: Lebbes = Libas = Elbise gibi düşünebilirsiniz.) Imlebbes aynı zamanda “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” almış bir şekerlemedir.
Alper Saldıran'ın Mehmet Doktor'u, Burcu Özmer'in ise Ayşe'yi canlandırdığı Badem Şekeri 2'de ikiliye Mehmet Atay, Burcu Altın, Selçuk Veysel Zurnazanlı, Hayati Akbaş ve Eyşan Özhim eşlik ediyor.
Teflon tavaya şeker, vanilya, su ve tarçın alınır, karıştırılır. Yüksek ateşte su kaynayınca bademler eklenir, karıştırılır. Yüksek ateşte karışım kuru bir görünüm alıncaya kadar karıştırılır. Şeker kuruyunca ocak kısılır.
Özenle seçilmiş bademlerin üzerinin çikolata ve şeker ile kaplanması ile elde edilir. Badem içerir. Eser miktarda fındık, antep fıstığı, ceviz, gluten ve yumurta içerebilir.
İçindeki gıdayı yemeden kullanıldığı zaman ise, zamanla erime ve küflenme yapmaktadır. Bu sebeple buzdolabı süsü olarak karar vereceğiniz nikah şekeri modelinizde lavanta kullanırsanız hem nikah şekeriniz daha uzun süre saklanabilir.
1 adet badem sekeri kaç kalori? Badem Şekerinin 100 gramında 480 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 40 gram Badem Şekerinde 192 kalori bulunmaktadır. Badem Şekeri, tatlı krizleri bastırdığı zamanlarda çok sık olmayacak şekilde tercih edilebilir. Tüketileceği zaman 1 Porsiyon (4 adet) Tüketilmesi yeterlidir.
1 badem kaç fındık eder? Ortalama 8-10 adet fındık ya da badem, 1-2 tam ceviz, 6-7 fıstık 1 tatlı kaşığı sıvı yağa eşdeğer kabul edilir.
1 adet çağla badem yaklaşık 5 gram ağırlığındadır ve 2 kaloridir. 100 gram çağla badem ise 40 kalori değerindedir.
Cevap: Merhaba, hayır efendim badem şekerlerimiz gluten içermektedr.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri