Mikrofonlar Giriş Aygıtlarıdır: Mikrofonlar, elektrik verilerini başka bir aygıta (Ses Arayüzü, kaydedici, vb.)
-- Kulaklıkların giriş kısmı genellikle '' YEŞİL '' kısmıdır. Kırmızı veya pembe renkli girişler ise mikrofon girişidir. Ve bu renkli girişleri doğru takmamız sorunsuz çalışmasını sağlar.
Mikrofon bağlantı noktaları genellikle pembe, kulaklık bağlantı noktaları ise genellikle yeşil renktedir.
Giriş birimi denildiğinde şunu anlamamız gerekiyor; dış ortamdan yapılan bir giriş veya veri girişi yapmak amacını kapsıyorsa giriş birimi veya giriş donanımı denir. Çıkış birimi denildiğinde şunu anlamamız gerekiyor; bilgisayardan dış ortama veri aktarımı sağlamak için kullandığımızda bunun ismi çıkış birimi oluyor.
Tasarımların birinde Kulaklık ve Harici Mikrofon girişleri iki ayrı giriş şeklindedir. (Yeşil renkle işaretli giriş Kulaklık girişi, kırmızı işaretli giriş de Harici Mikrofon girişidir.) Kulaklık girişi standart kulaklıkları ve genellikle akıllı telefonlarda kullanılan telefon kulaklıklarını destekler.
İlgili 42 soru bulundu
Genellikle bir kablonun ucunda yeşil bir jak bulunur. Bu jak, oyun sesi için kullanılır. Diğer kablonun ucunda pembe bir jak vardır. Bu jak ise bilgisayardaki sohbet sesi için kullanılır.
Bilgisayar Çıkış Birimleri (Output)
Bu birimlere Çıkış Birimleri ya da Çıkış Donanımları denir. Bilgisayar çıkış birimleri şunlardır; Ekran, Hoparlör, Kulaklık, Yazıcı, Çizici, Projeksiyon Cihazı, CD-DVD Yazıcı.
Örnek olarak, klavye ve fare bilgisayarın giriş aygıtlarıdır. Ekran ve yazıcı ise bilgisayarın çıkış cihazlarıdır.
Giriş ve çıkış birimleri bilgisayarın donanımsal özellikleri arasındadır. Giriş birimlerini şu şekilde sıralayabiliriz; Fare, Klavye, CD-DVD Okuyucu, Tarayıcı, Mikrofon, Optik Okuyucu, Oyun Kumandası (Joystick), Web Kamera.
Mikrofonlar Giriş Aygıtlarıdır: Mikrofonlar, elektrik verilerini başka bir aygıta (Ses Arayüzü, kaydedici, vb.) gönderir, bu da onu dijital bir biçime dönüştürür ve daha sonra bir bilgisayara gönderilir ve esasen onları giriş aygıtı yapar.
Jak, kulaklık, hoparlör ve mikrofon gibi cihazların kullandığı ses çıkışı amaçlı kullanılan giriş.
Bluetooth kulaklıkların 2 modu vardır: stereo ve kulaklık. Mikrofon kullanımdayken, kulaklık moduna girer ve stereo modundaki sesi keser. Mikrofonu ve hoparlörü aynı anda kullanabilmek için, kulaklık ses cihazını varsayılan ses cihazı olarak ayarlamanız gerekir.
Görüntülü görüşmelerde, online oyun oynarken veya ses kaydı almanız gereken durumlarda yardımınıza mikrofonlu kulaklık çeşitleri koşar. Bu cihazların kulak üstü ve kulak içi olmak üzere iki farklı çeşidi bulunur.
Mikrofonunuzun PC'nize bağlı olduğundan emin olun. Ses Sistemi > Ayarlar >Başlat'>seçin. Ses ayarlarında Giriş'e gidin ve Giriş cihazınızı seçin listesinde, kullanmak istediğiniz mikrofonu veya kayıt aygıtını seçin.
Uygulamaların mikrofona erişimi olduğundan emin olun
Bunun için: Mikrofonun >Ayarlar> Gizlilik & güvenlik>ve Mikrofon erişiminin açık olduğundan emin olun. Uygulamaların mikrofona erişmesine izin ver'in açık olduğundan emin olun ve hangi uygulamaların erişimi olduğunu seçin.
Hemen hemen tüm masaüstü bilgisayarlarda, kasanın önünde veya arkasında görünür mikrofon bağlantı noktaları bulunur. Genellikle bu bağlantı noktası pembe renkte olur ve üzerinde mikrofon resmi bulunur. 1/8 inçlik bir jak'ın varsa tek yapman gereken onu bu bağlantı noktasına takmak ve sesi test etmeye başlamaktır.
Giriş birimlerinin en önemlileri; klavye, fare, sabit disk, USB flash disk ve CDROM (Resim 1.5)'dur. Bilgisayarda oluşan sonuçları, kullanıcıya ileten birime ise çıkış birimi denir. En önemli ve en çok kullanılan çıkış birimleri ekran, yazıcı, sabit disk ve USB flash disktir.
Klavye, fare , dokunmatik ekran gibi giriş birimleri aracılığı ile bilgisayarlara girilen verilerin işlenerek kullanıcılara sonuç olarak iletilmesi sağlayan parçalardır. Ekran, yazıcı (printer), kulaklık, hoparlör gibi parçalar çıkış birimi olarak kullanılmaktadır.
- Hoparlör çıkış birimidir. Bu cevabımız olacak.
Yazıcı, bilgisayardaki bilgilerin kağıt üzerinde gösterilmesini sağlayan en önemli çıkış birimidir.
Bilgisayara bilgi girmek ve de işlenen bilgilere ait sonuçları yansıtmak için kullanılan birimlere Giriş/Çıkış birimleri denir. Üç başlık altında toplanabilir. Klavye, Fare, Işıklı Kalem ,Barkod okuyucu, Tarayıcı (Scanner), Optik Okuyucu ,Mikrofon, Bilgisayara sadece bilgi girilmesinde kullanılan birimlerdir.
1.giriş: klavye,fare,webcam,mikrofon,tarayıcı. optik okuyucu.bunlar girişleri.
20 Kulaklık ve Hoparlörler :
Bilgisayarda ses kartı tarafından üretilen seslerin kullanıcı tarafından duyulmasını sağlayan çıkış birimidir.
Mikrofon. Mikrofonlar yüksek sesle bir şeyler söylemek istendiğinde, şarkı söylerken, karaoke yaparken, sunum yaparken ya da konuşma yaparken sesin kitleye ulaşmasında yardımcı araçlardır. Müzik aletleri arasında yer alan Mikrofon kullanmanın olduğu gibi, mikrofon seçiminin de bazı incelikleri olduğunu söylemek gerekir ...
2.1.Giriş Ünitesi
Bilgisayar sistemine dışarıdan veri girişine imkan sağlayan donanım birimleridir. Bunlar; klavye, Mouse, mikrofon, tarayıcı vs aygıtlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri