Kumbaraya tamamen eskiyen ve kullanılmayan kıyafet ve ayakkabılar atılacak. Proje kapsamında hazırlanan çok sayıda Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Atık Kumbarası, Kırşehir Belediyesi ekipleri tarafından belirlenen bölgelere yerleştirilmeye başlandı.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD)
Dilerseniz giymediğiniz kıyafetleri bulunduğunuz ildeki şubeye veya genel merkeze götürerek bağışlayabilirsiniz. Ayrıca kuruma, kıyafetin yanı sıra kırtasiye ve gıda bağışları da gerçekleştirebilirsiniz.
Kumbaralara kullanılmış tüm giysi (şapka, kazak, t-shirt, iç çamaşırı, çorap, elbise, pantolon, ayakkabı, terlik, bot vb.) ve diğer tekstil ürünlerini (battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu vb.) atabilirsiniz.
Tekstil kutularına atılan atık kıyafet yığınları, genellikle özel geri dönüşüm şirketleri tarafından toplanıyor ve sınıflandırılıyor. Bu şirketler, giysilerin kullanılabilirliğini kontrol ederek hala giyilebilir durumda olanları çeşitli yardım kuruluşlarına veya ikinci el mağazalarına bağışlıyor.
antalya muratpaşa ve konyaaltı belediyelerinin, vatandaşların kullanmadığı giysilerini ihtiyaç sahiplerine verilmesi için uyguladığı bir proje.
İlgili 35 soru bulundu
Kumbaraya bırakılan eşyalar geri dönüşüme gidiyor
Belediye ihale yolu ile özel bir şirkete verdiği giysi kumbarası uygulamasında çöp konteynerlerının yanına bırakılan kumbaralara atılan giysi, ayakkabı, çanta, kemer ve tekstil ürünleri yalnızca şirket tarafından geri dönüşümde değerlendirilmektedir.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Türkiye Yardım Sevenler Derneği, 1928 yılından beri faaliyet gösteriyor. Genel merkezi Ankara'da olan derneğin birçok ilde şubelerini bulmak mümkün. Dilerseniz giymediğiniz kıyafetleri bulunduğunuz ildeki şubeye veya genel merkeze götürerek bağışlayabilirsiniz.
Geri Dönüşüme Gönderin
Eskiyen kıyafetlerin ne yapılabileceği konusunda en çevre dostu seçenek daima geri dönüşüm. Birçok belediye şehrin hemen her noktasına yerleştirdiği giysi geri dönüşüm kumbaralarında atık giysileri topluyor ve dönüşüm tesislerine iletiyor.
Tıpkı piller, cam şişeler, elektronik atıklar ve plastik ambalajlar gibi kumaşlar da geri dönüştürülebiliyor. Basit bir tişörtü ve kot pantolonu üretebilmek için 8 ton ve üstü miktarda su harcanıyor.
Kullanmadığınız giysi, ayakkabı ve ev tekstili ürünlerinizi mor renkli Tekstil Atık Kumbaralarına atabilirsiniz. Tekstil atıkları, yalıtım malzemesi, elyaf, keçe, iplik v.b. ürünlere dönüşüyor. Enerji tasarrufu sağlanarak çevre kirliliği azaltılıyor.
Tekstil atıkları; tüketicilerin kullanımı sonrası veya tekstil endüstrilerinde üretim süreçlerinde ortaya çıkan atıklardır. Bizi ilgilendiren kısım vatandaşlarımızın kullanımı sonrası artık ihtiyaç duymadığı veya kullanılmayacak derecede tahrip olmuş giysi ve ayakkabı gibi tekstil ürünleridir.
Kullanım sonrası artık ihtiyaç duyulmayan veya kullanılmayacak derecede tahrip olmuş giysi ve ayakkabı gibi tekstil ürünlerine tekstil atıkları denmektedir. Sıfır Atık Projesi kapsamında, bölgemizde çeşitli cadde/sokaklara, Belediyemiz tesislerine ve 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne tekstil kumbarası yerleştirilmiştir.
Kıyafetleri asla nemli bir yerde saklamayın. Özellikle nemli bodrum katı ve tavan aralarından kaçının. Hurç ve diğer kutuları serin, kuru ve havalandırılan bir yere yerleştirin. Bunun için yatağın altını ya da misafir odasını tercih edebilirsiniz.
Kağıt, plastik, karton gibi maddelerin dönüşümünden sonra artık kıyafet ve ayakkabı gibi aksesuarların da geri dönüştürebilir olması ve bu ürünlerin geri dönüştürülmesinin ne denli faydalı olduğunun fark edilmesiyle, pek çok marka ve kuruluş bu tarz ürünleri de geri dönüşüme almaya başladı.
Kadın ya da erkek, çocuk ya da genç her yaştan insan hediye olarak ayakkabı aldığında oldukça mutlu olabiliyor. Kişinin zevkine göre alınmış ve hediye edilmiş bir ayakkabı mutlulukla kullanılabilecek bir eşya oluyor. Aslında ayakkabı hediye etmek karşı tarafın son derece önemsendiği anlamına geliyor.
Markası ve türü farketmeden geri dönüşüm için bağışlayacağınız tekstil ürünlerini, orta boy H&M poşetinin içine koyarak mağazalarına teslim ettiğinizde 10 TL değerinde indirim çeki kazanıyorsunuz.
Değerli kardeşimiz, Eskimiş elbiselerimizi temizlik bezi olarak kullanmanın dini açıdan bir sakıncası yoktur.
Pet şişeler, plastik süt ve ayran kutuları, plastik torbalar, meşrubat şişeleri, şampuan, deterjan ve yumuşatıcı kapları geri dönüşüm için biriktirilebilir ancak strafor, beyaz köpük, motor yağı kutuları, boya kutuları, margarin kaplarıyla kirli ve yağlı kaplar bu çerçevede değerlendirilmiyor.
ATIK KUMBARALARI
Mavi ve yeşil renkli poşetlerdeki geri dönüşümlü malzemeler oluşum noktalarına en yakın konumdaki geçici depolama alanında biriktirildikten sonra ilçe belediyelerin geri dönüşüm araçları ile toplanarak geri dönüşüm tesislerine götürülmektedir.
Kıyafet Toplama kampanyamız 2013'ten beri devam ediyor ve tüm dünyadaki mağazalarımızda geri dönüşüm kutuları bulunuyor. Şu şekilde işliyor: 1. Marka ve durum fark etmeksizin kullanmayacağın tüm kıyafetleri ve kumaşları mağazalarımızdan birine getir.
Öncelikle şunu belirtelim ki belediyeler eşyalarınızın değerli olup olmadığına bakmaz, ücretsiz alır. Çünkü belediyeler ikinci el eşya alım satım yapan yerler gibi kar amaçlı çalışmaz, kamu hizmeti verirler. İkinci el eşya alanlar ise eşyalarınızı nakit bedelini ödeyerek alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri