Glaze, et veya sebzenin pişme suyunun çektirilmesi ile dışının kaplanması olarak tanımlanabilir. Ancak glaze, soğuk et ya da deniz ürünlerinin üstünün jelatinle ya da buzla kaplanması işlemine de denir.
Glaze etme yapılacak yemeğe göre uygulanan farklı kaplama yöntemlerine verilen genel isimdir. Glaze tekniğinde yiyeceğe göre ekşi krema, tereyağı, süt, şeker, yumurta beyazı, yağ ve baharat gibi farklı malzemeler karıştırılarak yemeğin üzerine sürülür.
Glazing, bir kat şeffaf boyanın uygulanması anlamına gelir. Resim yaparken kat kat(layer) boya uygulamaları, resmin derinliğe sahip olmasını sağlar. Glazing ile uygulanan renkler sayesinde optik renk ilüzyonu oluşur ve 3 boyutlu görünüm elde edilir.
Glaze oranı, balıkların dondurulma sırasında üzerlerine sürülen buz katmanının kalınlığını ifade etmektedir. Örneğin, %10 glaze oranına sahip bir paket içindeki balıkların %10'u buz katmanından oluşmaktadır.
Su ürünleri genellikle hassas ve yumuşak bir yapıya sahip. Bu nedenle; dondurulmuş su ürünlerinin yüzeyi kalitesini, lezzetini ve tazeliğini korumak için donuk haldeyken ince bir buz tabakası ile kaplanıyor. Bu işlem glaze olarak adlandırılıyor.
İlgili 44 soru bulundu
Hem lezzet artıran hem de sunumu şıklaştıran bir yiyecek kaplama yöntemi olan glaze ile tatlılar ya da tuzlu seçenekler parlak bir sos ile kaplama işlemi olarak bilinir. Yapılan bu işlem glaze etme tekniğidir. Glaze etmek yöntemi, Türk mutfağında Masterchef yarışmasında kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır.
Sebzeleri glaze etmek için ise doğranan sebzeler su, et suyu ya da portakal suyuna tuz, tereyağ ve şeker ekleyerek kaynatılır. Aroma katmak için zencefil ve limon kabuğu rendesi de eklenebilmektedir. Parlayıp yumuşayana kadar pişen sebzeler dipteki karamelize dokuyla bütünleştirilerek işlem tamamlanır.
Pastacılıkta ürünlerin üzerinin parlak sıvılarla kaplanması işlemide glaze işlemidir. Glazede yönteminde herhangi bir sıvı (su, tavuk-et suyu vb.), şeker ve tereyağı ana malzemeler olarak kullanılır.
Gıdalarda glaze, soğuk ortam şartlarının ürün yüzeyine zamanla zarar vermesi sebebiyle dondurma işleminden hemen sonra ürünü korumaya yönelik yüzeye uygulanan buz uygulamasıdır.
GLZ nedir? Güzel sanatlar, güzellik ve zevkle ilgilenen sanatlar için kullanılan bir ifadedir. Resim, heykel, mimarlık, müzik ve şiirden oluşan beş başlıca sanat alanını kapsar.
Glaze porseleni: Orta ve yüksek ısı porseleni sınıflamasına giren glaze porseleni, porselen şekillendirilip fırınlanmasının ardında ve gerekli uyulmamaların yapılması ardından porselene uygulanan bir seramik tabakasıdır.
Cadence Ultimate Glaze kalın sır vernik, çatlatma boya teknikleri hariç diğer tüm tekniklerde uygulanarak yüzeylerin sırlanmış porselen gibi parlamış gibi görünmesini sağlayan üründür. Tüm yüzeylerde koruma ve parlatma amacıyla kullanabilirsiniz.
Cherry Glaze, Autobrite Directs'in en popüler ve sevilen ürünlerinden biridir, Yüzey oksidasyonunu gidermek için ince aşındırıcılar, Yüzeysel Çizikleri ve kusurları Gidermeye yardımcı olacak cilalar ve koruma için yüksek kaliteli bir karnauba mumu içeren yüksek kaliteli bir AIO (Hepsi bir arada) ürünüdür.
Yoğunlaştırılmış balzamik sirke ve Kikkoman Tamari soya sosu, blendere alınır. Zeytinyağı, yüksek hızda çalışan blenderin yavaş yavaş içine akıtılır. Sos, sebze üzerine dökülür ve taze otlar ile süslenir. Sıcak servis edilir.
PARLATMA (GLAZİNG)
Yağlı boyayı inceltmek için terebentin (ya da benzer bir şey) kullanmanız gerekir. Alternatif olarak keten tohumu yağı da kullanabilirsiniz. Keten Tohumu, renklerinizi matlaştırabilen terebentinin aksine onlara parlaklık katacaktır.
Akrilik boyayla karıştırıldığında boyanın geç kurumasını sağlar. Tüm doku çalışmalarında, faux effect çalışmalarında kullanılan çok amaçlı özel bir mediumdur. Şeffaf ve kokusuzdur. Boyanın içine %25-50 oranında katılır.
Havuçları yuvarlak doğrayın ve kaynar suyun içine atıp, 8-10 dakika haşlayın. İçerisine tuz, şeker ve yağ ilave edin ve karıştırın. Suyu buharlaşana dek, arada silkeleyerek pişirin. Pişen havuçları, kevgir yardımıyla süzdürerek servis tabağına alın ve arzuya göre süsleyin.
Peki, deglaze nedir? Kısaca deglaze, yemek pişirildikten sonra tavada kalan yemek artıklarının bir sıvı eklenerek tavadan çıkarılması ve tekrar değerlendirilmesine dayalı bir pişirme tekniğidir.
Uygulamadan önce çikolata glazeniz tam olarak 35°C'de olmalıdır. Bu sıcaklık, tüm kekin veya pastanın mükemmel şekilde yumuşak ve eşit bir katmanla kaplanması için ideal akışkanlığı sağlar. Daha sıcak olursa dış katmanı eriterek glazenin kaymasına yol açar.
Glaze, et veya sebzenin pişme suyunun çektirilmesi ile dışının kaplanması olarak tanımlanabilir. Ancak glaze, soğuk et ya da deniz ürünlerinin üstünün jelatinle ya da buzla kaplanması işlemine de denir. Özetle yiyecekleri pişirme işlemi sırasında ya da öncesinde sırlamak ve parlatmak diyebiliriz.
Tanım: Balsamik sirkesinin düşük ateşten çektirilmesiyle elde edilen yoğun aromalı şurupsu bir sostur. Kullanıma hazır bu sos, tabak dekorasyonunda, ızgara et ve sebze üzerinde, meyve ve dondurma ile kullanılır.
Glaze sos genellikle pastacılıkta pastalara ya da tatlılara ayna gibi ışıl ışıl bir görünüm vermek için kullanılır. Et ya da sebzeler için de kullanılan bir terim olan glaze sos, bu gıdalarda ekstradan hazırlanan bir sos olarak değil pişirme suyunun yeterince çektirilmesi ve gıdayı kaplaması yöntemiyle hazırlanır.
Glazürün hazırlanışı ve servis. Pudra şekerini derin bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu azar azar ekleyerek kaşık ile pürüzsüz bir yapı oluncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız glazürü kekin üzerine dökerek yayın.
Hazırlanışı: Labne, light mayonez ve limon suyunu orta derinlikte bir kapta homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Blue Cheese ve frenk soğanını ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra Fırınlanmış Buffalo Kanatlar ve kereviz sapları eşliğinde servis edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri