1 bardak ılık süte 1 tatlı kaşığı ya da 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın.
Ballı süt, hem tatlı hem de sağlık dolu bir içecek kombinasyonudur. Bu besleyici içecek, özellikle uyku kalitesini artırmada etkilidir; sütte bulunan triptofan ve balın doğal rahatlatıcı özellikleri, daha huzurlu ve derin bir uyku sağlamaya yardımcı olabilir.
Orta düzeyde tüketildiğinde, ballı süt sağlıklı bir diyetin parçası olabilir. Ancak, yüksek şeker ve kalori içeriği nedeniyle aşırı tüketimi kilo alımına neden olabilir. Ballı Süt Ne Zaman İçilmeli? Uykuya yardımcı olması için gece yatmadan önce içilmesi tavsiye edilir.
Bir bardak sütü ısıtın. İçine bir çay kaşığı bal ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve yavaşça için.
Ballı süt içmek faydalıdır. Bu karışım, içerdiği balın doğal antibakteriyel özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini destekler. Bal, sütün içerdiği besin maddeleriyle birleşerek vücuda önemli bir enerji kaynağı sağlamaktadır. Ayrıca, ılık sütün rahatlatıcı etkisi, uyku düzenini düzenlemeye yardımcı olmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Bala ya da süte alerjiniz yoksa her gün 1 bardak ballı sütü gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Tatlı isteğini bastıran bu içecek aynı zamanda vücut ve zihin sağlığınız için de oldukça faydalı.
Zencefil ve Bal: Zencefil veya bal tüketmek, balgamın yumuşamasına yardımcı olur. Zencefil çayı içebilir veya balı bir kaşıkla tüketebilirsiniz. Papatya ve Ballı Sıcak Süt: Papatya ile tatlandırılmış sıcak süt içmek, boğazı rahatlatır ve balgamın atılmasına yardımcı olur.
1-2 çay kaşığı bal yemek, zencefil, zerdeçal, ıhlamur, et suyu gibi sıcak sıvılar tüketmek ve bol bol su içmek başta olmak üzere sıvı tüketimini artırmak, tuzlu su ile boğaz gargarası yapmak ve boğaz pastilleri emmek boğazı nemli tutar, tahrişi azaltır ve öksürük dürtüsünü ortadan kaldırarak öksürüğe iyi gelir.
Bol su tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, limonlu su içmek, sıcak buharlı duş almak ya da sıcak su buharı solumak, bal yemek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek mukusu inceltip, parçalamayı sağlayarak balgamlı öksürüğe iyi gelir.
Evde öksürüğe iyi gelen doğal yöntemler arasında bal, adaçayı, zencefil, limon, soğan ve sarımsak gibi doğal gıdalar yer almaktadır. Bal, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde öksürüğü hafifletir ve balgam söktürücü özelliği ile boğazı yumuşatır. Bir çorba kaşığı balı, sıcak suyun içerisine ekleyerek tüketebilirsiniz.
Ballı süt herkesin evinde kolaylıkla hazırlayabileceği bir karışım olarak biliniyor. Konuyla ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise sütün sıcaklığı. Ilık olarak hazırlanan süte 1 tatlı kaşığı ya da isteğe göre 1 yemek kaşığı bal ekleyerek, içeceğiniz soğumadan tüketebilirsiniz.
Ballı süt, sıcak süte bal ve -tercihe göre- farklı içerikler ilave edilerek hazırlanan bir içecek çeşidini oluşturuyor. Ebeveynlerin genellikle çocukları için uyku öncesi hazırladığı bu sıcak içecek, lezzeti sayesinde özellikle de kış aylarında büyük-küçük herkes tarafından sevilerek tüketiliyor.
Yapılan araştırmalarda yatmadan önce içilen sütten alınan kalsiyumun kemik erimesini önlediği kanıtlanmıştır. 2. Sütte bulunan bolca kalsiyum, uykuya dalmakta zorlananlar için sihirli bir iksir görevi görmektedir. Yatmadan önce süt içerek uykuya kolayca dalar daha iyi dinlenmiş olarak uyanmanızı garantilemiş olursunuz.
Öksürük hastalığıyla savaşta en etkili üçlüyü süt, bal ve karabiber oluşturuyor. Sıcak bir sütün içerisine katacağınız bir miktar bal ve karabiber ile önemli oranda rahatlayabilirsiniz. Tam bir doğal öksürük şurubu olan süt, bal, karabiber karışımını günde birkaç defa tüketebilirsiniz.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiğini, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan balın tatlandırıcıdan öteye geçmeyeceğini söyledi.
İlk yapmamanız gereken şey, gece öksüren çocuğa ballı süt vermek. Bu kulaktan duyma şifa yöntemi birçok çocuğu alerjisi olmasa bile astım olmuş olarak karşımıza getiriyor. Gece içilen ballı süt iki yolla zarar verebiliyor çocuklara.
Öksürüğe iyi gelen bitkiler İbrahim Saraçoğlu tarafından, sıkça tavsiye edilmektedir. Tavsiye edilen bu bitkiler arasında zencefil, karabiber, limon, bal ve tarçın oldukça ilgi görüyor. Bir fincan sıcak suda buluşan bu 5 mucize, anında boğazı yumuşatır. Öksürüğün boğaz yolunu tahriş etmesini de önler.
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Balgamlı öksürük tedavisinde bol sıvı tüketimi, bitki çaylarının tüketimi, bal ve limon karışımı, buhar inhalasyonu ve tuzlu su gargarası uygulanabilir. Bunun yanında odanızdaki nem düzeyini artırmak, solunum yollarını nemli tutarak öksürüğü hafifletir.
Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu yöntemi ise biraz daha farklıdır. Yarım litrelik suya kırdığınız keçiboynuzları kaynatılır. Elde edilen su içilince balgam atılmaya başlanır. Gıcık öksürüğe ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından aynı şekilde çözülmüştür.
Ballı süt hazırladıktan sonra 3-4 damla limon sıkarak ballı sütün etkisi daha da arttırılabilir. Limonlu ballı süt, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur, mide hastalıklarının iyileşmesini sağlar, bağışıklığı güçlendirir ve eklem sağlığına iyi gelir...
Mukusun gevşemesini sağlamak için bol bol su içmek, doğal balgam söktürücüler olan bal yemek, havayı nemlendirmek, yüze ılık bez uygulamak, tuzlu su ile gargara yapmak ve nane veya okaliptus yağlı buhar solumak balgam söktürmeye yardım eden yöntemlerdir.
Enfeksiyon sırasında bal kullanılması bu yüzden yanlış. Çok fazla şekerli gıda tüketmek virüs ve bakterilerin üreme hızını artırdığı için grip ve üst solunum yolu enfeksiyonları esnasında bal gibi aşırı şekerli gıdaları kullanmamalıyız. Hastaysak gece yatmadan önce ballı süt içmemeliyiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri