Gliserin, diğer adı gliserol olan, sıvı halde bulunan polar organik bir trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, zehirli olmayan bir sıvıdır. Su ve etanol ile karışır; asetonda çözünür.
İlk olarak 1779 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedilmiştir. Öncelikle alkol bir madde olduğunu söylese de tatlı ve şekerli tadından dolayı bu maddeye gliserin adını verdiğini belirtmiştir. Renksiz, sıvı ve tatlı bir tadı olan bu sıvı, su ile karışabilme özelliğine sahiptir.
Gliserin suda çözünür mü? Çözünürlük olarak suda ve etanolde çözünür.
Düzenli kullanımda cildin nem dengesinin sağlanmasına katkıda bulunan bu su bazlı renkli nemlendirici, zamanla yorgunluk izlerinin ve solgun görünümünün azaltılmasına da yardımcı oluyor.
Nemlendiriciler: Gliserinin en etkileyici özelliği nemlendirici özelliğidir. Nemlendirici olarak gliserin, yüz kremleri ve el ve ayak losyonları gibi birçok nemlendirici üründe bulunabilir. Gliserin cildin yüzeyine nemi çekerken, pürüzsüz, yumuşak bir his ve görünüm için kırışıklıkları doldurur.
İlgili 23 soru bulundu
Cildin düzenli olarak nemli kalması açısından gliserin vücudun birçok farklı bölgesine uygulanır. Bu doğrultuda aynı zamanda düzenli olarak yüze sürme imkanı verdiğini söylemek mümkün. Ortak şekilde cildin bütün farklı bölgeleri için aynı etkiyi sağlamaktadır.
Organik olması dolayısıyla gliserinin bilinen herhangi bir zararı veya yan etkisi bulunmuyor. Ancak bu maddenin doğrudan cilde uygulanması, cilt gözeneklerinin tıkanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle gliserin içeren ve komedojenik (gözenek tıkayıcı) olmadığı kanıtlanan cilt bakım ürünlerini kullanmanı öneriyoruz.
Su ve alkol ile karışır; asetonda çözünür.
Hem doğal olarak tek başına hem de çeşitli formüllerin içerisinde kullanılabilen gliserin, cilt nemlendirmeden koyu leke görünümlerini azaltmaya kadar pek çok amaçla kullanılabiliyor.
Cildin gün boyunca nemli kalmasını sağlar. Cilt kuruluğunu giderir, uzun süreli kullanımda derideki çatlak ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. İçeriğindeki mineraller sayesinde cilde parlak bir görünüm sağlar, cilt gözeneklerini tıkamaz.
Gliserinin en çok gül suyu ile seyreltilmesi önerilir. Gliserin doğal bir üründür. Bu yüzden her zaman alerjik reaksiyon potansiyeli vardır.
Şişeyi 1-2 dakika elinizde tutarak hafifçe ısıtın. Enfekte kulak yukarı bakacak şekilde yan yatın. Damlalığın ucunu kulağınıza, parmak uçlarına veya başka bir yüzeye değdirmemeye çalışın. Gliserin kulak damlası doktora danışmadan kullanılmamalıdır.
Rektal yoldan supozituvar veya çözelti şeklinde bağırsakların boşalmasını sağlamak üzere kullanılır. Etkisini genellikle 15-30 dakikada gösterir.
Bir kulak için 2 ya da 3 damla gliserin yeterlidir. Kulak temizliğinde kullanılan bir diğer yöntem ise parafin yağını mumun üstünde ısıtmaktır. Isınan yağı bir şırınganın içine doldurup kulağınızın içine damlatın.. 2-3 dakika boyunca başınızı yana yatırıp bekleyin.
Kulak zarının yırtık, delik olmadığından emin olan kişiler, serumenin yumuşayıp kolay bir şekilde atılması için haftada 1 kez banyo öncesi 3-4 damla gliserin kullanılabilir.
Gliserini ve gliserinli ürünleri aşırı miktarda ve sıkça kullanmamalısınız.
Temizleyiciler: Gliserin cilde yağ eklememektedir veya gözenekleri tıkamamaktadır, bu da sivilceye eğilimli cilde sahip kişiler için mükemmel bir temizleyici yapmaktadır. Her cilt tipi, cildini kurutmadan kiri ve yağı temizlemek için gliserin içeren yüz temizleyicileri kullanabilmektedir.
Lekeleri düzenli kullanımla azaltır:
Farklı sebepler ortaya çıkan ve kendiliğinden kaybolmayan bu lekeler için gliserinden destek alabilirsiniz. Özellikle lekelerin bulunduğu alanlara daha sık uygulamanız gerekir. Düzenli uygulanan gliserin cilt lekelerine iyi gelir.
gliserin günlük cilt bakımınızı yaparak, cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur. cilt için: Günde 2 defa temiz cilde birkaç damla damlatılarak, masaj yoluyla emilmesi sağlanır. Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir.
Gliserol olarak da bilinen gliserin, gıdaların korunması için nem tutucu olarak, dondurmalarda kıvam vermek için, öksürük şuruplarında, mum ve sabun yapımında kullanılır.
Doğrulanmış Cevap. Gliserinin yoğunluğu => 1,270 oluyor.
Gliserinin Cilde Faydaları Nelerdir? Antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleriyle iltihaplara iyi gelen gliserin cilde faydaları ile bilinir. Pek çok doğal yağ gibi cilde ihtiyacı olan nemi sağlar. Doğal içeriği sayesinde cilde derinlemesine işleyerek cildin beslenmesine yardımcı olur.
gliserin günlük cilt bakımınızı yaparak, cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur. cilt için: Günde 2 defa temiz cilde birkaç damla damlatılarak, masaj yoluyla emilmesi sağlanır.
Cildimizde de bulunan doğal bir nemlendirici olan ve cilt bariyeri onarımında da etkili Gliserin içerir. Hasar görmüş cilt bariyerini onarmaya, yatıştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri