Gliserin, örneğin su ve yağ emülsiyonlarının stabilize edilmesini mümkün kılar. Her oranda su ve alkol ile karışabilir, sıcak ve soğuk olarak karışır.
Yağ içinde su emülsiyonları oluşturur (HLB değeri 3.5), aynı zamanda su içinde yağ formülasyonları için bir eş-emülgatör ve koyultma maddesi olarak da kullanılabilir. Saponifikasyon değeri: 160-180. Soluk sarı yumuşak katı, 21 ° C'nin (70 ° F) üzerindeki sıcaklıklarda, yumuşak kokuda sıvılaşır. Yağda çözünür.
Gliserin, diğer adı gliserol olan, sıvı hâlde bulunan polar organik bir trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, zehirli olmayan bir sıvıdır. Su ve etanol ile karışır; asetonda çözünür.
Gliserin, daha resmen gliserol olarak bilinen bir organik bileşiktir. Ortak kaynakları hayvansal yağ ve bitkisel yağtır. Gliserin oda sıcaklığında berrak, kokusuz bir sıvıdır ve tatlı bir tada sahiptir. Sabunlarda yaygın olarak kullanılır ve birçok farmasötik alanında ortak bir içeriktir.
Gliserin, diğer adı “gliserol” de olan sıvı halde bulunan polar organik bir trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, çok yoğun bir sıvıdır. Su ve alkol ile karışır; 2.150 Rakıya 2 ML eklemeniz yeterlidir.
İlgili 25 soru bulundu
Şişeyi 1-2 dakika elinizde tutarak hafifçe ısıtın. Enfekte kulak yukarı bakacak şekilde yan yatın. Damlalığın ucunu kulağınıza, parmak uçlarına veya başka bir yüzeye değdirmemeye çalışın. Gliserin kulak damlası doktora danışmadan kullanılmamalıdır.
Cilt kuruluğunu giderir, uzun süreli kullanımda derideki çatlak ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. İçeriğindeki mineraller sayesinde cilde parlak bir görünüm sağlar, cilt gözeneklerini tıkamaz.
Zira organik olması ile beraber cilt konusunda herhangi bir zararı bulunmaz. Üstelik cilt gözeneklerini açmak konusunda etkili olduğu için gliserin yüze sürülmesi önemli bir yer taşımaktadır.
Organik olması dolayısıyla gliserinin bilinen herhangi bir zararı veya yan etkisi bulunmuyor. Ancak bu maddenin doğrudan cilde uygulanması, cilt gözeneklerinin tıkanmasına neden olabiliyor.
Zehirli olmayan sıvılar arasında yer alan gliserinin genel olarak ciddi bir zararı ya da yan etkisi yoktur.
Hem doğal olarak tek başına hem de çeşitli formüllerin içerisinde kullanılabilen gliserin, cilt nemlendirmeden koyu leke görünümlerini azaltmaya kadar pek çok amaçla kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra tırnak ve saç bakımında da sıkça tercih ediliyor.
Etkisini genellikle 15-30 dakikada gösterir.
Yüksek nemlendirme sağlar:
Cilt dönem dönem doğal nemini kaybedebilir. Özellikle de hava koşullarının zorlaştığı kış aylarında kuruyan, çatlayan, pullanma yapan bir cildiniz varsa mutlaka gliserin kullanmanız gerekir. Bu sayede cilde ihtiyaç duyduğu nem miktarını yeniden kazandırabilirsiniz.
Başta cilt sağlığı ve cilt bakımı gibi alanlarda kullanılan gliserin ayrıca saç bakımıyla birlikte tırnak bakımı gibi alanlarda da kullanılır. Gliserinin kullanım alanları şu şekilde özetlenebilir: Cilt bakım ürünleri. Güneş kremleri.
Gliserin, şampuan, sabun, sıvı sabun, el ve vücut kremleri, duş jeli, bakım yağı gibi piyasada karşımıza çıkan birçok ürünün içinde de kendine yer buluyor. Lekelerin hızla çıkmasına destek olduğundan, sağlık ve kozmetik dışında temizlik ürünlerinde de kullanılabiliyor.
Nemlendiriciler: Gliserinin en etkileyici özelliği nemlendirici özelliğidir. Nemlendirici olarak gliserin, yüz kremleri ve el ve ayak losyonları gibi birçok nemlendirici üründe bulunabilir. Gliserin cildin yüzeyine nemi çekerken, pürüzsüz, yumuşak bir his ve görünüm için kırışıklıkları doldurur.
Bunun için 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı veya saf zeytinyağıyla birkaç damla gliserin yağı karıştırılıp saç derisine uygulanmalıdır. Gliserin Yağı İle Saç Bakımı Gliserin yıpranan ve kuruyan saçlara iyi gelen yağlardan biridir.
Gliserin Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır? Gül suyu ve gliserini karıştırarak cildinizde kuruyan yerlere pamukla uygulayarak, cildinizi bu şekilde nemlendirebilirsiniz. Gliserini bal ile karıştırıp dudak koruyucusu da yapabilirsiniz. Gliserini pedikür ve manikür rutininize de nemlendirici olarak dahil edebilirsiniz.
Evet göz çevresindeki ton farklılığı için kullanıma uygundur. Eğer gliserini göz çevresi için kullanırsanız gözlerin daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Hücre yenileme özelliği olduğu için cildin daha parlak ve gergin görünmesine yardım eder.
Vazelin, ciltte nemi hapseden koruyucu bir bariyer oluşturarak etki eder. Vazelin ise güçlü bir şekilde hidrofiliktir (yani suyu çeker). Gliserin havadaki nemi emerek cildi nemlendirir.
Ancak gliserin, nemlendirici ve cildi iyileştirme özelliği sayesinde tek başına da kullanılabilen bir üründür. Temiz bir pamuğa gliserin yağı damlatılarak sorunlu olan bölgelere uygulanır. Saf gliserinin de çok ve düzenli kullanılması gözeneklerin dolmasına neden olur.
Gliserin, cildin alt tabakalarındaki nemi cilt yüzeyine taşıyarak cildin nemlenmesine yardımcı olur ve cildin sağlıklı görünümünü korur. Cilt bakım ürünlerinin içinde yer alan gliserin, nemi cilde adeta kilitliyor ve uzun süre nemli görünmesini sağlıyor.
Kulak temizliği için gliserin kullanılabilir
Kulak zarının yırtık, delik olmadığından emin olan kişiler, serumenin yumuşayıp kolay bir şekilde atılması için haftada 1 kez banyo öncesi 3-4 damla gliserin kullanılabilir.
GÜL SUYU, LİMON VE GLİSERİN: Üç ürünü karıştırarak koltuk altınıza akşam yatmadan önce sürün ve sabah durulayın. Açılma sağlayana dek uygulamaya devam edin. KARBONAT: Su ve karbonatı macun kıvamına getirdikten sonra koltuk altınıza sürün ve mümkünse bir yere uzanın.
2 yemek kaşığı gül suyuna 1 çay kaşığı gliserin karıştırdıktan sonra bir sprey şişesi yardımıyla cildinize püskürterek cildinizin doğal bir nem kazanmasını sağlayabilirsiniz. Gerek günlük yaşantı gerekse makyaj gibi çeşitli malzemelerin yüzde bıraktığı kalıntılar; cildin temizliğini önemli ölçüde etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri